Skip to main content
Pulled pork-burgare och passionsfruktsås
Pulled pork-burgare och passionsfruktsås

Pulled pork-burgare och passionsfruktsås

med rostade rotfrukter & citrus- och kålsallad

Nya, spännande burgarvarianter får vi aldrig nog av! I kväll kombinerar vi BBQ-kryddad pulled pork med söt passionsfruktsås och syrlig kålsallad i varma bröd och serverar våra burgare med rostad potatis och palsternacka och majonnäs.

Allergener:
Senap
Ägg
Gluten
Mjölk
Vete

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
20 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

300 g

Pulled pork

60 g

BBQ-sås

(Innehåller: Senap)

2 st

Briochebröd

(Innehåller: Ägg, Gluten, Mjölk, Vete Kan innehålla spår av: Sesam, Soja)

75 g

Rödkål, förskuren

1 st

Citrusfrukt

1 st

Morot

1 st

Passionsfrukt

2 st

Salladslök

25 g

Majonnäs

(Innehåller: Senap, Ägg)

500 g

Potatis

½ st

Palsternacka

Ingår inte i din leverans

½ tsk

Salt till potatis

1 msk

Olja till slaw

¼ tsk

Salt till slaw

1 tsk

Socker till sås

½ dl

Vatten till sås

Näringsvärden

Energi (kJ)4137 kJ
Energi (kcal)989 kcal
Fett38.4 g
varav mättat9 g
Kolhydrater123.4 g
varav socker33.3 g
Protein38.5 g
Salt6.4 g

Instruktioner

Rosta rotfrukter
1

Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).

Skär potatis och palsternacka (oskalade) i 2 cm breda klyftor och placera dem på en plåt med bakplåtspapper.

Blanda med en skvätt olivolja, salt och en nypa peppar.

Rosta i ugnen i 25–35 min, eller tills gyllene.

TIPS: Använd fler plåtar om det blir för trångt.

Laga pulled pork
2

Under tiden, placera kött och sky från förpackningen i en kastrull med lock.

Hetta upp kastrullen på medelvärme och låt sjuda under lock i 10–12 min.

Tillsätt BBQ-sås och använd 2 gafflar för att riva tills köttet är helt strimlat.

Blanda sallad
3

Riv morot grovt.

Skär salladslök i tunna skivor.

Halvera citrusfrukt.

Blanda kål, morot, salladlsök, en generös skvätt citrusfruktsaft, olivolja, salt och en nypa peppar i en stor skål.

Laga passionsfruktsås
4

Halvera passionsfrukt och gröp ur kärnor och fruktkött i en liten kastrull.

Tillsätt socker och vatten och koka upp. Sjud i 2–3 min, tills tjocknat.

Lägg över i en liten skål.

Värm bröd
5

Under tiden, dela bröd på mitten och placera dem direkt på ugnsgallret.

Värm i ugnen i 1–2 min, eller tills uppvärmda.

Servera
6

Fyll bröd med pulled pork, passionsfruktsås och kålsallad.

Servera med rotfrukter och majonnäs.