Medelhavs-inspirerad burgare på ryggbiff
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Medelhavs-inspirerad burgare på ryggbiff

Medelhavs-inspirerad burgare på ryggbiff

med calabresepesto och frisk tomatsalsa

Ryggbiff eller burgare? Ikväll behöver ni inte välja, vi ska nämligen laga medelhavs-inspirerad burgare på ryggbiff. Vi bygger våra burgare med kött, calabresepesto, och tomatsalsa med ost, basilika, rödlök och vitlök, och serverar dem med krispiga, hemmalagade pommes.

Allergener:
Ägg
Gluten
Mjölk
Vete

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
15 minuter
SvårighetsgradLätt

Ingredienser

Antal portioner

300

Angus ryggbiff

300

Potatis

½

Vitlöksklyfta

½

Rödlök

2

Tomat

1

Basilika

60

Calabresepesto

2

Briochebröd

(Innehåller Ägg, Gluten, Mjölk, Vete Kan innehålla Sesam, Soja)

20

Italiensk hårdost, hyvlad

(Innehåller Mjölk)

Ingår inte i din leverans

1

Olivolja (steg 5)

¼

Salt (steg 5)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)911 kcal
Energi (kJ)3813 kJ
Fett46.1 g
varav mättat17.4 g
Kolhydrater78.26 g
varav socker16.1 g
Protein48.31 g
Salt2.4 g

Köksredskap

Bakplåt
Stekpanna

Instruktioner

Laga pommes
1

Sätt ugnen på 240°C/220°C (varmluft). Ta fram kött så det blir rumstempererat och krydda det med salt. Skär potatis (oskalad) i 1 cm tunna pommes och placera dem på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med lite olivolja, salt och peppar. Baka i 25-30 minuter, tills gyllene.

 

Förbered grönsaker
2

Tärna tomat i 1 cm stora bitar. Finhacka rödlök [½ st, 2P]. Finhacka eller pressa vitlök [½ st, 2P]. Plocka basilikablad.

 

Stek kött
3

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på hög värme när det återstår 5 min av potatisens tillagningstid. Bryn kött i 1 min per sida. Sänk till medelhög värme och stek i 1-2 min per sida för medium rare. Låt köttet vila i ett foliepaket tills det ska serveras. Det kommer fortsätta tillagas något under tiden det vilar. TIPS: Stek i ytterligare 1-2 min för mer genomstekt.

 

Värm burgerbröd
4

Dela burgerbröd på mitten och värm dem på gallret i ugnen i 2-3 min, tills uppvärmt.

Blanda tomatsalsa
5

Blanda rödlök, tomat, vitlök, hyvlad ost, basilika, olivolja [1 msk | 2 msk], salt [¼ tsk | ½ tsk] och en nypa peppari en liten skål.

 

Servera
6

Skär kött i tunna skivor. Bygg burgare med kött, calabresepesto, och tomatsalsa. Lägg upp burgare och pommes på tallrikar. Servera med resterande tomatsalsa och calabresepesto vid sidan av.