Skip to main content
Havsaborre och getost- och päronsallad
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Havsaborre och getost- och päronsallad

Havsaborre och getost- och päronsallad

med vitlöksstekt potatis och gräslökssås

Havsaborre är en underbart god fisk med mild och len smak som passar perfekt när du vill laga en lite extra lyxig middag. I kvällens recept serverar vi den pannstekt i en krämig gräddsås med färsk gräslök. Vitlöksstekt potatis med rädisor blir ett smarrigt tillbehör, tillsammans med en syrlig päronsallad som vi toppar med salladsost och rostade hasselnötter.

Taggar:
Snabb
Allergener:
Mjölk
Nötter
Fisk
Selleri

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
25 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

50 g

Getost

(Innehåller: Mjölk)

1 st

Citron

1 st

Småpotatis, förkokt

20 g

Hasselnötter

(Innehåller: Nötter Kan innehålla spår av: Sesam, Spelt, Vete, Korn, Havre, Jordnötter, Råg)

300 g

Havsabborre

(Innehåller: Fisk)

150 ml

Matlagningsgrädde

(Innehåller: Mjölk)

1 st

Vitlöksklyfta

75 g

Rädisor

60 g

Salladsmix

4 g

Grönsaksbuljong

(Innehåller: Selleri)

1 st

Päron

1 st

Gräslök

½ st

Gurka

Ingår inte i din leverans

1 msk

Olja till grönsaker

½ tsk

Salt till grönsaker

1 msk

Smör till grönsaker

1 msk

Olja till sallad

¼ tsk

Salt till sallad

1 msk

Olja till stekning

¼ tsk

Salt till fisk

2 msk

Vatten till sås

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)4912 kJ
Energi (kcal)1174 kcal
Fett80.4 g
varav mättat32.2 g
Kolhydrater65.2 g
varav socker13.5 g
Protein44.6 g
Salt4 g

Instruktioner

Stek grönsaker
1

Halvera potatis och rädisor.

Finhacka eller pressa vitlök.

Hetta upp olivolja i en stor stekpanna på hög värme.

Stek potatis och rädisor med salt och en nypa peppar i 7–8 min, eller tills brynta. Vänd då och då.

Tillsätt smör och vitlök. Stek i 30 sek, eller tills väldoftande och smöret har smält. Ställ åt sidan och håll varmt.

TIPS: Stek grönsaker i omgångar om de inte får plats.

Rosta hasselnötter
2

Under tiden, grovhacka hasselnötter.

Hetta upp en ny stor stekpanna på medelhög värme.

Rosta hasselnötter i 3–4 min, eller tills gyllene. Ställ åt sidan i en liten skål.

Blanda sallad
3

Skölj salladsmix.

Halvera, kärna ur och skär päron i tunna skivor.

Skär gurka i halvmånar.

Halvera citron.

Blanda salladsmix, gurka, päron, en skvätt citronsaft, olivolja, salt och en nypa peppar i en medelstor skål. Ställ åt sidan.

Stek fisk
4

Hetta upp olivolja i stekpannan som användes till hasselnötter på medelhög värme.

Torka av fisk med hushållspapper och krydda med salt.

Stek fisk med skinnsidan ner i 3–4 min, eller tills skinnet är gyllene.

Finhacka gräslök.

TIPS: Stek fisk i omgångar om den inte får plats i pannan.

Laga sås
5

Vänd försiktigt fisken och tillsätt matlagningsgrädde, vatten, grönsaksbuljong, gräslök och en generös nypa peppar.

Sjud i ytterligare 1–2 min, eller tills fisken är genomstekt och såsen har tjocknat något.

TIPS: Fisken är klar när fiskköttet är vitt/ogenomskinligt och lätt faller isär.

Servera
6

Lägg upp potatis och rädisor, sallad och fisk på tallrikar.

Smula getost över salladen och toppa med rostade hasselnötter.

Servera med sås.