
I kväll frestar vi med pankopanerad kyckling som har fått extra smak av BBQ-marinad och serveras med rostade grönsaker och en citrusfruktdoftande rädisslaw med rödkål. Tillsammans med krämig vitlöksdressing blir det en middag som hela familjen kommer att gilla.
Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.
½ st
Vitlöksklyfta
2 st
Morot
1 st
Citrusfrukt
300 g
Kycklinginnerfilé, BBQ-marinerad
75 ml
Gräddfil
(Innehåller: Mjölk)
50 g
Pankoströbröd
(Innehåller: Gluten, Vete)
4 g
Ay Cajun-ba
(Innehåller: Sulfiter)
2 st
Rödbeta
75 g
Rädisor
75 g
Rödkål, förskuren
275 g
Blomkål
1 st
Palsternacka
½ tsk
Salt till grönsaker
¼ tsk
Salt till slaw
1 st
Ägg till panering
¼ tsk
Salt till panering
1 msk
Olja till stekning

Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).
Skär morot, palsternacka och rödbeta (oskalade) i 2 cm breda klyftor.
Skär blomkål i 2 cm stora buketter.
Placera grönsaker på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med en skvätt olivolja, Ay Cajun-ba, salt och en nypa peppar.
Rosta i ugnen i 25–35 min, eller tills mjuka och gyllene.
TIPS: Använd fler plåtar om det blir för trångt.

Under tiden, skär citrusfrukt i klyftor.
Blanda rödkål, salt och en skvätt citrusfruktsaft i en medelstor skål. Ställ åt sidan.

Vispa ägg i en djup tallrik.
Blanda panko, salt och en nypa peppar i en ny djup tallrik.
Vänd kyckling i ägg och sen i panko. Pressa fast panering på kycklingen tills den är täckt.
VIKTIGT: Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling.

Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme och tillsätt olivolja så det täcker pannan.
Stek kyckling i 3–4 min per sida, eller tills gyllene och genomstekt. Lägg över till en tallrik med hushållspapper.
TIPS: 1) Kycklingen är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten. 2) Stek i omgångar vid behov.

Under tiden, skär rädisor i tunna skivor. Vänd ner dem i skålen med kål.
Finhacka eller pressa vitlök.
Blanda gräddfil, vitlök och en nypa salt i en liten skål.

Lägg upp rostade grönsaker, rädisslaw och kyckling på tallrikar.
Servera med vitlöksdressing.