HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconMexikansk Bönburgare
topBanner
Mexikansk bönburgare

Mexikansk bönburgare

med krämig avokadomash och gräslöksdressing

Hamburgare smakar alltid gott, och givetvis är det roligt att variera lite, så ikväll bjuder vi på ett härligt recept på vegetariska bönburgare med svarta bönor, mozzarellaost och vår ljuvliga kryddblandning som vi kallar för Tex-Mex. Vi bygger våra burgare med bönbiffar, avokadomash, tomat och rödlök, och serverar dem med krispiga pommes och gräslöksdressing.

Taggar:Vegetarisk
Allergener:SulfiterGlutenMjölkÄgg

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
30 minuter
SvårighetsgradLätt
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

500 g

Potatis

4 g

Ay Cajun-ba

(InnehållerSulfiter)

1 st

Vitlöksklyfta

1 st

Rödlök

1 paket

Svarta bönor

30 g

Panko ströbröd

(InnehållerGluten)

5 g

Tex-Mex

1 portionspåse

Gräslök

75 g

Gräddfil

(InnehållerMjölk)

1 st

Tomat

50 g

Riven mozzarella

(InnehållerMjölk)

2 st

Briochebröd

(InnehållerGluten, Mjölk, ÄggKan innehållaSesam, Soja)

1 st

Avokado

Ingår inte i din leverans

½ tsk

Salt (steg 1)

¼ tsk

Salt (steg 2)

1 msk

Vatten* (steg 2)

¼ tsk

Salt (steg 5)

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kcal)920 kcal
Energi (kJ)3851 kJ
Fett29.35 g
varav mättat11.5 g
Kolhydrater121.29 g
varav socker19.5 g
Protein33.14 g
Salt5.1 g
Köksredskap
Köksredskaparrow down iconarrow down icon
Bakplåt
Stekpanna
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Sätt ugnen på 240°C/220°C (varmluft). Skär potatis (oskalad) i 1 cm pommes. Placera dem på en plåt [2 st, 4P] med bakplåtspapper, lämna rum till bönbiffar (steg 4). Blanda med lite olivolja*, Ay Cajun-ba, salt* [1/2 tsk | 1 tsk] och peppar*. Rosta i ugnen i 25-30 min, eller tills gyllene. Halvera rödlök, skär ena halvan i tunna skivor och spara resten till steg 2. Placera lökskivor i en liten skål, krydda generöst med salt* och ställ åt sidan.

 

2

Finhacka eller pressa vitlök. Finhacka resterande rödlök. Skölj svarta bönor. Blanda bönor, rödlök och vitlök i en medelstor skål, och mosa med en gaffel till en jämn färs. Rör i panko, Tex-Mex, vatten* [1 msk | 2 msk], salt* [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en nypa peppar*. Forma färsen till biffar (1 per pers).

 

3

Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme och tillsätt olivolja* så det täcker pannan. Stek biffar i 3-4 min per sida, eller tills gyllene och genomstekta. TIPS: Vänd inte för tidigt, då kan de gå sönder. Finhacka gräslök. Blanda gräddfil [1/2 paket, 2P], gräslök och en nypa salt* i en liten skål. Skär tomat i tunna skivor.

 

4

Dela burgerbröd på mitten. Strö över mozzarella på färdigstekta bönbiffar och lägg försiktigt över dem till plåten med pommes. Placera burgerbröd på gallret i ugnen. Värm bönbiffar och bröd tills osten har smält och brödet är genomvarmt, 3-4 min.

 

5

Halvera avokado, kärna ur och gröp ur med en sked. Mosa avokado med salt* [1/4 tsk | 1/2 tsk] och peppar* i en liten skål. Skölj rödlök under kallt vatten. TIPS: Skär avokado i tunna skivor om de är för hårda för att mosa.

6

Bre ena sidan av burgerbröden med gräslöksdressing och andra sidan med avokadomash. Toppa med bönbiffar, tomat och rödlök. Servera med pommes och resterande gräslöksdressing.