HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconMatig Prosciuttosallad
topBanner
Matig prosciuttosallad

Matig prosciuttosallad

med rostad pumpa och basilikaricotta

Behöver ni inspiration till en riktig god och mättande sallad? Det hjälper vi så gärna med! Vi har nämligen skapat ett recept på en ljuvlig prosciuttosallad med massor av smarriga ingredienser. Vi börjar med bulgur som vi blandar med rostad pumpa, morot, rödlök och rödbeta. Så toppar vi med salladsmix, basilikaricotta, spröd prosciutto och solroskärnor!

Taggar:Under 650 kcal
Allergener:glutenmjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid35 minuter
30 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

½ st

Butternutpumpa

1 st

Rödbeta

1 st

Rödlök

1 st

Morot, lila

4 g

Panamat

85 g

Bulgur

(Innehållergluten)

100 g

Ricotta

(Innehållermjölk)

½ portionspåse

Basilika

½ st

Ekologisk citron

50 g

Prosciutto

60 g

Salladsmix

20 g

Solroskärnor

(Kan innehållanötter, jordnötter, sesam)

Ingår inte i din leverans

4 dl

Vatten (steg 2)

1 msk

Vatten (steg 4)

1 msk

Olivolja (steg 5)

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kcal)553 kcal
Energi (kJ)2314 kJ
Fett24.35 g
varav mättat7.5 g
Kolhydrater54.07 g
varav socker13.1 g
Protein23.14 g
Salt2 g
Köksredskap
Köksredskaparrow down iconarrow down icon
Bakplåt
Kastrull
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Sätt ugnen på 240°C/220°C (varmluft). Dela pumpa på mitten, gröp ur kärnor och tärna i 1 cm stora bitar [½ st, 2P]. Tärna morot (oskalad) och rödbeta (oskalad) i 2 cm stora bitar. Skär rödlök i 1 cm breda klyftor. Placera pumpa och övriga grönsaker på var sin sida av en plåt med bakplåtspapper. Blanda grönsakerna med lite olivolja*, salt* och peppar*. Krydda pumpan med Panamat. Rosta i ugnen i 20-25 min, eller tills mjuka och gyllene.

2

Koka upp en kastrull med saltat vatten* [4 dl | 8 dl]. Tillsätt bulgur och koka i 9-10 min eller tills 'al dente'. Häll av vattnet och lägg tillbaka bulgur i kastrullen. 

3

Sprid ut prosciutto på en ny plåt med bakplåtspapper. Rosta tills spröd, 7-9 min. TIPS: Se till att där är lite avstånd mellan prosciuttoskivorna.

4

Riv en nypa citronzest och skär sen citron i klyftor [½ st, 2P]. Plocka av och finhacka basilikablad [½ påse, 2P]. Blanda ricotta, en nypa citronzest, en skvätt citronjuice, basilika, vatten* [1 msk | 2 msk], en nypa salt* och peppar* i en liten skål.

5

Blanda färdig bulgur, rostade grönsaker, olivolja* [1 msk | 2 msk] och en skvätt citronjuice på plåten. Skölj salladsmix.

6

Lägg upp grönsaksbulgur och salladsmix i skålar. Toppa med några klickar basilikaricotta. Bryt prosciutto i små bitar och strö den över salladen tillsammans med solrosfröna.