topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Mexikansk laxbowl

Mexikansk laxbowl

med majssallad och gräddfil

Vi kategoriserar recept som “Klimatsmarta” om de producerar minst 50 % mindre koldioxid än en genomsnittlig måltid från HelloFresh. Du kan hitta mer information i vårt Hjälpcenter.

Visst kan man laga middag på runt en kvart, utan att kompromissa med smaken! Här har vi beviset – en supersmarrig laxbowl som du svänger ihop på ett kick. Vi bygger vår bowl med jasminris, som får koka med cajun- och tex-mex-kryddor för extra smak, och därefter lax som vi steker i smör och rökt paprikapulver. Sedan toppar vi med en limedoftande majssallad och en klick gräddfil och garnerar med chiliflakes för extra hetta.

Taggar:
Supersnabb
Snabb
Glutenfri
Klimatsmart
Klimatsmart
Allergener:
Fisk
Sulfiter
Mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid15 minuter
15 minuter
SvårighetsgradLätt

Ingredienser

Antal portioner

250 g

Laxfilé

(Innehåller Fisk)

½ st

Lime

5 g

Tex-Mex

1 st

Tomat

1 portionspåse

Koriander

1 burk

Majs

1 st

Salladslök

½ g

Chiliflakes

4 g

Ay Cajun-ba

(Innehåller Sulfiter)

75 ml

Gräddfil

(Innehåller Mjölk)

4 g

Rökt paprikapulver

150 g

Jasminris

Ingår inte i din leverans

3 dl

Vatten (steg 1)

½ tsk

Salt (steg 1)

¼ tsk

Salt (steg 3)

1 msk

Smör (steg 2)

½ msk

Olivolja (steg 2)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3287 kJ
Energi (kcal)786 kcal
Fett36.9 g
varav mättat11.8 g
Kolhydrater76.7 g
varav socker10 g
Protein35.1 g
Salt3.2 g

Köksredskap

Stekpanna
Kastrull

Instruktioner

Koka ris
1

Koka upp en medelstor kastrull med vatten [3 dl | 6 dl].

Rör i ris, Ay Cajun-ba, Tex-Mex och salt [½ tsk | 1 tsk], sänk till medellåg värme och sjud under lock i 14 min. Ta av kastrullen från värme.

Stek lax
2

Hetta upp olivolja [1/2 msk | 1 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme.

Torka av lax med hushållspapper och krydda med salt.

Stek med skinnsidan ner i 3–4 min. Vänd lax och stek i ytterligare 3–5 min, eller tills gyllene och genomstekt.

Tillsätt smör [1 msk | 2 msk] och rökt paprikapulver till pannan när det återstår 2 min av tillagningstiden. Låt smör smälta och skeda det över lax.

TIPS: Laxen är färdiglagad när köttet är ogenomskinligt i mitten.

Blanda majssallad
3

Under tiden, grovhacka tomat.

Skär salladslök i tunna skivor.

Häll av majs.

Halvera lime [1/2 st, 2P].

Riv korianderblad i grova bitar.

Blanda majs, salladslök, tomat, koriander, en skvätt limesaft, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en nypa peppar i en stor skål.

Servera
4

Lägg upp ris och sallad i skålar.

Toppa med lax och en klick gräddfil.

Garnera med chiliflakes [1/2 påse, 2P].

TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.