HelloFresh
home iconhome icon
arrow right iconarrow right icon
Afrikansk recept
Kikärtstagine

Kikärtstagine

med persilje- och vitlöksbröd

Omfamna en nordafrikansk smältdegel av baharat och dukkah med vår kikärtstagine. Dofterna av tranbär, paprika och krossade tomater kommer att virvla runt i ditt kök som en kulinarisk sandstorm. När vindarna mojnat serverar du denna berbiska härlighet med krispigt persilje- och vitlöksbröd.

Taggar:Vegetarisk
Allergener:nöttersellerisesamjordnötterglutenmjölk
Tillagningstid30 minutes
SvårighetsgradNivå 2
Ingredienser
Antal portioner
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner

1 st

Lök

1 st

Röd paprika

1 paket

Kikärtor

2 g

Baharat kryddmix

4 g

Dukkah

(Innehållernötter, selleri, sesam, jordnötter)

1 burk

Krossade tomater

2 g

Grönsaksbuljong

(Innehållerselleri)

20 g

Tranbär

1 påse

Bladpersilja

1 st

Vitlöksklyfta

½ st

Ciabatta

(Innehållergluten, Kan innehålla spår av sesam, Kan innehålla spår av allergener)

Ingår inte i din leverans

1.5 dl

Vatten

20 st

Smör

(Innehållermjölk)

Olja

Salt och peppar

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
Energi (kJ)2075 kJ
Energi (kcal)496 kcal
Fett15 g
varav mättat6 g
Kolhydrater67 g
varav socker23 g
Kostfiber15 g
Protein17 g
Salt2 g
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
Förbered grönsaker
Förbered grönsaker
1

Sätt ugnen på 200°C.

Ställ fram smör* på köksbänken så det blir rumstempererat.

Finhacka lök. Kärna ur och finhacka paprika.

Häll av och skölj kikärtor i en sil under kallt vatten.

Fräs grönsaker
Fräs grönsaker
2

Hetta upp en skvätt olja* i en kastrull på hög värme. Fräs lök, paprika, baharat och dukkah i 3-4 min under omrörning.

Låt tagine sjuda
Låt tagine sjuda
3

Sänk till medelvärme.

Tillsätt kikärtor, krossade tomater, grönsaksbuljong, vatten* [1-2 dl | 2-3 dl] och tranbär.

Låt din tagine sjuda i 10-15 min. Krydda med salt och peppar efter smak.

Laga vitlökssmör
Laga vitlökssmör
4

Finhacka persilja (spara några blad till servering). Pressa vitlök. Blanda hälften av persiljan, vitlök, smör [20 g | 40 g], en nypa salt och peppar* i en skål - vitlökssmöret är färdigt! Lägg resterande persilja i din tagine och rör runt.

Värm bröd
Värm bröd
5

Halvera ciabatta [1/2 st, 2 pers] på längden. Skär varje halva i 5-6 skivor och bre dem med vitlökssmör. Placera skivorna på en plåt med bakplåtspapper. Baka i ugnen i 6-7 min.

TIPS: Vill du göra brödet ännu godare, ringla över lite olivolja innan du sätter in det i ugnen.

Servera
Servera
6

Sleva upp taginen i varsin djup tallrik och garnera med persiljeblad. Avnjut tillsammans med det varma vitlöksbrödet.

Smaklig måltid!