
Vi kategoriserar recept som “Klimatsmarta” om de producerar minst 50 % mindre koldioxid än en genomsnittlig måltid från HelloFresh. Du kan hitta mer information i vårt Hjälpcenter.
Visst kan man laga middag på runt en kvart, utan att kompromissa med smaken! Här har vi beviset – en supersmarrig laxbowl som du svänger ihop på ett kick. Vi bygger vår bowl med jasminris, som får koka med cajun- och tex-mex-kryddor för extra smak, och därefter lax som vi steker i smör och rökt paprikapulver. Sedan toppar vi med en limedoftande majssallad och en klick gräddfil och garnerar med chiliflakes för extra hetta.
Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.
250 g
Laxfilé
(Innehåller: Fisk)
½ st
Lime
5 g
Tex-Mex
1 st
Tomat
1 portionspåse
Koriander
1 burk
Majs
1 st
Salladslök
½ g
Chiliflakes
4 g
Ay Cajun-ba
(Innehåller: Sulfiter)
75 ml
Gräddfil
(Innehåller: Mjölk)
4 g
Rökt paprikapulver
150 g
Jasminris
3 dl
Vatten (steg 1)
½ tsk
Salt (steg 1)
¼ tsk
Salt (steg 3)
1 msk
Smör (steg 2)
½ msk
Olivolja (steg 2)

Koka upp en medelstor kastrull med vatten [3 dl | 6 dl].
Rör i ris, Ay Cajun-ba, Tex-Mex och salt [½ tsk | 1 tsk], sänk till medellåg värme och sjud under lock i 14 min. Ta av kastrullen från värme.

Hetta upp olivolja [1/2 msk | 1 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme.
Torka av lax med hushållspapper och krydda med salt.
Stek med skinnsidan ner i 3–4 min. Vänd lax och stek i ytterligare 3–5 min, eller tills gyllene och genomstekt.
Tillsätt smör [1 msk | 2 msk] och rökt paprikapulver till pannan när det återstår 2 min av tillagningstiden. Låt smör smälta och skeda det över lax.
TIPS: Laxen är färdiglagad när köttet är ogenomskinligt i mitten.

Under tiden, grovhacka tomat.
Skär salladslök i tunna skivor.
Häll av majs.
Halvera lime [1/2 st, 2P].
Riv korianderblad i grova bitar.
Blanda majs, salladslök, tomat, koriander, en skvätt limesaft, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en nypa peppar i en stor skål.

Lägg upp ris och sallad i skålar.
Toppa med lax och en klick gräddfil.
Garnera med chiliflakes [1/2 påse, 2P].
TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.