topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Pizza bianco

Pizza bianco

med rostad pumpa, grekisk salladsost och salvia

Sväng ihop denna pizza bianco med fantastiska smakkombinationer; rostad pumpa, rödlök och salvia. Vi toppar pizzan med grekisk salladsost och rucola, och serverar den med en krispig päronsallad med balsamvinäger.

Taggar:
Vegetarisk
Allergener:
Vete
Gluten
Mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid35 minuter
20 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

7.5

Balsamvinäger

½

Butternutpumpa

2

Vitlöksklyfta

1

Rödlök

1

Salvia

1

Pizzadeg

(Innehåller Vete, Gluten)

1

Crème fraiche

(Innehåller Mjölk)

4

Vitlöksflörter

100

Grekisk salladsost

40

Rucola

1

Päron

Ingår inte i din leverans

¼

Salt

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)892 kcal
Energi (kJ)3732 kJ
Fett31.75 g
varav mättat15.6 g
Kolhydrater114.66 g
varav socker13.3 g
Protein19.55 g
Salt4.1 g

Instruktioner

Rosta pumpa
1

Sätt ugnen på 220°C/200°C, sätt in en plåt för uppvärmning [2 st, 4P]. Tärna pumpa [1/2 st, 2P] i 2 cm stora bitar. Placera dem på en annan plåt med bakplåtspapper. Blanda med lite olivolja* och krydda med en nypa peppar*. Rosta i ugnen i 15 min, eller tills nästan mjuka.

Förbered råvaror
2

Finhacka vitlök. Skiva rödlök tunt. Plocka av och grovhacka salviablad. Rulla ut pizzadeg och medföljande bakplåtspapper.

Gör pizzasås
3

Hetta upp en skvätt olivolja* i en medelstor stekpanna på medelvärme. Fräs vitlök i 1 min. Ta av från värme och rör i crème fraiche, salt* [1/4 tsk | 1/2 tsk], Vitlöksflörter och en nypa peppar*.

Toppa pizza
4

Blanda en skvätt olivolja* med salvia och rödlök i en liten skål. Ta ut den uppvärmda plåten från ugnen och placera försiktigt degen ovanpå. Bre ut såsen, toppa med rostad pumpa, rödlök och salvia. Baka pizza i ugnen i 10-15 min, eller tills degen är gyllene. TIPS: Oljan förhindrar att salvian bränns vid! 


Blanda salat
5

Skiva päron tunt. Skölj rucola. Blanda balsamvinäger [1/2 paket, 2P], en skvätt olivolja*, en nypa salt* och peppar* i en stor skål.  Tillsätt rucola och päron och blanda precis innan servering.

Servera
6

Garnera pizza med grekisk salladsost och lite rucola. Servera med rucola och päronsallad vid sidan av.