Mör ryggbiff och bearnaisedipp
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Mör ryggbiff och bearnaisedipp

Mör ryggbiff och bearnaisedipp

med rostade morötter och gratinerad broccoli

Ikväll bjuder vi på en ytterst lyxig och spännande lördagsrätt. Vi ska nämligen laga supermör, perfekt stekt ryggbiff! Innovativa tillbehör är ostgratinerad potatis och broccoli, och rostade morötter med citron och dragon. Vi hoppar över såsen ikväll, och serverar istället kött, potatis och grönsaker med en ljuvlig svalkande bearnaisedipp!

Allergener:
Mjölk
Ägg
Senap

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid35 minuter
35 minuter
SvårighetsgradLätt

Ingredienser

Antal portioner

400

Småpotatis

250

Broccoli

2

Morot

1

Morot

20

Finriven ost

(Innehåller Mjölk, Ägg)

1

Ekologisk citron

1

Dragon

1

Schalottenlök

300

Angus ryggbiff

6

Senap

(Innehåller Senap)

50

Majonnäs

(Innehåller Senap, Ägg)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)802 kcal
Energi (kJ)3355 kJ
Fett44.92 g
varav mättat12.9 g
Kolhydrater47.14 g
varav socker14.5 g
Protein44.33 g
Salt0.7 g

Köksredskap

Bakplåt
Stekpanna
Rivjärn

Instruktioner

Rosta potatis
1

Sätt ugnen på 240°C/220°C varmluft. Ta fram kött så det blir rumstempererat och krydda det med salt* på båda sidorna. Halvera potatis (oskalad) och placera den på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med lite olivolja*, salt* och peppar*. Rosta i toppen av ugnen i 20 min.

Rosta morötter
2

Skär broccoli i 2 cm stora buketter. Halvera morot. Placera morotshalvor på en ny plåt med bakplåtspapper. Blanda med lite olivolja*, en nypa salt* och peppar*. Rosta i ugnen i 10-15 min tills möra.

Gratinera broccoli
3

Lägg över broccoli till plåten med potatis efter 20 min. Tillsätt en skvätt olivolja* och riven hårdost. Vänd och gratinera i 5-8 min eller tills osten är gyllene.

Stek schalottenlök
4

Riv citronzest. Finhacka schalottenlök och dragon. Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek schalottenlök i 1-2 min, och ställ sen åt sidan.

Stek ryggbiff
5

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på hög värme. Bryn kött i 1 min per sida. Sänk till medelhög värme och stek i 1-2 min per sida för medium rare. Låt köttet vila i ett foliepaket några minuter. Det kommer fortsätta tillagas något under tiden det vilar. TIPS: Stek i ytterligare 1-2 min för mer genomstekt. Blanda schalottenlök, senap [½ paket, 2P], majonnäs, hälften av dragon, en nypa salt* och peppar* i en liten skål.

Servera
6

Skär kött i tunna skivor. Lägg upp ryggbiff, rostad morot, gratinerad potatis och broccoli på tallrikar. Garnera morot med citronzest och resterande dragon. Toppa köttet med en klick bearnaisedip och servera resten vid sidan av.