Skip to main content
Kryddigt BBQ-fläskkött
Kryddigt BBQ-fläskkött

Kryddigt BBQ-fläskkött

med honung-och ingefärsnudlar och sesamfrön

3.9
(80)

En amerikansk klassiker med fläskkött som får fantastisk smak av att stekas med bbq-sås. För att uppväga den något tunga kötträtten, serverar vi den med en nudelsallad med kål, morot, salladslök och honung- & ingefärsdressing. Vi toppar med chili och sesamfrö.

Taggar:
Stark
Under 650 kcal
Proteinrik
Snabb
Mjölkfri
Allergener:
Vete
Gluten
Sulfiter
Senap
Soja
Sesam

Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

300

Fläskkotlett hel

150

Fullkornsnudlar

(Innehåller: Vete, Gluten)

60

BBQ-sås

(Innehåller: Sulfiter, Senap)

25

Sojasås

(Innehåller: Vete, Gluten, Soja)

10

Sriracha

75

Rödkål, förskuren

1

Morot

1

Vitlöksklyfta

10

Sesamfrön

(Innehåller: Sesam Kan innehålla spår av: Nötter, Jordnötter)

½

Chiliflakes

50

Honung- & ingefärsdressing

(Innehåller: Senap)

1

Salladslök

Ingår inte i din leverans

1

Ketchup (steg 1)

½

Vatten (steg 1)

½

Vetemjöl (steg 2)

½

Olivolja (steg 4)

Näringsvärden

Energi (kcal)656 kcal
Energi (kJ)2746 kJ
Fett16.1 g
varav mättat5.1 g
Kolhydrater82.7 g
varav socker22.9 g
Protein42.4 g
Salt4.3 g

Köksredskap

Rivjärn
Stekpanna
Kastrull

Instruktioner

Blanda sås
1

Koka upp en kastrull med saltat vatten.

Finhacka eller pressa vitlök.

Blanda vitlök, sojasås, BBQ-sås, sriracha [1/2 paket, 2P], ketchup [1 msk | 2 msk] och vatten [1/2 dl | 1 dl] en liten skål. Ställ åt sidan.

TIPS: Kokvattnet ska vara lika salt som havsvatten. - Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.

Förbered kött
2

Skär kött i 2 cm tjocka strimlor på en separat skärbräda.

Blanda kött, vetemjöl [1/2 msk I 1 msk] och en nypa salt i en medelstor skål. 

Koka nudlar
3

Riv morot (oskalad) grovt.

Skär salladslök i tunna skivor.

Tillsätt nudlar till det kokande vattnet. Koka nudlar i 4 min, tills mjuka. Häll av vattnet och rör i honung- och ingefärsdressing. Täck med lock tills servering.

Stek kött
4

Under tiden, hetta upp olivolja [1/2 msk I 1 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek kött i 2-3 min, tills brynt och genomstekt.

Gör nudelsallad
5

Tillsätt såsen till stekpannan och rör om så att kött täcks. 

Rör i hälften av sesamfrön. Sjud i 1-2 min, tills såsen har tjocknat något och kött är genomstekt.

Precis innan servering, blanda nudlarna i en stor skål tillsammans med kål, morot och salladslök. 

TIPS: Köttet är färdiglagat när det är utan inslag av rosa.

Servera
6

Lägg upp honung-och ingefärsnudlar i skålar och toppa med BBQ-fläskkött.

Strö över chili flakes [½ paket, 2P] och resterande sesamfrön. 

TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.