
Ryggbiff eller burgare? Ikväll behöver ni inte välja, vi ska nämligen laga medelhavs-inspirerad burgare på ryggbiff. Vi bygger våra burgare med kött, calabresepesto, och tomatsalsa med ost, basilika, rödlök och vitlök, och serverar dem med krispiga, hemmalagade pommes.
Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.
300
Angus ryggbiff
300
Potatis
½
Vitlöksklyfta
½
Lök
2
Tomat
1
Basilika
60
Calabresepesto
2
Briochebröd
(Innehåller: Ägg, Gluten, Mjölk, Vete Kan innehålla spår av: Sesam, Soja)
20
Italiensk hårdost, hyvlad
(Innehåller: Mjölk)
1
Olivolja (steg 5)
¼
Salt (steg 5)

Sätt ugnen på 240°C/220°C (varmluft). Ta fram kött så det blir rumstempererat och krydda det med salt. Skär potatis (oskalad) i 1 cm tunna pommes och placera dem på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med lite olivolja, salt och peppar. Baka i 25-30 minuter, tills gyllene.

Tärna tomat i 1 cm stora bitar. Finhacka rödlök [½ st, 2P]. Finhacka eller pressa vitlök [½ st, 2P]. Plocka basilikablad.

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på hög värme när det återstår 5 min av potatisens tillagningstid. Bryn kött i 1 min per sida. Sänk till medelhög värme och stek i 1-2 min per sida för medium rare. Låt köttet vila i ett foliepaket tills det ska serveras. Det kommer fortsätta tillagas något under tiden det vilar. TIPS: Stek i ytterligare 1-2 min för mer genomstekt.

Dela burgerbröd på mitten och värm dem på gallret i ugnen i 2-3 min, tills uppvärmt.

Blanda rödlök, tomat, vitlök, hyvlad ost, basilika, olivolja [1 msk | 2 msk], salt [¼ tsk | ½ tsk] och en nypa peppari en liten skål.

Skär kött i tunna skivor. Bygg burgare med kött, calabresepesto, och tomatsalsa. Lägg upp burgare och pommes på tallrikar. Servera med resterande tomatsalsa och calabresepesto vid sidan av.