topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Pankopanerad sej

Pankopanerad sej

med vitlöksris och stekta grönsaker

Veckans fiskrätt bjuder på innovativa tillagningsmetoder! Vi panerar sej i aiolidressing och panko, och bakar den krsipig och gyllene. Underbara tillbehör är väldoftande vitlöksris, stekt broccoli, morot och salladslök, ljuvlig hemmapicklad gurka och knaprig svart sesammajonnäs!

Taggar:
Barnvänlig
Mjölkfri
Allergener:
Ägg
Senap
Fisk
Gluten
Vete
Soja
Sesam
Sulfiter

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid35 minuter
35 minuter
SvårighetsgradLätt

Ingredienser

Antal portioner

40 g

Aioli

(Innehåller Ägg, Senap)

250 g

Sej

(Innehåller Fisk)

50 g

Panko ströbröd

(Innehåller Gluten, Vete)

1 st

Vitlöksklyfta

150 g

Jasminris

1 st

Morot

250 g

Broccoli

1 st

Gurka

50 g

Svart sesammajonnäs

(Innehåller Senap, Soja, Gluten, Vete, Sesam, Ägg)

25 ml

Vitvinsvinäger

(Innehåller Sulfiter)

Ingår inte i din leverans

½ tsk

Salt (steg 1)

3 dl

Vatten (steg 1)

½ msk

Olivolja (steg 1)

½ tsk

Socker (steg 2)

1 msk

Vatten* (steg 2)

¼ tsk

Salt (steg 3)

½ msk

Ketchup (steg 4)

1 msk

Olivolja (steg 5)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3652 kJ
Energi (kcal)873 kcal
Fett39 g
varav mättat4.1 g
Kolhydrater90.9 g
varav socker12.2 g
Protein35.4 g
Salt4 g

Köksredskap

Bakplåt
Stekpanna
Kastrull

Instruktioner

Förbered råvaror
1

Sätt ugnen på 220°C/200°C varmluft. Skär fisk i 3 cm stora bitar. Blanda aioli och ketchup i en stor skål. Smaka av med salt* och peppar*.

Baka fisk
2

Blanda fisk med aiolidressing så fisken är täckt. Tillsätt panko och se till att fisk är täckt. Placera fisk i ett lager på en plåt med bakplåtspapper och toppa med resterande pankomix. Ringla över lite olivolja* och baka tills krispig och genomstekt, 12-15 min.

Koka vitlöksris
3

Finhacka eller pressa vitlök. Hetta upp olivolja* [1 msk I 2 msk] i en kastrull på medelvärme. Stek vitlök tills väldoftande, 30 sek. Tillsätt ris, vatten* [3 dl | 6 dl] och salt* [¼ tsk | ½ tsk]. Sänk till låg värme och sjud under lock i 12 min. Ta av från värme och låt vila under lock tills riset är mjukt och vattnet har absorberats, 10-15 min.

Pickla gurka
4

Skär gurka i tunna skivor och blanda dem med vitvinsvinäger och socker* [1 tsk | 1 tsk] i en skål. Skär broccoli i små bitar, även stjälken. Skär morot (oskalad) i tunna halvmånar. Skär salladslök i tunna skivor, dela upp det vita och det gröna.

Stek grönsaker
5

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stekpanna på medelhög värme. Stek broccoli (inklusive stjälk), morot och vit salladslök under omrörning i 5-6 min, eller tills mjuka. TIPS: Tillsätt en skvätt vatten* i stekpannan så blir maten fortare färdig. Krydda med salt* [¼ tsk | ½ tsk] och peppar*.

Servera
6

Häll av vätska från gurka, och pressa ur extra vätska. Lägg upp vitlöksris i skålar och toppa med stekta grönsaker, pankopanerad sej och picklad gurka. Ringla över svart sesammajonnäs och strö över grön salladslök.