topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Mexikansk one-pot

Mexikansk one-pot

med svarta bönor och trefärgad quinoa

Laga middag på under en halvtimme med detta enkla recept på en fantastisk mexikansk one-pot med quinoa, majs, svarta bönor och koriander. Allt kokas ihop i samma stekpanna, så sparar vi på disken! Vår one-pot får den helt rätta mexikanska smaken av våra kryddblandningar som vi kallar Tex-Mex och Panamat. Vi toppar härligheterna med avokado, chili & tortillachips.

Taggar:
Vegetarisk
One Pot
Allergener:
Selleri
Mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
15 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

1

Rödlök

2

Morot

1

Vitlöksklyfta

½

Röd chili

5

Tex-Mex

4

Panamat

150

Majs

½

Svarta bönor

100

Trefärgad quinoa

½

Krossade tomater

4

Grönsaksbuljong

(Innehåller Selleri)

1

Avokado

½

Ekologisk lime

1

Koriander

50

Riven mozzarella

(Innehåller Mjölk)

75

Tortilla chips

Ingår inte i din leverans

1

Olivolja (steg 1)

1

Salt (steg 3)

2.5

Vatten (steg 3)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)855 kcal
Energi (kJ)3579 kJ
Fett38.62 g
varav mättat9.4 g
Kolhydrater90.87 g
varav socker21.4 g
Protein25.34 g
Salt6.1 g

Köksredskap

Stekpanna
Kastrull

Instruktioner

Fräs grönsaker
1

Finhacka rödlök. Finhacka morot (oskalad). Finhacka eller pressa vitlök. Halvera, kärna ur och skär chili [½ st, 2P] i tunna skivor. Hetta upp olivolja* [1 msk | 2 msk] i en stekpanna på medelhög värme. Fräs rödlök och morot i 1-2 min.

Tillsätt Tex-Mex
2

Tillsätt vitlök, chili (spara lite till garnering), Tex-Mex och Panamat, och fräs i ytterligare 1 min. Häll av majs.Häll av och skölj svarta bönor [1/2 paket, 2P]. TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.

Koka one-pot
3

Rör i quinoa, krossade tomater [1/2 paket, 2P], svarta bönor, majs, vatten* [21/2 dl | 5 dl] och grönsaksbuljong i stekpannan. Koka upp, sänk värmen och sjud i 15-17 min. Rör då och då, krydda med salt* [1 tsk | 11/2 tsk] och en nypa peppar*. TIPS: Tillsätt mer vatten om det är för torrt innan quinoa är färdig.

Förbered grönsaker
4

Halvera och kärna ur avokado. Gröp ur den med en sked och tärna i 2 cm stora bitar. Skär lime [1/2 st, 2P] i klyftor. Grovhacka koriander.

Krydda one-pot
5

Tillsätt en skvätt limejuice och hälften av koriandern till stekpannan.

Servera
6

Lägg upp one-pot i skålar. Toppa med riven mozzarella, avokado, resterande chili och resterande koriander. Servera med tortillachips.