topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Pannstekt lax

Pannstekt lax

med krämig senapssås och pestopotatis

Lax går snabbt och lätt att laga – perfekt när du vill njuta av en god middag, men inte orkar stå i köket hela kvällen! Vår variant toppas med senapssås och serveras med en härlig ljummen potatissallad smaksatt med schalottenlök och persiljepesto.

Taggar:
Glutenfri
Max 50g kolhydrater
Allergener:
Fisk
Mjölk
Selleri
Sulfiter
Ägg
Senap

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
25 minuter
SvårighetsgradLätt

Ingredienser

Antal portioner

250 g

Laxfilé

(Innehåller Fisk)

400 g

Småpotatis

1 portionspåse

Bladpersilja

40 g

Rucola

½ st

Citron

½ paket

Matlagningsgrädde

(Innehåller Mjölk)

4 g

Grönsaksbuljong

(Innehåller Selleri)

20 g

Honung- & senapsdressing

(Innehåller Sulfiter, Ägg, Senap)

1 st

Schalottenlök

20 g

Finriven ost

(Innehåller Mjölk, Ägg)

1 st

Vitlöksklyfta

Ingår inte i din leverans

¼ tsk

Salt (steg 2)

2 msk

Olivolja (steg 3)

1 msk

Olivolja (steg 4)

1 msk

Smör (steg 5)

3 msk

Mjölk (steg 5)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3599 kJ
Energi (kcal)860 kcal
Fett61.5 g
varav mättat17.6 g
Kolhydrater39.7 g
varav socker8.5 g
Protein35.6 g
Salt2.4 g

Köksredskap

Stekpanna
Kastrull

Instruktioner

Koka potatis
1

Koka upp en medelstor kastrull med saltat vatten.

Koka potatis i 12–15 min, eller tills de enkelt kan delas med en kniv.

Häll av vattnet och krydda potatis med en nypa salt och peppar. Sätt åt sidan under lock.

Förbered grönsaker
2

Under tiden, skölj rucola.

Finhacka eller pressa vitlök.

Finhacka persilja.

Skär citron [1/2 st, 2P] i klyftor.

Skär schalottenlök i tunna skivor.

Blanda schalottenlök och salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] i en liten skål.

Laga pesto
3

Blanda persilja, vitlök, finriven ost och olivolja [2 msk | 4 msk] i en skål.

Stek lax
4

Hetta upp olivolja [1 msk | 2 msk] i en stekpanna på medelhög värme.

Torka lax med hushållspapper och krydda med salt.

Stek lax med skinnsidan ner i 3-4 min. Vänd och stek i ytterligare 3–5 min, eller tills gyllene och genomstekt.

Lägg över lax åt sidan på en tallrik. Skölj inte av pannan.

TIPS: Laxen är klar när köttet är ogenomskinligt i mitten.

Laga sås
5

Smält smör [1 msk | 2 msk] i stekpannan på medelhög värme.

Tillsätt honung- och senapsdressing, grönsaksbuljong, matlagningsgrädde [1/2 paket, 2P] och mjölk [3 msk | 6 msk]. Sjud i 1-2 min, eller tills såsen är varm.

Rör ned persiljepesto, schalottenlök och rucola i kastrullen med potatis precis innan servering.

Servera
6

Lägg upp lax och pestopotatis på tallrikar.

Toppa lax med sås.