HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconRostade Grönsaker
topBanner
Rostade grönsaker

Rostade grönsaker

med kikärtor, grekisk salladsost och vitlöksbröd

Ett gyllene recept att ta till när det ska gå fort att få mat i magen, och trots att det är enkla ingredienser kompromissar du inte en sekund med smakerna! Istället tar du fram det bästa hos både tomat, kikärtor, paprika och lök genom att rosta dem i ugnen tillsammans med en härlig kryddblandning á la medelhavet. Servera med rostat basilika- och vitlöksbröd, och njut av varje tugga.

Taggar:VegetariskSnabb
Allergener:mjölkglutenselleri

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

1 st

Grekisk salladsost

(Innehållermjölk)

1 st

Baguette

(InnehållerglutenKan innehållasesam)

125 g

Gul paprika

½ paket

Körsbärstomater

4 g

Krossade tomater

1 paket

Medelhavets Pärla

1 st

Kikärtor

4 g

Vitlöksklyfta

1 portionspåse

Grönsaksbuljong

(Innehållerselleri)

1 st

Basilika

60 g

Rödlök

2.5 msk

Spenat

Ingår inte i din leverans

efter behov

Olivolja* (steg 3)

Smör* (steg 5)

(Innehållermjölk)
Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)2315.3838 kJ
Energi (kcal)553.39 kcal
Fett24.7432 g
varav mättat3.6 g
Kolhydrater60.0616 g
varav socker16.8 g
Protein16.2822 g
Salt2.6 g
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Sätt ugnen på 240°C/220°C varmluft. Halvera körsbärstomater. Skär paprika i 2 cm stora bitar. Dela rödlök i klyftor. Skölj kikärtor. Skölj spenat.

2

Placera tomat, paprika och rödlök på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över olivolja*, strö över Medelhavets Pärla, och krydda med en nypa salt* och peppar*. Blanda väl och rosta i ugnen i 15-20 min.

3

Finhacka basilikablad (kasta stjälkar). Finhacka eller pressa vitlök. Blanda basilika, vitlök, olivolja* [2 1/2 msk | 5 msk] och krydda med salt* och peppar*.

4

Dela baguette på längden. Bre basilika- och vitlöksolja på halvorna. Placera dem på en plåt med bakplåtspapper och rosta i ugnen i 5-7 min tills gyllene.

5

Tillsätt krossade tomater [1/2 paket, 2P], kikärtor och grönsaksbuljong till en kastrull på medelvärme och rör om. Tillsätt rostade grönsaker och sjud under omrörning tills uppvärmt, 2-3 min. Rör i spenat och en klick smör*, och rör i 1 min. Krydda med salt* och peppar*.

6

Lägg upp rostade grönsaker i skålar och toppa med grekisk salladsost. Servera vitlöksbröd vid sidan av.