Matig prosciuttosallad
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Matig prosciuttosallad

Matig prosciuttosallad

med rostad pumpa och basilikaricotta

Behöver ni inspiration till en riktig god och mättande sallad? Det hjälper vi så gärna med! Vi har nämligen skapat ett recept på en ljuvlig prosciuttosallad med massor av smarriga ingredienser. Vi börjar med bulgur som vi blandar med rostad pumpa, morot, rödlök och rödbeta. Så toppar vi med salladsmix, basilikaricotta, spröd prosciutto och solroskärnor!

Taggar:
Under 650 kcal
Allergener:
Vete
Gluten
Mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid35 minuter
30 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

½

Butternutpumpa

1

Rödbeta

1

Rödlök

1

Morot

4

Panamat

85

Bulgur

(Innehåller Vete, Gluten)

100

Ricotta

(Innehåller Mjölk)

½

Basilika

½

Ekologisk citron

50

Prosciutto

60

Salladsmix

20

Solroskärnor

Ingår inte i din leverans

4

Vatten (steg 2)

1

Vatten (steg 4)

1

Olivolja (steg 5)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)553 kcal
Energi (kJ)2314 kJ
Fett24.35 g
varav mättat7.5 g
Kolhydrater54.07 g
varav socker13.1 g
Protein23.14 g
Salt2 g

Köksredskap

Bakplåt
Kastrull

Instruktioner

Rosta grönsaker
1

Sätt ugnen på 240°C/220°C (varmluft). Dela pumpa på mitten, gröp ur kärnor och tärna i 1 cm stora bitar [½ st, 2P]. Tärna morot (oskalad) och rödbeta (oskalad) i 2 cm stora bitar. Skär rödlök i 1 cm breda klyftor. Placera pumpa och övriga grönsaker på var sin sida av en plåt med bakplåtspapper. Blanda grönsakerna med lite olivolja*, salt* och peppar*. Krydda pumpan med Panamat. Rosta i ugnen i 20-25 min, eller tills mjuka och gyllene.

Koka bulgur
2

Koka upp en kastrull med saltat vatten* [4 dl | 8 dl]. Tillsätt bulgur och koka i 9-10 min eller tills 'al dente'. Häll av vattnet och lägg tillbaka bulgur i kastrullen. 

Rosta prosciutto
3

Sprid ut prosciutto på en ny plåt med bakplåtspapper. Rosta tills spröd, 7-9 min. TIPS: Se till att där är lite avstånd mellan prosciuttoskivorna.

Blanda basilikaricotta
4

Riv en nypa citronzest och skär sen citron i klyftor [½ st, 2P]. Plocka av och finhacka basilikablad [½ påse, 2P]. Blanda ricotta, en nypa citronzest, en skvätt citronjuice, basilika, vatten* [1 msk | 2 msk], en nypa salt* och peppar* i en liten skål.

Blanda bulgur & grönsaker
5

Blanda färdig bulgur, rostade grönsaker, olivolja* [1 msk | 2 msk] och en skvätt citronjuice på plåten. Skölj salladsmix.

Servera
6

Lägg upp grönsaksbulgur och salladsmix i skålar. Toppa med några klickar basilikaricotta. Bryt prosciutto i små bitar och strö den över salladen tillsammans med solrosfröna.