Skip to main content
Pesto- och getostspaghetti
Pesto- och getostspaghetti

Pesto- och getostspaghetti

med stekt zucchini och färsk rucola

Pasta pesto är en klassiker när man inte riktigt orkar laga mat. Det här är vad vi skulle kalla version 2.0 – en lite lyxigare variant som smakar helt fantastisk! Vi gör vår egen pesto på mandlar, färska örter, vitlök, riven ost och citron och vänder den med spaghetti, stekt lök och zucchini och färsk rucola innan vi toppar med smulad getost.

Taggar:
Snabb
Vegetarisk
Allergener:
Tree nuts
Hvede
Gluten
Milk
Egg
Celery

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
25 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

½ g

Chiliflakes

1 st

Citron

1 st

Zucchini

1 st

Vitlöksklyfta

20 g

Mandlar

180 g

Spaghetti

1 st

Basilika

40 g

Finriven ost

40 g

Rucola

4 g

Grönsaksbuljong

100 g

Getost

1 st

Lök

1 st

Bladpersilja

Ingår inte i din leverans

1.5 dl

Sparat pastavatten

1 msk

Olja till stekning

tsk

Salt till pesto

2 msk

Olja till pesto

Näringsvärden

Energi (kJ)3600 kJ
Energi (kcal)860 kcal
Fett44.9 g
varav mättat15.8 g
Kolhydrater78.9 g
varav socker9.3 g
Kostfiber8.5 g
Protein31.6 g
Salt2 g
Potassium57.6 mg
Calcium9.3 mg
Iron0.1 mg

Instruktioner

Koka pasta
1

Koka upp en stor kastrull med saltat vatten.

Koka pasta i 8–9 min, eller tills ”al dente”.

Precis innan pastan är färdig, skopa upp kokvatten i en kopp.

Häll av vattnet och lägg tillbaka pasta i kastrullen.

TIPS: 1) Kokvattnet ska vara lika salt som havsvatten. 2) ”Al dente” betyder att pasta är genomkokt, men att den fortfarande har tuggmotstånd.

Stek grönsaker
2

Under tiden, riv zucchini grovt.

Skär lök i tunna skivor.

Hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek lök och zucchini i 5–6 min, tills mjuka och allt vatten har absorberats från zucchinin.

Gör pesto
3

Halvera citron.

Finhacka mandlar, basilika och persilja. Finhacka eller pressa vitlök.

Blanda örter, mandlar, vitlök, chiliflakes, riven ost, grönsaksbuljong, salt, citronsaft och olivolja i en liten skål.

TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.

Skölj rucola
4

Skölj rucola.

Blanda pasta
5

Sänk till medelvärme och vänd ner pasta, sparat pastavatten och pesto i stekpannan.

Vänd ner rucola i pasta precis innan servering.

Servera
6

Lägg upp pasta i djupa tallrikar.

Smula över getost.