HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconPizza Bianco
topBanner
Pizza bianco

Pizza bianco

med rostad pumpa, grekisk salladsost och salvia

Sväng ihop denna pizza bianco med fantastiska smakkombinationer; rostad pumpa, rödlök och salvia. Vi toppar pizzan med grekisk salladsost och rucola, och serverar den med en krispig päronsallad med balsamvinäger.

Taggar:Vegetarisk
Allergener:sulfiterglutenmjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid35 minuter
20 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

7.5 ml

Balsamvinäger

(Innehållersulfiter)

½ st

Butternutpumpa

2 st

Vitlöksklyfta

1 st

Rödlök

1 portionspåse

Salvia

1 st

Pizzadeg

(Innehållergluten)

150 g

Crème fraiche

(Innehållermjölk)

4 g

Vitlöksflörter

40 g

Grekisk salladsost

(Innehållermjölk)

1 st

Rucola

¼ tsk

Päron

Ingår inte i din leverans

Salt*

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)3731.5107 kJ
Energi (kcal)891.8525 kcal
Fett31.7505 g
varav mättat15.6 g
Kolhydrater114.6647 g
varav socker13.3 g
Protein19.5502 g
Salt4.1 g
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Sätt ugnen på 220°C/200°C, sätt in en plåt för uppvärmning [2 st, 4P]. Tärna pumpa [1/2 st, 2P] i 2 cm stora bitar. Placera dem på en annan plåt med bakplåtspapper. Blanda med lite olivolja* och krydda med en nypa peppar*. Rosta i ugnen i 15 min, eller tills nästan mjuka.

2

Finhacka vitlök. Skiva rödlök tunt. Plocka av och grovhacka salviablad. Rulla ut pizzadeg och medföljande bakplåtspapper.

3

Hetta upp en skvätt olivolja* i en medelstor stekpanna på medelvärme. Fräs vitlök i 1 min. Ta av från värme och rör i crème fraiche, salt* [1/4 tsk | 1/2 tsk], Vitlöksflörter och en nypa peppar*.

4

Blanda en skvätt olivolja* med salvia och rödlök i en liten skål. Ta ut den uppvärmda plåten från ugnen och placera försiktigt degen ovanpå. Bre ut såsen, toppa med rostad pumpa, rödlök och salvia. Baka pizza i ugnen i 10-15 min, eller tills degen är gyllene. TIPS: Oljan förhindrar att salvian bränns vid! 


5

Skiva päron tunt. Skölj rucola. Blanda balsamvinäger [1/2 paket, 2P], en skvätt olivolja*, en nypa salt* och peppar* i en stor skål.  Tillsätt rucola och päron och blanda precis innan servering.

6

Garnera pizza med grekisk salladsost och lite rucola. Servera med rucola och päronsallad vid sidan av.