Krispiga tortillachips & krämig guacamole
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Krispiga tortillachips & krämig guacamole

Krispiga tortillachips & krämig guacamole

Sharingrätt | med hemmagjord salsa

Superenkla och jättegoda recept för alla tidpunkter på dagen. En rätt som är perfekt att dela och receptkort med 4 steg. Tortillachips är perfekta som snacks innan middagen eller kanske till filmkvällen med familjen i soffan. Vi serverar dem varma med både guacamole och salsa att doppa i.

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid15 minuter
15 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

150 g

Tortillachips

(Kan innehålla Mjölk)

2 st

Avokado

1 portionspåse

Koriander

1 st

Lime

½ st

Jalapeno

3 st

Tomat

1 st

Rödlök

Ingår inte i din leverans

¼ tsk

Salt till guacamole

¼ tsk

Salt till salsa

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)2827 kJ
Energi (kcal)676 kcal
Fett38.1 g
varav mättat7 g
Kolhydrater62.5 g
varav socker14 g
Protein8.7 g
Salt2.8 g

Instruktioner

Grädda tortillachips
1

Värm ugnen till 200 °C/180 °C (varmluft).

Placera tortillachips på en plåt med bakplåtspapper. Grädda i ugnen i 4–5 min.

Gör guacamole
2

Halvera och kärna ur avokado. Gröp ur den med en sked.

Halvera lime. Finhacka koriander.

Mosa avokado med en generös skvätt limesaft, koriander, salt och en nypa peppar i en medelstor skål.

Laga salsa
3

Finhacka rödlök och tomat.

Halvera, kärna ur och finhacka jalapeno.

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek lök och hälften av tomaten i 3–4 min.

Stäng av värmen och tillsätt resterande tomat, jalapeno, salt och en nypa peppar.

TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.

Servera
4

Servera tortillachips med salsa och guacamole.