Skip to main content
Pannstekt guldsparid och citronsmörsås
Pannstekt guldsparid och citronsmörsås

Pannstekt guldsparid och citronsmörsås

med syltad gurksallad med senapsdressing

Fisk och citron är en klassisk smakkombination, och i kväll lagar vi guldsparid i en härlig smörsås smaksatt med citronpeppar. Fänkål är en underskattad grönsak, men smakar fantastiskt ugnsrostad, och ihop med klyftpotatis blir den ett perfekt tillbehör. Vi svänger också ihop en smarrig sallad med syltad gurka, schalottenlök, dill och senapsdressing.

Taggar:
Glutenfri
Laga mig först
Proteinrik
Under 650 kcal
Allergener:
Senap
Fisk
Sulfiter
Selleri

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid35 minuter
20 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

12 g

Grov senap

(Innehåller: Senap)

1 st

Lök

1 st

Gurka

500 g

Potatis

1 st

Dill

300 g

Guldsparid

(Innehåller: Fisk)

12 ml

Vitvinsvinäger

(Innehåller: Sulfiter)

4 g

Buljong

(Innehåller: Selleri)

2 g

Citronpeppar

1 st

Fänkål

Ingår inte i din leverans

½ tsk

Salt till grönsaker

½ tsk

Socker till dressing

¼ tsk

Salt till dressing

½ msk

Olja till stekning

¼ tsk

Salt till fisk

2 msk

Smör till stekning

½ dl

Vatten till sås

Näringsvärden

Energi (kJ)2932 kJ
Energi (kcal)701 kcal
Fett36.3 g
varav mättat13.3 g
Kolhydrater53.8 g
varav socker11 g
Protein41.9 g
Salt4.5 g

Instruktioner

Rosta grönsaker
1

Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).

Skär potatis (oskalad) i 2 cm stora bitar.

Halvera och skär fänkål i 2 cm breda klyftor.

Placera potatis och fänkål på en plåt med bakplåtspapper.Blanda med olivolja, salt och en nypa peppar.

Rosta i ugnen i 25–35 min, eller tills gyllene.

Förbered grönsaker
2

Under tiden, skala gurka i långa band med en potatisskalare.

Skär schalottenlök i tunna skivor.

Grovhacka dill.

Blanda sallad
3

Blanda vitvinsvinäger, socker, senap och salt i en medelstor skål.

Tillsätt gurka, schalottenlök och dill och vänd runt.

Stek fisk
4

När det återstår 10 min av potatisens tillagningstid, hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.

Torka av fisk med hushållspapper, och krydda med salt.

Stek fisk skinnsidan neråt i 3–4 min, eller tills skinnet är gyllene och krispigt.

Vänd försiktigt fisken och stek i ytterligare 1 min.

TIPS: Fisken är klar när fiskköttet är vitt/ogenomskinligt och lätt faller isär.

Laga sås
5

Tillsätt smör och låt smälta i pannan.

Tillsätt vatten, grönsaksbuljong och citronpeppar. Sänk till medellåg värme och sjud i 1–2 min, eller tills något tjocknat.

Servera
6

Lägg upp rostade grönsaker, gurksallad och fisk på tallrikar.

Toppa fisk med sås.

Meal right image

Upptäck liknande recept

Meal left image