
Sväng ihop denna pizza bianco med fantastiska smakkombinationer; rostad pumpa, rödlök och salvia. Vi toppar pizzan med grekisk salladsost och rucola, och serverar den med en krispig päronsallad med balsamvinäger.
Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.
7.5
Balsamvinäger
½
Butternutpumpa
2
Vitlöksklyfta
1
Lök
1
Salvia
1
Pizzadeg
(Innehåller: Vete, Gluten)
1
Crème fraiche
(Innehåller: Mjölk)
4
Vitlöksflörter
100
Grekisk salladsost
40
Rucola
1
Päron
¼
Salt

Sätt ugnen på 220°C/200°C, sätt in en plåt för uppvärmning [2 st, 4P]. Tärna pumpa [1/2 st, 2P] i 2 cm stora bitar. Placera dem på en annan plåt med bakplåtspapper. Blanda med lite olivolja* och krydda med en nypa peppar*. Rosta i ugnen i 15 min, eller tills nästan mjuka.

Finhacka vitlök. Skiva rödlök tunt. Plocka av och grovhacka salviablad. Rulla ut pizzadeg och medföljande bakplåtspapper.

Hetta upp en skvätt olivolja* i en medelstor stekpanna på medelvärme. Fräs vitlök i 1 min. Ta av från värme och rör i crème fraiche, salt* [1/4 tsk | 1/2 tsk], Vitlöksflörter och en nypa peppar*.

Blanda en skvätt olivolja* med salvia och rödlök i en liten skål. Ta ut den uppvärmda plåten från ugnen och placera försiktigt degen ovanpå. Bre ut såsen, toppa med rostad pumpa, rödlök och salvia. Baka pizza i ugnen i 10-15 min, eller tills degen är gyllene. TIPS: Oljan förhindrar att salvian bränns vid!

Skiva päron tunt. Skölj rucola. Blanda balsamvinäger [1/2 paket, 2P], en skvätt olivolja*, en nypa salt* och peppar* i en stor skål. Tillsätt rucola och päron och blanda precis innan servering.

Garnera pizza med grekisk salladsost och lite rucola. Servera med rucola och päronsallad vid sidan av.