
Nya, spännande burgarvarianter får vi aldrig nog av! I kväll kombinerar vi BBQ-kryddad pulled pork med söt passionsfruktsås och syrlig kålsallad i varma bröd och serverar våra burgare med rostad potatis och palsternacka och majonnäs.
Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.
300 g
Pulled pork
60 g
BBQ-sås
(Innehåller: Senap)
2 st
Briochebröd
(Innehåller: Ägg, Gluten, Mjölk, Vete Kan innehålla spår av: Sesam, Soja)
75 g
Rödkål, förskuren
1 st
Citrusfrukt
1 st
Morot
1 st
Passionsfrukt
2 st
Salladslök
25 g
Majonnäs
(Innehåller: Senap, Ägg)
500 g
Potatis
½ st
Palsternacka
½ tsk
Salt till potatis
1 msk
Olja till slaw
¼ tsk
Salt till slaw
1 tsk
Socker till sås
½ dl
Vatten till sås

Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).
Skär potatis och palsternacka (oskalade) i 2 cm breda klyftor och placera dem på en plåt med bakplåtspapper.
Blanda med en skvätt olivolja, salt och en nypa peppar.
Rosta i ugnen i 25–35 min, eller tills gyllene.
TIPS: Använd fler plåtar om det blir för trångt.

Under tiden, placera kött och sky från förpackningen i en kastrull med lock.
Hetta upp kastrullen på medelvärme och låt sjuda under lock i 10–12 min.
Tillsätt BBQ-sås och använd 2 gafflar för att riva tills köttet är helt strimlat.

Riv morot grovt.
Skär salladslök i tunna skivor.
Halvera citrusfrukt.
Blanda kål, morot, salladlsök, en generös skvätt citrusfruktsaft, olivolja, salt och en nypa peppar i en stor skål.

Halvera passionsfrukt och gröp ur kärnor och fruktkött i en liten kastrull.
Tillsätt socker och vatten och koka upp. Sjud i 2–3 min, tills tjocknat.
Lägg över i en liten skål.

Under tiden, dela bröd på mitten och placera dem direkt på ugnsgallret.
Värm i ugnen i 1–2 min, eller tills uppvärmda.

Fyll bröd med pulled pork, passionsfruktsås och kålsallad.
Servera med rotfrukter och majonnäs.