Pannstekt rumpstek och ostsås
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Pannstekt rumpstek och ostsås

Pannstekt rumpstek och ostsås

med tomatsallad och rosmarinspotatis

Kött och potatis – ibland behöver det inte vara svårare än så när vi vill laga en lyxig helgmåltid. I kväll serverar vi mör pannstekt rumpstek och ugnsrostad klyftpotatis som fått smak av färsk rosmarin. Dessutom lagar vi inte mindre än två supergoda tillbehör – en fräsch tomatsallad och gratinerade champinjoner som fått sällskap av vitlök, persilja och worcestershiresås. Men självklart är ingen festmåltid komplett utan en sås – kvällens variant består av ost och mornaysås.

Allergener:
Mjölk
Ägg
Soja

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid35 minuter
30 minuter
SvårighetsgradLätt

Ingredienser

Antal portioner

300 g

Rumpstek

100 g

Mornaysås

(Innehåller Mjölk)

20 g

Finriven ost

(Innehåller Mjölk, Ägg)

1 st

Vitlöksklyfta

200 g

Champinjoner

1 st

Worcestershiresås

(Innehåller Soja)

1 portionspåse

Bladpersilja

1 st

Rosmarin

500 g

Potatis

60 g

Salladsmix

125 g

Körsbärstomater

Ingår inte i din leverans

¾ tsk

Salt (steg 1)

¼ tsk

Salt (steg 2)

½ dl

Vatten (steg 4)

½ msk

Olivolja (steg 5)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)4401 kJ
Energi (kcal)1052 kcal
Fett16.3 g
varav mättat6.9 g
Kolhydrater57 g
varav socker10.1 g
Protein44.3 g
Salt4.7 g

Köksredskap

Bakplåt
Stekpanna
Ugnsform

Instruktioner

Rosta potatis
1

Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).

Ta fram kött så det blir rumstempererat och krydda det med salt [1/4 tsk | 1/2 tsk].

Plocka och finhacka rosmarinsblad [1 kvist | 2 kvistar]. Släng stjälken.

Skär potatis (oskalad) i 2 cm breda klyftor och placera dem på en plåt [2 plåtar, 4P] med bakplåtspapper. Blanda med olivolja, rosmarin, salt [1/2 tsk | 1 tsk] och en nypa peppar.

Rosta i ugnen i 25–35 min, eller tills gyllene.

Rosta svamp
2

Under tiden, grovhacka svamp.

Finhacka eller pressa vitlök.

Finhacka persilja.

Blanda svamp, vitlök, persilja, worcestershiresås och salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] i en medelstor ugnsform. Ringla över en skvätt olivolja, krydda med en nypa peppar och vänd runt.

Rosta i ugnen i 15–17 min, eller tills brynt.

Stek kött
3

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek kött i 3–4 min per sida, eller tills brynt.

Låt köttet vila i ett foliepaket tills servering. Det kommer fortsätta tillagas något under tiden det vilar.

TIPS: Stek i ytterligare 1–2 min för genomstekt.

Laga sås
4

Hetta upp samma stekpanna (torka inte ur den) på medelhög värme.

Tillsätt mornaysås, vatten [1/2 dl | 1 dl] och finriven ost.

Sjud i 2–3 min, eller tills ost är smält. Krydda med en nypa peppar och tillsätt sky från foliepaketet.

TIPS: Tillsätt en skvätt vatten om såsen verkar för tjock.

Blanda sallad
5

Under tiden, skölj salladsmix.

Halvera körsbärstomater.

Blanda tomater, salladsmix, olivolja [1/2 msk | 1 msk] och en nypa salt i en medelstor skål precis innan servering.

Servera
6

Skär kött i tunna skivor.

Lägg upp rosmarinspotatis, kött och sallad på tallrikar.

Toppa med ostsås och svamp.