Bakad potatis och pulled pork
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile

Bakad potatis och pulled pork

med topping i regnbågsfärger och gräddfilsdipp

Visst är det härligt med rätter där varje familjemedlem kan plocka ihop sin egen version? Här serverar vi bakad potatis med pulled pork, gräddfilsdipp och en uppsjö av färgglada tillbehör – vad sägs om riven gouda, syltad lök eller färsk gurka?

Taggar:
Barnvänlig
Allergener:
Mjölk
Sulfiter
Selleri
Senap

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
30 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

500 g

Potatis

300 g

Pulled pork

1 st

Gurka

½ st

Rödlök

1 st

Morot

150 ml

Gräddfil

(Innehåller Mjölk)

50 g

Riven gouda

(Innehåller Mjölk)

1 portionspåse

Bladpersilja

12 ml

Vitvinsvinäger

(Innehåller Sulfiter)

4 g

Hello Sunrise

(Innehåller Selleri, Senap)

Ingår inte i din leverans

½ tsk

Salt till potatis

½ tsk

Socker till inläggning

1 msk

Vatten till inläggning

¼ tsk

Salt till inläggning

½ msk

Olja till sallad

¼ tsk

Socker till sallad

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)2905 kJ
Energi (kcal)694 kcal
Fett35.9 g
varav mättat17.2 g
Kolhydrater59.2 g
varav socker13 g
Protein39.1 g
Salt5.8 g

Instruktioner

1

Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft). 

Halvera potatis och placera den på en plåt med bakplåtspapper.

Blanda med en skvätt olivolja, salt och en nypa peppar.

Rosta i ugnen i 25–30 min, eller tills gyllene.

TIPS: Använd fler plåtar om det blir för trångt.

2

Under tiden, skär lök i tunna skivor.

Blanda vitvinsvinäger, socker, vatten och salt i en liten skål.

Vänd lök i lagen och ställ åt sidan.

Häll av lag innan servering.

3

Tärna gurka i 1 cm stora bitar.

Finhacka persilja.

Riv morot grovt.

4

Placera kött och sky från förpackningen i en kastrull med lock.

Hetta upp kastrullen på medelvärme och låt sjuda under lock i 10–12 min.

Använd 2 gafflar för att riva tills köttet är helt strimlat.

5

Blanda Hello Sunrise och gräddfil i en liten skål.

Blanda morot, olivolja, en nypa salt och socker i en medelstor skål.

6

Lägg upp pulled pork, gurka, morot, gräddfil, persilja, syltad lök och gouda i separata skålar som topping till potatisen.

Använd en gaffel för att öppna upp potatis och fyll den med topping.

Meal right image

Upptäck liknande recept

Meal left image