Sött, salt och syrligt – kvällens smarriga middag bjuder på en underbar kombination av smaker i perfekt balans! Vi steker kycklingfilé och vänder den i en härlig glaze med soja, sweet chilisås och het sriracha medan vi kokar fluffigt vitlöksdoftande basmatiris. Dagens tillbehör blir ugnsrostad broccoli och snabbsyltad morot och pak choi.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
1 st
Pak choi
250 g
Broccoli
300 g
Kycklingbröstfilé
25 ml
Sojasås
(Innehåller: Vete, Soja, Gluten)
1 st
Vitlöksklyfta
150 g
Basmatiris
12 ml
Vitvinsvinäger
(Innehåller: Sulfiter)
1 st
Morot
20 g
Sweet chilisås
10 g
Sriracha
½ msk
Olja till stekning
3 dl
Vatten till ris
½ tsk
Salt till ris
¼ tsk
Salt till kött
1 msk
Mjöl till kött
½ tsk
Socker till inläggning
1 msk
Vatten till inläggning
¼ tsk
Salt till grönsaker
½ dl
Vatten till glaze
Värm ugnen till 200 °C/180 °C (varmluft).
Finhacka eller pressa vitlök.
Hetta upp olivolja i en medelstor kastrull på medelvärme. Fräs vitlök i 30 sek, eller tills väldoftande.
Tillsätt vatten och koka upp. Rör i ris och salt, sänk till medellåg värme och sjud under lock i 10 min.
Ta av från värme och låt vila under lock i 10 min.
TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!
Torka av kyckling med hushållspapper och krydda med salt och en nypa peppar.
Lägg vetemjöl på en tallrik och panera kyckling i mjölet.
Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek kyckling i 2 min per sida, eller tills brynt.
Lägg över den på ena sidan av en plåt med bakplåtspapper och tillaga i ugnen i 11–12 min, eller tills genomstekt.
VIKTIGT: 1) Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling. 2) Den är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.
Under tiden, skala morot i långa band med en potatisskalare.
Grovhacka pak choi.
Blanda vitvinsvinäger, socker, vatten och en nypa salt i en skål. Vänd morot och pak choi i lagen och ställ åt sidan.
Häll av lagen innan servering.
Skär broccolibuketter och stjälken i 2 cm stora bitar.
Placera broccoli på andra sidan av plåten när det återstår 7–8 min av kycklingens tillagningstid.
Blanda med en skvätt olivolja, salt och en nypa peppar och rosta resterande tid.
Under tiden, vispa ihop sriracha, sojasås och vatten i en liten skål.
Tillsätt srirachaglazen till stekpannan som användes till kyckling (torka inte ur den) och koka upp på medelhög värme. Sjud i 1–2 min, eller tills såsen har tjocknat något.
Ta av från värme och tillsätt sweet chilisås.
Skär kyckling i tunna skivor.
Lägg upp ris på tallrikar och toppa med broccoli och kyckling.
Ringla över glaze och garnera med picklad morot och pak choi.