Pankopanerat fläskkött

Pankopanerat fläskkött

med vitlöksris, broccoli och asiatisk mayonnäsdressing

Panerad mat är ju syndigt gott och brukar alltid vara en favorit hos barn i alla åldrar, så vad sägs om att servera panerad fläskytterfilé i asiatisk stil ikväll? Här kombinerar vi med vitlökswokade grönsaker, aromatiskt vitlöksris och spännande asiatisk majonnäsdressing. Detta recept är lika delar en upplevelse, som en mättande middag.

Allergener:mjölkglutensesamsojaäggsenap

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener.

Tillagningstid25 minuter
SvårighetsgradNivå 2
Ingredienser
Antal portioner
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner

3 st

Vitlöksklyfta

100 g

Basmatiris

1 st

Morot

1 st

Broccoli

1 paket

Fläskkotlett hel

20 g

Asiatisk dressing

(Innehållergluten, sesam, soja)

50 g

Majonnäs

(Innehållerägg, senap)

30 g

Panko ströbröd

(Innehållergluten)

10 g

Sesamfrön

(Innehållersesam)

Ingår inte i din leverans

20 g

Smör*

(Innehållermjölk)

350 ml

Vatten*

¼ tsk

Salt*

1 st

Ägg*

(Innehållerägg)
Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
Energi (kJ)3416 kJ
Energi (kcal)817 kcal
Fett43 g
varav mättat12 g
Kolhydrater60 g
varav socker9 g
Kostfiber7 g
Protein45 g
Salt4 g
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Pressa eller finhacka vitlök. Smält smör och en skvätt olivolja i en kastrull. Fräs hälften av vitlöken i 1-2 min.Tillsätt basmatiris, vatten (se ingredienslistan) och salt och koka upp.Sätt på ett lock, sänk till låg värme och låt riset sjuda i 10 min.Ta sedan av kastrullen från värmen och behåll locket på. Låt stå i ytterligare 10 min, eller tills riset är mjukt och vattnet har absorberats.

2

Skär oskalad morot i halvmånar.Dela broccoli i små buketter.Skär köttet till 2 cm tjocka strimlor på en separat skärbräda.Blanda asiatisk dressing med majonnäs i en liten skål.

3

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme. Fräs morot och broccoli i 5-6 min.Tillsätt återstående vitlök och krydda med en nypa salt och peppar*.Lägg över grönsakerna i en skål och håll varma under lock eller aluminiumfolie.TIPS: Tillsätt en skvätt vatten för att få grönsakerna att bli klara fortare.

4

Ta fram två djupa tallrikar. Vispa upp ägg med en gaffel i den första. Blanda panko med salt [1/4 tsk, 2 pers | 1/2 tsk, 4 pers] i den andra.Vänd köttstrimlorna först i ägg* så de täcks helt, sedan i pankoblandningen. Pressa paneringen mot köttet så att den fastnar.Lägg över strimlorna på en tallrik och ställ åt sidan.

5

Hetta upp en generös skvätt olja* i stekpannan på medelhög värme. Stek köttet i 3-4 min på varje sida, eller tills det är genomstekt och paneringen är gyllene.VIKTIGT: Fläskstrimlorna är färdiglagad när köttet är vitt och utan inslag av rosa.

6

Fördela vitlöksris, pankopanerat fläskkött och vitlöksgrönsaker mellan era tallrikar.Ringla över asiatisk majonnäsdressing och toppa med sesamfrön.