Veckans fiskrätt bjuder på innovativa tillagningsmetoder! Vi panerar sej i aiolidressing och panko, och bakar den krsipig och gyllene. Underbara tillbehör är väldoftande vitlöksris, stekt broccoli, morot och salladslök, ljuvlig hemmapicklad gurka och knaprig svart sesammajonnäs!
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
40 g
Aioli
(Innehåller: Ägg, Senap)
250 g
Sej
(Innehåller: Fisk)
50 g
Pankoströbröd
(Innehåller: Gluten, Vete)
1 st
Vitlöksklyfta
150 g
Jasminris
1 st
Morot
250 g
Broccoli
1 st
Gurka
50 g
Svart sesammajonnäs
(Innehåller: Senap, Soja, Gluten, Vete, Sesam, Ägg)
25 ml
Vitvinsvinäger
(Innehåller: Sulfiter)
½ tsk
Salt (steg 1)
3 dl
Vatten (steg 1)
½ msk
Olivolja (steg 1)
½ tsk
Socker (steg 2)
1 msk
Vatten* (steg 2)
¼ tsk
Salt (steg 3)
½ msk
Ketchup (steg 4)
1 msk
Olivolja (steg 5)
Sätt ugnen på 220°C/200°C varmluft. Skär fisk i 3 cm stora bitar. Blanda aioli och ketchup i en stor skål. Smaka av med salt* och peppar*.
Blanda fisk med aiolidressing så fisken är täckt. Tillsätt panko och se till att fisk är täckt. Placera fisk i ett lager på en plåt med bakplåtspapper och toppa med resterande pankomix. Ringla över lite olivolja* och baka tills krispig och genomstekt, 12-15 min.
Finhacka eller pressa vitlök. Hetta upp olivolja* [1 msk I 2 msk] i en kastrull på medelvärme. Stek vitlök tills väldoftande, 30 sek. Tillsätt ris, vatten* [3 dl | 6 dl] och salt* [¼ tsk | ½ tsk]. Sänk till låg värme och sjud under lock i 12 min. Ta av från värme och låt vila under lock tills riset är mjukt och vattnet har absorberats, 10-15 min.
Skär gurka i tunna skivor och blanda dem med vitvinsvinäger och socker* [1 tsk | 1 tsk] i en skål. Skär broccoli i små bitar, även stjälken. Skär morot (oskalad) i tunna halvmånar. Skär salladslök i tunna skivor, dela upp det vita och det gröna.
Hetta upp en skvätt olivolja* i en stekpanna på medelhög värme. Stek broccoli (inklusive stjälk), morot och vit salladslök under omrörning i 5-6 min, eller tills mjuka. TIPS: Tillsätt en skvätt vatten* i stekpannan så blir maten fortare färdig. Krydda med salt* [¼ tsk | ½ tsk] och peppar*.
Häll av vätska från gurka, och pressa ur extra vätska. Lägg upp vitlöksris i skålar och toppa med stekta grönsaker, pankopanerad sej och picklad gurka. Ringla över svart sesammajonnäs och strö över grön salladslök.