
Djupdyk i ett hav av smaker med vår smarriga torsk som ugnsbakas på en bädd av potatis och grönsaker på portugisiskt vis. Vi serverar den med en ljuvlig kapris- och smörsås och färsk persilja.
Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.
250 g
Torsk
(Innehåller: Fisk)
4 g
Rökt paprikapulver
4 g
Medelhavets Pärla
2 st
Tomat
1 st
Morot
½ st
Zucchini
1 st
Lök
1 st
Bladpersilja
15 g
Kapris
500 g
Potatis
1 msk
Olja till grönsaker
¼ tsk
Salt till grönsaker
1 msk
Olja till fisk
¼ tsk
Salt till fisk
1 msk
Smör till sås
½ dl
Vatten till sås

Värm ugnen till 220 °C/200 °C(varmluft).
Skär potatis och morot i tunna skivor.
Finhacka zucchini och lök.
Grovhacka tomat.

Blanda grönsaker, olivolja, hälften av Medelhavets Pärla, salt och en nypa peppar i en stor skål.

Placera grönsaker på en plåt med bakplåtspapper.
Rosta i ugnen i 10–15 min, eller tills mjuka.

Torka av fisk med hushållspapper och krydda med olivolja, salt, resterande Medelhavets Pärla, rökt paprikapulver och en nypa peppar.
Placera fisk på de rostade grönsakerna och tillaga i 10–12 min, eller tills genomstekt.
TIPS: Fisken är klar när fiskköttet är vitt/ogenomskinligt och lätt faller isär.

Smält smör med vatten i en liten kastrull på låg värme. Tillsätt kapris och sjud i 1–2 min.
Krydda med en nypa salt och peppar.
Grovhacka persilja.

Lägg upp fisk och grönsaker på tallrikar och ringla över kaprissås.
Garnera med persilja.