HelloFresh
Penne'n cheese

Penne'n cheese

med apelsin- och morotssallad

Barnvänlig

Smaka vår Penne ’n cheese och upplev en symbios av italiensk och amerikansk matkultur när parmesan och mozzarella smälter över den rykande pastan. Servera med en söt uppfriskande apelsin- och morotssallad och låt njutningarnas svallvågor skölja över dig kök.

Taggar:Snabb
Allergener:glutenmjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener.

Tillagningstid15 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

250 g

Penne

(Innehållergluten, Kan innehålla spår av soja, Kan innehålla spår av allergener)

125 g

Bacon

250 ml

Matlagningsgrädde

(Innehållermjölk)

1 påse

Riven mozzarella

(Innehållermjölk)

1 st

Morot

1 st

Apelsin

1 g

Oregano

1 påse

Salladsmix

Chili

Ingår inte i din leverans

Olja*

Salt* och peppar*

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)4427 kJ
Energi (kcal)1058 kcal
Fett47 g
varav mättat26 g
Kolhydrater114 g
varav socker22 g
Kostfiber8 g
Protein41 g
Salt2 g
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Sätt ugnen på 200°C. 

Koka upp en kastrull med välsaltat vatten*. Koka pennen i 11 min, eller tills ‘al dente’. 

Häll av vattnet i ett durkslag och häll sedan tillbaka pastan i kastrullen.

Ringla över en skvätt olja* så att pastan inte blir för klibbig. Sätt åt sidan med lock.

2

Dela bacon i 2 cm stora bitar.

Hetta upp en liten skvätt olja* i en ny kastrull på medelvärme och stek bacon 3-4 min. 

Häll i matlagningsgrädden och koka upp.

Krydda med en generös nypa salt och peppar.

3

Krydda med oregano och chili flakes (stark!) i kastrullen med bacon. Rör om. 

Häll i den avrunna pastan och krydda med en nypa salt och peppar.  

VIKTIGT: Våra chili flakes är väldigt starka så avstå från att använda dem om barnen inte gillar stark mat. Chilin kan annars strös på i steg 6 efter smak.

4

För över pasta- och baconröran till en ugnsform och strö över riven mozzarella. 

Gratinera i ugnen tills osten är krispig och gyllene, 5-7 min.

5

Skala och riv morot. 

Skala apelsin med hjälp av en vass kniv och ta bort alla vita hinnor. Dela på mitten och ta bort den vita delen inuti samt eventuella kärnor. Skär apelsinen i 2 cm stora bitar. 

Blanda salladsmixen, morot, apelsin, en skvätt olja och en nypa salt i en skål.

6

Lägg upp er penne'n cheese på tallrikarna och servera med den fräscha apelsin- och morotssalladen vid sidan av.

Smaklig måltid!