topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Mexikansk bönburgare

Mexikansk bönburgare

med krämig avokadomash och gräslöksdressing

Hamburgare smakar alltid gott, och givetvis är det roligt att variera lite, så ikväll bjuder vi på ett härligt recept på vegetariska bönburgare med svarta bönor, mozzarellaost och vår ljuvliga kryddblandning som vi kallar för Tex-Mex. Vi bygger våra burgare med bönbiffar, avokadomash, tomat och rödlök, och serverar dem med krispiga pommes och gräslöksdressing.

Taggar:
Vegetarisk
Allergener:
Sulfiter
Gluten
Vete
Mjölk
Ägg

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
30 minuter
SvårighetsgradLätt

Ingredienser

Antal portioner

500 g

Potatis

4 g

Ay Cajun-ba

(Innehåller Sulfiter)

1 st

Vitlöksklyfta

1 st

Rödlök

1 paket

Svarta bönor

30 g

Panko ströbröd

(Innehåller Gluten, Vete)

5 g

Tex-Mex

1 portionspåse

Gräslök

½ paket

Gräddfil

(Innehåller Mjölk)

1 st

Tomat

50 g

Riven mozzarella

(Innehåller Mjölk)

2 st

Briochebröd

(Innehåller Ägg, Gluten, Mjölk, Vete Kan innehålla Sesam, Soja)

1 st

Avokado

Ingår inte i din leverans

½ tsk

Salt (steg 1)

¼ tsk

Salt (steg 2)

1 msk

Vatten* (steg 2)

¼ tsk

Salt (steg 5)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)920 kcal
Energi (kJ)3851 kJ
Fett29.3 g
varav mättat11.5 g
Kolhydrater121.3 g
varav socker19.5 g
Protein33.1 g
Salt5.1 g

Köksredskap

Bakplåt
Stekpanna

Instruktioner

Rosta pommes
1

Sätt ugnen på 240°C/220°C (varmluft). Skär potatis (oskalad) i 1 cm pommes. Placera dem på en plåt [2 st, 4P] med bakplåtspapper, lämna rum till bönbiffar (steg 4). Blanda med lite olivolja*, Ay Cajun-ba, salt* [1/2 tsk | 1 tsk] och peppar*. Rosta i ugnen i 25-30 min, eller tills gyllene. Halvera rödlök, skär ena halvan i tunna skivor och spara resten till steg 2. Placera lökskivor i en liten skål, krydda generöst med salt* och ställ åt sidan.

 

Forma bönbiffar
2

Finhacka eller pressa vitlök. Finhacka resterande rödlök. Skölj svarta bönor. Blanda bönor, rödlök och vitlök i en medelstor skål, och mosa med en gaffel till en jämn färs. Rör i panko, Tex-Mex, vatten* [1 msk | 2 msk], salt* [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en nypa peppar*. Forma färsen till biffar (1 per pers).

 

Stek bönbiffar
3

Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme och tillsätt olivolja* så det täcker pannan. Stek biffar i 3-4 min per sida, eller tills gyllene och genomstekta. TIPS: Vänd inte för tidigt, då kan de gå sönder. Finhacka gräslök. Blanda gräddfil [1/2 paket, 2P], gräslök och en nypa salt* i en liten skål. Skär tomat i tunna skivor.

 

Värm biffar och bröd
4

Dela burgerbröd på mitten. Strö över mozzarella på färdigstekta bönbiffar och lägg försiktigt över dem till plåten med pommes. Placera burgerbröd på gallret i ugnen. Värm bönbiffar och bröd tills osten har smält och brödet är genomvarmt, 3-4 min.

 

Blanda avokadomash
5

Halvera avokado, kärna ur och gröp ur med en sked. Mosa avokado med salt* [1/4 tsk | 1/2 tsk] och peppar* i en liten skål. Skölj rödlök under kallt vatten. TIPS: Skär avokado i tunna skivor om de är för hårda för att mosa.

Servera
6

Bre ena sidan av burgerbröden med gräslöksdressing och andra sidan med avokadomash. Toppa med bönbiffar, tomat och rödlök. Servera med pommes och resterande gräslöksdressing.