HelloFresh
home iconhome icon
arrow right iconarrow right icon
Italiensk recept
Kyckling i tomatsås

Kyckling i tomatsås

med spaghetti, pangrattato och basilika

Barnvänlig

Klassisk familjefavorit i ny tappning: Hugg in på spaghetti med tomatsås med en twist i form av kycklingstrimlor och frasig pangrattato. Så lätt att laga att barnen kan hjälpa till! Pangrattaton sauteras med härlig pecorino för oemotståndlig umamismak, och tillsammans med färsk basilika är dessa toppings pricken över iet till denna smaskiga, barnvänliga pastarätt.

Allergener:glutensojamjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener.

Tillagningstid25 minutes
SvårighetsgradNivå 2
Ingredienser
Antal portioner
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner

1 paket

Strimlad kycklinglårfilé

250 g

Spaghetti

(Innehållergluten, soja)

1 burk

Tomatpassata

1 st

Morot

1 st

Lök

2 st

Vitlöksklyfta

1 påse

Basilika

1 st

Pecorino Romano ost

(Innehållermjölk)

1 paket

Kycklingbuljong

30 g

Panko ströbröd

(Innehållergluten)

1 st

Röd paprika

Ingår inte i din leverans

250 ml

Vatten*

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
Energi (kJ)3661 kJ
Energi (kcal)875 kcal
Fett19 g
varav mättat7 g
Kolhydrater115 g
varav socker16 g
Kostfiber8 g
Protein50 g
Salt2 g
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
1

Koka upp vatten i en vattenkokare. Häll vattnet i en kastrull och tillsätt en nypa salt.

Finhacka vitlök och basilikablad (kasta stjälkar). Riv pecorino.

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stekpanna på medelvärme. Stek pecorino och panko under omrörning tills pangrattaton är gyllene, ca 3 min.

Tillsätt hälften av vitlöken och stek i 1 min. Häll över i en skål och ställ åt sidan.

2

Hetta upp en ny skvätt olivolja* i samma stekpanna på medelvärme.

Stek kycklingstrimlorna i 8-10 min. Krydda med en nypa salt och peppar. För sedan över dem till en skål.

VIKTIGT: Kycklingen är färdiglagad när köttet är vitt och utan inslag av rosa.

3

Tillsätt spaghetti till kastrullen med det kokande vattnet. Låt koka i 7 min, eller tills ‘al dente’.

Spara pastavatten [2 1/2 dl, 2 pers | 5 dl, 4 pers] innan du häller av pastan i ett durkslag.

Häll tillbaka pastan i kastrullen och täck med lock.

Lös upp kycklingbuljongen i det sparade pastavattnet.

4

Skala och riv morot. Kärna ur och skär paprika i små bitar. Finhacka rödlök.

Hetta upp en ny skvätt olivolja* i stekpannan på hög värme. Fräs lök, paprika och resterande vitlök i 2-3 min.

Tillsätt buljongen, tomatpassata, morotsriv, en nypa salt och peppar. Sänk till medelvärme och tillsätt basilikan. Låt sjuda i 5-7 min.

5

Rör ner kycklingstrimlorna i tomatsåsen och blanda väl.

6

Fördela spaghetti och kyckling i tomatsås mellan era tallrikar. Strö över pangrattato och basilika, och maten är klar.

Smaklig måltid!