topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Rostade grönsaker

Rostade grönsaker

med kikärtor, grekisk salladsost och vitlöksbröd

Ett gyllene recept att ta till när det ska gå fort att få mat i magen, och trots att det är enkla ingredienser kompromissar du inte en sekund med smakerna! Istället tar du fram det bästa hos både tomat, kikärtor, paprika och lök genom att rosta dem i ugnen tillsammans med en härlig kryddblandning á la medelhavet. Servera med rostat basilika- och vitlöksbröd, och njut av varje tugga.

Taggar:
Snabb
Vegetarisk
Allergener:
Gluten
Vete

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

100

Grekisk salladsost

1

Baguette

(Innehåller Gluten, Vete Kan innehålla Sesam)

1

Paprika

125

Körsbärstomater

½

Krossade tomater

4

Medelhavets Pärla

1

Kikärtor

1

Vitlöksklyfta

4

Grönsaksbuljong

1

Basilika

1

Rödlök

60

Spenat

(Kan innehålla Selleri)

Ingår inte i din leverans

2.5

Olivolja (steg 3)

Smör (steg 5)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)553 kcal
Energi (kJ)2315 kJ
Fett24.74 g
varav mättat3.6 g
Kolhydrater60.06 g
varav socker16.8 g
Protein16.28 g
Salt2.6 g

Instruktioner

Förbered grönsaker
1

Sätt ugnen på 240°C/220°C varmluft. Halvera körsbärstomater. Skär paprika i 2 cm stora bitar. Dela rödlök i klyftor. Skölj kikärtor. Skölj spenat.

Rosta grönsaker
2

Placera tomat, paprika och rödlök på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över olivolja*, strö över Medelhavets Pärla, och krydda med en nypa salt* och peppar*. Blanda väl och rosta i ugnen i 15-20 min.

Blanda örtolja
3

Finhacka basilikablad (kasta stjälkar). Finhacka eller pressa vitlök. Blanda basilika, vitlök, olivolja* [2 1/2 msk | 5 msk] och krydda med salt* och peppar*.

Rosta vitlöksbröd
4

Dela baguette på längden. Bre basilika- och vitlöksolja på halvorna. Placera dem på en plåt med bakplåtspapper och rosta i ugnen i 5-7 min tills gyllene.

Koka tomatgryta
5

Tillsätt krossade tomater [1/2 paket, 2P], kikärtor och grönsaksbuljong till en kastrull på medelvärme och rör om. Tillsätt rostade grönsaker och sjud under omrörning tills uppvärmt, 2-3 min. Rör i spenat och en klick smör*, och rör i 1 min. Krydda med salt* och peppar*.

Servera
6

Lägg upp rostade grönsaker i skålar och toppa med grekisk salladsost. Servera vitlöksbröd vid sidan av.