topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Halloumiburgare

Halloumiburgare

med pommes, picklad lök och gurksalsa

Null

Allergener:
Senap
Ägg

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
30 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

25

Majonnäs

(Innehåller Senap, Ägg)

500

Potatis

25

Vitvinsvinäger

Gurka

1

Gurka, piccolo

2

Salladslök

Briochebröd

200

Halloumi

100

Salladsmix

1

Rödlök

1

Lime

½

Mynta

Ingår inte i din leverans

3

Socker

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)462 kcal
Energi (kJ)1933 kJ
Fett32.9 g
varav mättat16.3 g
Kolhydrater13.74 g
varav socker11.2 g
Protein23.49 g
Salt2.7 g

Instruktioner

1

Sätt ugnen på 200°C. Skär potatis till pommes och lägg dem på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över olja* och krydda med salt* och peppar*. Rosta i ugnen, 30-35 min.

2

Skär rödlök och salladslök i tunna skivor. Finhacka gurka och myntablad [1/2 påse, 2 pers] (kasta stjälkarna). Dela lime i klyftor.

3

Hetta upp socker*, vinäger och vatten* (se ingredienslistan) i en liten kastrull. Tillsätt rödlök när sockret har smält och låt sjuda i ca 2 min.

4

Fiska upp rödlöken från kastrullen och lägg den i en skål. Låt kastrullen stå kvar och reducera vinägern till en tjock sirap. Lägg gurka, salladslök, och mynta i skålen med rödlök. Låt sirapen svalna och häll den sedan över grönsakerna, såväl som en skvätt limejuice - nu är er salsa färdig.

5

Sätt in hamburgerbröden hela i ugnen och värm dem i 3-4 min. Skär halloumi i 1,5 -2 cm breda skivor. Hetta upp en skvätt olja* i en stekpanna på medelvärme tillsammans med en skvätt vatten*. Stek halloumi i 4-5 min på varje sida. TIPS: Håll dock koll på halloumin medan den steks, de blir lätt hårda och torra.

6

Dela hamburgerbröden och bre majonnäs på både topp och botten. Bygg din burgare med salladsmix, halloumiskivor och hemgjord salsa. Servera med pommes och limeklyftor vid sidan av.