
Pannstekt medelhavskyckling
med tabbouleh och mild yoghurtdressing
Välkommen till medelhavsfest! Har ni tröttnat på traditionella sätt att servera kyckling, så kommer räddningen här! När kycklingen steks med kryddor inspirerade av medelhavet är det lätt att drömma sig bort till varma länder. Brukar ni servera potatis till kycklingen? Inte ikväll! Istället blandar vi ihop den vackraste tabbouleh med bulgur med bett, gurka och rödlök. En mild och krämig gräslöksdressing som tillbehör kommer att älskas av stora och små!
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
Ingredienser
125 g
Körsbärstomater
1 portionspåse
Bladpersilja
1 st
Gurka
300 g
Kycklingbröstfilé
1 paket
Yoghurt
(Innehåller Mjölk)
4 g
Medelhavets Pärla
1 st
Vitlöksklyfta
4 g
Grönsaksbuljong
(Innehåller Selleri)
85 g
Bulgur
(Innehåller Vete, Gluten)
40 g
Aioli
(Innehåller Ägg, Senap)
½ st
Rödlök
½ st
Citron
Ingår inte i din leverans
4 dl
Vatten (steg 1)
1 msk
Olivolja (steg 1)
¼ tsk
Salt (steg 4)
¼ tsk
Salt (steg 5)
½ tsk
Salt (steg 1)
Köksredskap
Instruktioner

Finhacka eller pressa vitlök. Hetta upp olivolja [1 msk | 2 msk] i en medelstor kastrull på medelvärme. Fräs vitlök i 1-2 min.
Tillsätt vatten [4 dl | 8 dl] och låt det koka upp.
Tillsätt bulgur, grönsaksbuljong och salt [1/2 tsk | 1 tsk], och koka i 9-10 min eller tills 'al dente'.
Häll av vattnet och lägg tillbaka bulgur i kastrullen.

Krydda kyckling med Medelhavets Pärla, en nypa salt och peppar. Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Stek kyckling i 5-6 min per sida, eller tills genomstekt.
VIKTIGT: 1) Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling. 2) Den är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.

Medan kyckling steks, finhacka rödlök [1/2 st, 2P], gurka och persilja.
Halvera körsbärstomater.
Skär citron [1/2 st, 2P] i klyftor.

Blanda bulgur, tomater, gurka, rödlök och citronjuice [1/2 msk | 1 msk] i en skål. Krydda med salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och peppar. Tillsätt eventuellt en skvätt olivolja.

Blanda yoghurt, aioli och persilja i en skål. Krydda med salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en nypa peppar.

Lägg upp tabbouleh på tallrikar.
Toppa med kyckling och en klick yoghurtdressing.
Servera med resterande citronklyftor att pressa över rätten.