Penne'n cheese
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Penne'n cheese

Penne'n cheese

med apelsin- och morotssallad

BARNVÄNLIG

Smaka vår Penne ’n cheese och upplev en symbios av italiensk och amerikansk matkultur när parmesan och mozzarella smälter över den rykande pastan. Servera med en söt uppfriskande apelsin- och morotssallad och låt njutningarnas svallvågor skölja över dig kök.

Taggar:
Snabb
Allergener:
Mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid15 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

100

Riven mozzarella

(Innehåller Mjölk)

1

Morot

100

Salladsmix

1

Apelsin

250

Penne

250

Matlagningsgrädde

(Innehåller Mjölk)

1

Torkad oregano

Oregano

1

Chili flakes

Bacon

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)155 kcal
Energi (kJ)647 kJ
Fett11.22 g
varav mättat7.4 g
Kolhydrater1.14 g
varav socker0.3 g
Protein12.42 g
Salt0.7 g

Instruktioner

Koka pasta
1

Sätt ugnen på 200°C. Koka upp en kastrull med välsaltat vatten*. Koka pennen i 11 min, eller tills ‘al dente’. Häll av vattnet i ett durkslag och häll sedan tillbaka pastan i kastrullen. Ringla över en skvätt olja* så att pastan inte blir för klibbig. Sätt åt sidan med lock.

Dela bacon
2

Dela bacon i 2 cm stora bitar. Hetta upp en liten skvätt olja* i en ny kastrull på medelvärme och stek bacon 3-4 min. Häll i matlagningsgrädden och koka upp. Krydda med en generös nypa salt* och peppar*.

Rör i pastan
3

Krydda med oregano och chili flakes (stark!) i kastrullen med bacon. Rör om. Häll i den avrunna pastan och krydda med en nypa salt* och peppar*VIKTIGT: Våra chili flakes är väldigt starka så avstå från att använda dem om barnen inte gillar stark mat. Chilin kan annars strös på i steg 6 efter smak.

Gratinera i ugnen
4

För över pasta- och baconröran till en ugnsform och strö över riven mozzarella. Gratinera i ugnen tills osten är krispig och gyllene, 5-7 min.

Blanda sallad
5

Skala och riv morot. Skala apelsin med hjälp av en vass kniv och ta bort alla vita hinnor. Dela på mitten och ta bort den vita delen inuti samt eventuella kärnor. Skär apelsinen i 2 cm stora bitar. Blanda salladsmixen, morot, apelsin, en skvätt olja* och en nypa salt* i en skål.

Servera
6

Lägg upp er penne'n cheese på tallrikarna och servera med den fräscha apelsin- och morotssalladen vid sidan av.