
Kvällens middag blir en matig sallad med rostade rotfrukter, hemmagjorda briochekrutonger och en smakrik honung- och senapsdressing. Toppingen på getost vänd i tranbär, pinjenötter och gräslök blir pricken över i.
Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.
2 st
Morot
1 st
Äpple
2 st
Rödbeta
100 g
Getost
(Innehåller: Mjölk Kan innehålla spår av: Mjölk)
10 g
Pumpakärnor
(Kan innehålla spår av: Nötter, Jordnötter, Sesam)
1 st
Citrusfrukt
2 st
Briochebröd
(Innehåller: Mjölk, Ägg, Gluten, Vete Kan innehålla spår av: Sesam, Soja)
1 st
Bladpersilja
100 g
Salladsmix
10 g
Pinjenötter
(Kan innehålla spår av: Nötter, Jordnötter, Sesam, Gluten, Havre, Spelt, Råg, Korn, Vete)
20 g
Tranbär
(Kan innehålla spår av: Nötter, Jordnötter, Sesam)
1 st
Gräslök
40 g
Honung- & senapsdressing
(Innehåller: Ägg, Senap)
¼ tsk
Salt till grönsaker

Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).
Tärna morot och rödbeta (oskalade) i 2 cm stora bitar.
Placera dem på en plåt med bakplåtspapper och blanda med en skvätt olivolja, salt och en nypa peppar.
Rosta i ugnen i 15–25 min, eller tills mjuka.
TIPS: Använd fler plåtar om det blir för trångt.

Under tiden, hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme.
Rosta pinjenötter i 3–4 min, eller tills gyllene. Ställ åt sidan och låt svalna.
Finhacka tranbär, gräslök och pinjenötter och blanda dem i en djup tallrik.
Ta ut getost från dess föpackning och dela i skivor.
Vänd getostskivor i bär- och nötblandningen. Ställ åt sidan på en tallrik.

Skär bröd i 2 cm stora bitar och placera dem på en plåt med bakplåtspapper.
Blanda med en skvätt olivolja och en nypa salt och peppar.
Rosta i ugnen i 8–10 min, eller tills krutongerna är gyllene och krispiga.

Under tiden, halvera, kärna ur och grovhacka äpple.
Skölj salladsmix.
Halvera citrusfrukt.
Grovhacka persiljeblad.

Blanda rostade rotfrukter, äpple, salladsmix, krutonger, persilja och pumpakärnor med honung- och senapsdressing och en skvätt citrusfruktsaft i en stor skål.

Lägg upp sallad i djupa tallrikar.
Toppa med getost.