Visst är det härligt med rätter där varje familjemedlem kan plocka ihop sin egen version? Här serverar vi bakad potatis med pulled pork, gräddfilsdipp och en uppsjö av färgglada tillbehör – vad sägs om riven gouda, syltad lök eller färsk gurka?
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
500 g
Potatis
300 g
Pulled pork
1 st
Gurka
½ st
Rödlök
1 st
Morot
150 ml
Gräddfil
(Innehåller Mjölk)
50 g
Riven gouda
(Innehåller Mjölk)
1 portionspåse
Bladpersilja
12 ml
Vitvinsvinäger
(Innehåller Sulfiter)
4 g
Hello Sunrise
(Innehåller Selleri, Senap)
½ tsk
Salt till potatis
½ tsk
Socker till inläggning
1 msk
Vatten till inläggning
¼ tsk
Salt till inläggning
½ msk
Olja till sallad
¼ tsk
Socker till sallad
Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).
Halvera potatis och placera den på en plåt med bakplåtspapper.
Blanda med en skvätt olivolja, salt och en nypa peppar.
Rosta i ugnen i 25–30 min, eller tills gyllene.
TIPS: Använd fler plåtar om det blir för trångt.
Under tiden, skär lök i tunna skivor.
Blanda vitvinsvinäger, socker, vatten och salt i en liten skål.
Vänd lök i lagen och ställ åt sidan.
Häll av lag innan servering.
Tärna gurka i 1 cm stora bitar.
Finhacka persilja.
Riv morot grovt.
Placera kött och sky från förpackningen i en kastrull med lock.
Hetta upp kastrullen på medelvärme och låt sjuda under lock i 10–12 min.
Använd 2 gafflar för att riva tills köttet är helt strimlat.
Blanda Hello Sunrise och gräddfil i en liten skål.
Blanda morot, olivolja, en nypa salt och socker i en medelstor skål.
Lägg upp pulled pork, gurka, morot, gräddfil, persilja, syltad lök och gouda i separata skålar som topping till potatisen.
Använd en gaffel för att öppna upp potatis och fyll den med topping.