HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconMexikansk One Pot
topBanner
Mexikansk one-pot

Mexikansk one-pot

med svarta bönor och trefärgad quinoa

Laga middag på under en halvtimme med detta enkla recept på en fantastisk mexikansk one-pot med quinoa, majs, svarta bönor och koriander. Allt kokas ihop i samma stekpanna, så sparar vi på disken! Vår one-pot får den helt rätta mexikanska smaken av våra kryddblandningar som vi kallar Tex-Mex och Panamat. Vi toppar härligheterna med avokado, chili & tortillachips.

Taggar:VegetariskOne Pot
Allergener:sellerimjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
15 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

1 st

Rödlök

2 st

Morot

1 st

Vitlöksklyfta

½ st

Chili

5 g

Tex-Mex

4 g

Panamat

150 g

Majs

½ paket

Svarta bönor

100 g

Trefärgad quinoa

½ paket

Krossade tomater

4 g

Grönsaksbuljong

(Innehållerselleri)

1 st

Avokado

½ st

Ekologisk lime

1 portionspåse

Koriander

50 g

Riven mozzarella

(Innehållermjölk)

75 g

Tortilla chips

Ingår inte i din leverans

1 msk

Olivolja* (steg 1)

1 tsk

Salt* (steg 3)

2.5 dl

Vatten* (steg 3)

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)3526.0344 kJ
Energi (kcal)842.7424 kcal
Fett38.6224 g
varav mättat9.4 g
Kolhydrater86.4839 g
varav socker21.4 g
Protein25.0777 g
Salt6.1 g
Köksredskap
Köksredskaparrow down iconarrow down icon
Kastrull
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Finhacka rödlök. Ansa morot (oskalad), skär i kvartar på längden och sen i små bitar på bredden. Finhacka eller pressa vitlök. Halvera chili [½ st, 2P] på längden, kärna ur och skär i tunna skivor. Hetta upp en skvätt olivolja* [1 msk I 2 msk] i en stekpanna på medelhög värme. Fräs rödlök och morot i 1-2 min.

2

Tillsätt vitlök, chili (spara lite till garnering), Tex-Mex och Panamat, och fräs i ytterligare 1 min. Häll av vätska från majs och svarta bönor [1/2 unit, 2P]. TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.

3

Rör i quinoa, krossade tomater [1/2 unit, 2P], svarta bönor, majs, vatten* [21/2 dl | 5 dl] och grönsaksbuljong i stekpannan. Koka upp, sänk värmen och sjud i 15-17 min. Rör då och då, krydda med salt* [1 tsk | 1 1/2 tsk] och en nypa peppar*. TIPS: Tillsätt mer vatten om det är för torrt innan quinoa är färdig.

4

Halvera och kärna ur avokado. Gröp ur den med en sked och tärna i 2 cm stora bitar. Skär lime i klyftor. Grovhacka koriander.

5

Tillsätt en skvätt limejuice och hälften av koriandern till stekpannan.

6

Lägg upp one-pot i skålar, och toppa med mozzarella, avokado, chili och resterande koriander. Servera med tortillachips.