Kyckling i sötsur glaze
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Kyckling i sötsur glaze

Kyckling i sötsur glaze

med vitlöksris och ugnsrostad broccoli

Sött, salt och syrligt – kvällens smarriga middag bjuder på en underbar kombination av smaker i perfekt balans! Vi steker kycklingfilé och vänder den i en härlig glaze med soja, sweet chilisås och het sriracha medan vi kokar fluffigt vitlöksdoftande basmatiris. Dagens tillbehör blir ugnsrostad broccoli och snabbsyltad morot och pak choi.

Taggar:
Stark
Mjölkfri
Under 650 kcal
Allergener:
Vete
Soja
Gluten
Sulfiter

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
30 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

1 st

Pak choi

250 g

Broccoli

300 g

Kycklingbröstfilé

25 ml

Sojasås

(Innehåller: Vete, Soja, Gluten)

1 st

Vitlöksklyfta

150 g

Basmatiris

12 ml

Vitvinsvinäger

(Innehåller: Sulfiter)

1 st

Morot

20 g

Sweet chilisås

10 g

Sriracha

Ingår inte i din leverans

½ msk

Olja till stekning

3 dl

Vatten till ris

½ tsk

Salt till ris

¼ tsk

Salt till kött

1 msk

Mjöl till kött

½ tsk

Socker till inläggning

1 msk

Vatten till inläggning

¼ tsk

Salt till grönsaker

½ dl

Vatten till glaze

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)2599 kJ
Energi (kcal)621 kcal
Fett9.3 g
varav mättat2.3 g
Kolhydrater86.3 g
varav socker16.1 g
Protein49.6 g
Salt6.1 g

Instruktioner

Koka ris
1

Värm ugnen till 200 °C/180 °C (varmluft).

Finhacka eller pressa vitlök.

Hetta upp olivolja i en medelstor kastrull på medelvärme. Fräs vitlök i 30 sek, eller tills väldoftande.

Tillsätt vatten och koka upp. Rör i ris och salt, sänk till medellåg värme och sjud under lock i 10 min.

Ta av från värme och låt vila under lock i 10 min.

TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!

Stek kyckling
2

Torka av kyckling med hushållspapper och krydda med salt och en nypa peppar.

Lägg vetemjöl på en tallrik och panera kyckling i mjölet.

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek kyckling i 2 min per sida, eller tills brynt.

Lägg över den på ena sidan av en plåt med bakplåtspapper och tillaga i ugnen i 11–12 min, eller tills genomstekt.

VIKTIGT: 1) Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling. 2) Den är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.

Pickla morot och pak choi
3

Under tiden, skala morot i långa band med en potatisskalare.

Grovhacka pak choi.

Blanda vitvinsvinäger, socker, vatten och en nypa salt i en skål. Vänd morot och pak choi i lagen och ställ åt sidan.

Häll av lagen innan servering.

Rosta broccoli
4

Skär broccolibuketter och stjälken i 2 cm stora bitar.

Placera broccoli på andra sidan av plåten när det återstår 7–8 min av kycklingens tillagningstid.

Blanda med en skvätt olivolja, salt och en nypa peppar och rosta resterande tid.

Laga glaze
5

Under tiden, vispa ihop sriracha, sojasås och vatten i en liten skål.

Tillsätt srirachaglazen till stekpannan som användes till kyckling (torka inte ur den) och koka upp på medelhög värme. Sjud i 1–2 min, eller tills såsen har tjocknat något.

Ta av från värme och tillsätt sweet chilisås.

Servera
6

Skär kyckling i tunna skivor.

Lägg upp ris på tallrikar och toppa med broccoli och kyckling.

Ringla över glaze och garnera med picklad morot och pak choi.