Skip to main content
Kung fu-stekta nudlar och fläskkött
Kung fu-stekta nudlar och fläskkött

Kung fu-stekta nudlar och fläskkött

En version för barn, en för vuxna

Med det här familjevänliga konceptet kan maten anpassas så att alla blir nöjda. Barnen får milda, trygga smaker, och föräldrarna kan lägga till något extra för en lite vuxnare smak. I kväll lagar vi en god och enkel nudelrätt värdig en kung fu-mästare. Udonnudlarna får sällskap av fläskkött och paprika i en smakrik sweet chilisås. Den som vill kan sen toppa hela härligheten med sesamfrön, salladslök och pak choi. Visst har det börjat vattnas i munnen?

Taggar:
Snabb
Mjölkfri
Barnvänlig
Proteinrik
Allergener:
Gluten
Vete
Soja
Sesam
Selleri

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
25 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

150 g

Udonnudlar, torkade

(Innehåller: Gluten, Vete)

1 st

Pak choi

1 st

Salladslök

50 ml

Sojasås

(Innehåller: Vete, Soja, Gluten)

1 st

Paprika

1 st

Vitlöksklyfta

40 g

Sweet chilisås

10 g

Sesamfrön

(Innehåller: Sesam Kan innehålla spår av: Nötter, Jordnötter)

4 g

Buljong

(Innehåller: Selleri)

250 g

Skivad fläskkotlett

Ingår inte i din leverans

2 msk

Ketchup till sås

½ tsk

Socker till sås

1 msk

Mjöl till sås

2 dl

Vatten till sås

¼ tsk

Socker till grönsaker

¼ tsk

Salt till kött

1 msk

Olja till stekning

Näringsvärden

Energi (kJ)2855 kJ
Energi (kcal)682 kcal
Fett18.8 g
varav mättat5.2 g
Kolhydrater85.5 g
varav socker20.8 g
Protein40.4 g
Salt7.6 g

Instruktioner

Förbered grönsaker
1

Koka upp en stor kastrull med saltat vatten. 

Tärna paprika i 2 cm stora bitar.

Skär salladslök och pak choi i tunna skivor. Dela upp den gröna och vita delen på pak choi.

Finhacka eller pressa vitlök.

Koka nudlar
2

Koka nudlar i 4–6 min, eller tills mjuka. 

Häll av vattnet och skölj nudlarna i kallt vatten. 

TIPS: Vattnet ska vara lika salt som havsvatten.

Blanda sås
3

Under tiden, blanda sweet chilisås, hälften av sojasåsen, ketchup, socker, buljong, mjöl och vatten i en liten skål.

Blanda sesamfrön, resterande sojasås, socker, hälften av salladslöken och den gröna delen av pak choi i en stor skål.

Stek kött
4

Skär kött i 1 cm stora strimlor på en separat skärbräda och krydda med salt.

Hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme. 

Stek kött i 3–4 min, eller tills brynt och genomstekt. 

TIPS: Köttet är färdiglagat när det är utan inslag av rosa.

Laga sås
5

Tillsätt vitlök, paprika, resterande pak choi och resterande salladslök till pannan med kött. Stek i 2–3 min.

Tillsätt sweet chilisås till pannan och sjud i 2–3 min, eller tills något tjocknad.

Vänd ner kokta nudlar i såsen.

Servera
6

Lägg upp nudlar med kött och grönsaker i djupa tallrikar.

Toppa vuxenportionerna med pak choi- och sesamblandning.