topBanner
Pizza bianco

Pizza bianco

med rostad pumpa, grekisk salladsost och salvia

Sväng ihop denna pizza bianco med fantastiska smakkombinationer; rostad pumpa, rödlök och salvia. Vi toppar pizzan med grekisk salladsost och rucola, och serverar den med en krispig päronsallad med balsamvinäger.

Taggar:Vegetarisk
Allergener:sulfiterglutenmjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener.

Tillagningstid35 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

7.5 ml

Balsamvinäger

(Innehållersulfiter)

½ st

Butternutpumpa

2 st

Vitlöksklyfta

1 st

Rödlök

1 påse

Salvia

1 st

Pizzadeg

(InnehållerglutenKan innehållaKan innehålla spår av mjölk)

150 g

Crème fraiche

(Innehållermjölk)

4 g

Vitlöksflörter

100 g

Grekisk salladsost

(Innehållermjölk)

40 g

Rucola

1 st

Päron

Ingår inte i din leverans

¼ tsk

Salt*

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)4280 kJ
Energi (kcal)1023 kcal
Fett43 g
varav mättat24 g
Kolhydrater115 g
varav socker13 g
Kostfiber5 g
Protein28 g
Kolesterol0 mg
Salt5 g
Köksredskap
Köksredskaparrow down iconarrow down icon
Bakplåt
Stekpanna
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Sätt ugnen på 220°C/200°C, sätt in en plåt för uppvärmning [2 st, 4P]. Tärna pumpa [1/2 st, 2P] i 2 cm stora bitar. Placera dem på en annan plåt med bakplåtspapper. Blanda med lite olivolja* och krydda med en nypa peppar*. Rosta i ugnen i 15 min, eller tills nästan mjuka.

2

Finhacka vitlök. Skiva rödlök tunt. Plocka av och grovhacka salviablad. Rulla ut pizzadeg och medföljande bakplåtspapper.

3

Hetta upp en skvätt olivolja* i en mellanstor stekpanna på medelvärme. Fräs vitlök i 1 min. Ta av från värme och rör i crème fraiche, salt* [1/4 tsk I 1/2 tsk], Vitlöksflörter och en nypa peppar*.

4

Blanda en skvätt olivolja* med salvia och rödlök i en liten skål. Ta ut den uppvärmda plåten från ugnen och placera försiktigt degen ovanpå. Bre ut såsen, toppa med rostad pumpa, rödlök och salvia. Baka pizza i ugnen i 10-15 min, eller tills degen är gyllene.

TIPS: Oljan förhindrar att salvian bränns vid!

5

Skiva päron tunt. Skölj rucola. Blanda balsamvinäger [1/2 paket, 2P], en skvätt olivolja*, en nypa salt* och peppar* i en stor skål. Tillsätt rucola och päron och blanda precis innan servering.

6

Garnera pizza med grekisk salladsost och lite rucola. Servera med rucola och päronsallad vid sidan av.