topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Panamatkryddad torsk

Panamatkryddad torsk

med tabbouleh och vitlöksyoghurt

Tabbouleh är en bulgursallad från Libanon, som kan innehålla många spännande ingredienser. I kväll består den av gurka, tomat, rödlök, persilja och mynta och blir ett perfekt komplement till vår panamatkryddade torsk som vi steker gyllene och mör. Vi serverar vår tabbouleh och torsk med en svalkande vitlöksyoghurt.

Taggar:
Snabb
Lågkalori
Max 50g kolhydrater
Allergener:
Mjölk
Vete
Gluten
Selleri
Fisk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
SvårighetsgradLätt

Ingredienser

Antal portioner

75 g

Yoghurt

(Innehåller Mjölk)

1 portionspåse

Mynta

1 portionspåse

Bladpersilja

85 g

Bulgur

(Innehåller Vete, Gluten)

1 st

Gurka

½ st

Rödlök

2 st

Tomat

4 g

Panamat

4 g

Grönsaksbuljong

(Innehåller Selleri)

½ st

Vitlöksklyfta

250 g

Torsk

(Innehåller Fisk)

Ingår inte i din leverans

2.5 dl

Vatten (steg 1)

¼ tsk

Salt (steg 1)

1 msk

Olivolja (steg 5)

¼ tsk

Salt (steg 5)

¼ tsk

Salt (steg 3)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)1730 kJ
Energi (kcal)413 kcal
Fett12 g
varav mättat2.5 g
Kolhydrater35.7 g
varav socker7.5 g
Protein30.2 g
Salt3.6 g

Köksredskap

Stekpanna
Kastrull

Instruktioner

Koka bulgur
1

Koka upp en kastrull med vatten [21/2 dl | 41/2 dl].

Rör i bulgur, grönsaksbuljong och salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och sänk till medellåg värme.

Sjud under lock i 9–10 min, eller tills ”al dente”.

Blanda vitlöksyoghurt
2

Finhacka eller pressa vitlök [1/2 st, 2P].

Blanda yoghurt, vitlök, en nypa salt och peppar i en liten skål och ställ åt sidan. 

Stek fisk
3

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.

Torka av fisk med lite hushållspapper, och krydda med Panamat och salt [1/4 tsk | 1/2 tsk].

Stek fisk i 2–3 min per sida, eller tills gyllene och genomstekt.

TIPS: Fisken är klar när fiskköttet är vitt/ogenomskinligt och lätt faller isär.

Förbered grönsaker
4

Under tiden, finhacka gurka, tomat och rödlök [½ st, 2P].

Grovhacka persilja och myntablad.

Blanda tabbouleh
5

Rör i gurka, tomat, rödlök, persilja, mynta, olivolja [1 msk | 2 msk], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en nypa peppar i kastrullen med färdig bulgur.

Servera
6

Lägg upp tabbouleh i djupa tallrikar.

Toppa med panamatkryddad torsk.

Ringla över vitlöksyoghurt.