Superenkla och jättegoda recept för alla tidpunkter på dagen. En rätt som är perfekt att dela och receptkort med 4 steg. Färdig pizzadeg förvandlas enkelt till ett gott vitlöksbröd. Vi smaksätter med färsk basilika och toppar med riven gouda för det ultimata tillbehöret.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
1 st
Pizzadeg
(Innehåller: Gluten, Vete Kan innehålla spår av: Sesam)
100 g
Riven gouda
(Innehåller: Mjölk)
1 st
Vitlöksklyfta
1 st
Basilika
1 msk
Olja till dressing
¼ tsk
Salt till dressing
Värm ugnen till 250 °C/240 °C (varmluft).
Ta ut pizzadegen från kylen och dess förpackning minst 10 min innan tillagning.
Strö generöst med vetemjöl över köksbänken.
Placera degen på ytan med mjöl och halvera. Rulla ut degen med händerna (eller en kavel) tills den är 25 cm i diameter.
Om degen är svår att rulla ut kan du låta den vila i några minuter och försöka igen.
Lägg försiktigt över på en plåt med bakplåtspapper.
TIPS: Rumstempererad deg är lättare att kavla ut.
Finhacka basilika.
Finhacka eller pressa vitlök.
Blanda vitlök, basilika, olivolja och salt i en liten skål.
Ringla vitlöksolja över pizzadeg och toppa med gouda.
Grädda i ugnen i 12–13 min, eller tills gyllene och genomgräddat.
Skär brödet som om det vore en pizza och ät medan det är varmt.