HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconMedelhavs Inspirerad Burgare På Ryggbiff
topBanner
Medelhavs-inspirerad burgare på ryggbiff

Medelhavs-inspirerad burgare på ryggbiff

med calabresepesto och frisk tomatsalsa

Bistroburger

Ryggbiff eller burgare? Ikväll behöver ni inte välja, vi ska nämligen laga medelhavs-inspirerad burgare på ryggbiff. Vi bygger våra burgare med kött, calabresepesto, och tomatsalsa med ost, basilika, rödlök och vitlök, och serverar dem med krispiga, hemmalagade pommes.

Allergener:ÄggGlutenMjölkVete

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
15 minuter
SvårighetsgradLätt
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

300 g

Angus ryggbiff

300 g

Potatis

½ st

Vitlöksklyfta

½ st

Rödlök

2 st

Tomat

1 portionspåse

Basilika

60 g

Calabresepesto

2 st

Briochebröd

(InnehållerÄgg, Gluten, Mjölk, VeteKan innehållaSesam, Soja)

20 g

Italiensk hårdost, hyvlad

(InnehållerMjölk)

Ingår inte i din leverans

1 msk

Olivolja (steg 5)

¼ tsk

Salt (steg 5)

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kcal)911 kcal
Energi (kJ)3813 kJ
Fett46.1 g
varav mättat17.4 g
Kolhydrater78.26 g
varav socker16.1 g
Protein48.31 g
Salt2.4 g
Köksredskap
Köksredskaparrow down iconarrow down icon
Bakplåt
Stekpanna
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Sätt ugnen på 240°C/220°C (varmluft). Ta fram kött så det blir rumstempererat och krydda det med salt. Skär potatis (oskalad) i 1 cm tunna pommes och placera dem på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med lite olivolja, salt och peppar. Baka i 25-30 minuter, tills gyllene.

 

2

Tärna tomat i 1 cm stora bitar. Finhacka rödlök [½ st, 2P]. Finhacka eller pressa vitlök [½ st, 2P]. Plocka basilikablad.

 

3

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på hög värme när det återstår 5 min av potatisens tillagningstid. Bryn kött i 1 min per sida. Sänk till medelhög värme och stek i 1-2 min per sida för medium rare. Låt köttet vila i ett foliepaket tills det ska serveras. Det kommer fortsätta tillagas något under tiden det vilar. TIPS: Stek i ytterligare 1-2 min för mer genomstekt.

 

4

Dela burgerbröd på mitten och värm dem på gallret i ugnen i 2-3 min, tills uppvärmt.

5

Blanda rödlök, tomat, vitlök, hyvlad ost, basilika, olivolja [1 msk | 2 msk], salt [¼ tsk | ½ tsk] och en nypa peppari en liten skål.

 

6

Skär kött i tunna skivor. Bygg burgare med kött, calabresepesto, och tomatsalsa. Lägg upp burgare och pommes på tallrikar. Servera med resterande tomatsalsa och calabresepesto vid sidan av.