HelloFresh
home iconhome icon
arrow right iconarrow right icon
Amerikansk recept
Kryddig ostburgare

Kryddig ostburgare

med potatisklyftor, karamelliserad lök och aioli

Hoppa i comboybootsen, på med hatten och beskåda en prärie av godsaker som väntar på ditt kulinariska handlag. Vår kryddiga ostburgare kommer att fånga ditt hjärta med lasso och inte släppa taget. Någonsin. Rid igenom en intensiv flod av aioli och servera barbacka med krispiga potatisklyftor och karamelliserad lök.

Allergener:äggsenapglutenmjölksesamsulfiter
Tillagningstid30 minutes
SvårighetsgradNivå 2
Ingredienser
Antal portioner
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner

500 g

Potatis

1 st

Rosmarin

1 st

Lök

1 st

Tomat

50 g

Gemsallad

½ st

Vitlöksklyfta

25 g

Majonnäs

(Innehållerägg, senap)

250 g

Nötfärs

8 g

Central American Style kryddmix

½ påse

Panko ströbröd

(Innehållergluten)

½ påse

Riven mozzarella

(Innehållermjölk)

2 st

Hamburgerbröd

(Innehållergluten, sesam)

15 ml

Balsamvinäger

(Innehållersulfiter)

Ingår inte i din leverans

1 st

Ägg

(Innehållerägg)

1 msk

Socker

2 msk

Vatten

Olja

Salt och peppar

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
Energi (kJ)3975 kJ
Energi (kcal)950 kcal
Fett32 g
varav mättat12 g
Kolhydrater115 g
varav socker34 g
Kostfiber11 g
Protein46 g
Salt1 g
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
download icondownload icon
Baka potatisklyftor
Baka potatisklyftor
1

Sätt ugnen på 200°C.

Skala och dela potatis i 1 cm tjocka klyftor. Finhacka rosmarinsblad (kasta stjälken).

Blanda potatisklyftorna med en skvätt olja och krydda dem med rosmarin, salt och peppar* på en bakplåt täckt med bakplåtspapper.

Sprid klyftorna jämnt på bakplåten och rosta dem i ugnen i 25-30 min.

Laga vitlökssås
Laga vitlökssås
2

Halvera och skiva lök tunt. Skiva tomat tunt. Plocka av salladsbladen från stammen. Pressa vitlök.

Blanda vitlök och majonnäs i en skål. Krydda med salt och peppar.

Forma burgare
Forma burgare
3

Blanda nötfärs, cajun kryddmix (stark), panko, ägg, salt och peppar* i en bunke. Bland ordentligt.

Forma köttfärsen till burgare som är lite bredare än briochebullarna (de krymper nämligen en aning under tillagning). Köttfärsen räcker till 1 burgare/person.

TIPS: Cajun kryddmixen är ganska stark, så var försiktigt om du inte tycker om kryddstark mat.

Stek burgare
Stek burgare
4

Hetta upp en skvätt olja* i en stekpanna på medelhög värme. Stek hamburgarna i 4-5 min per sida. VIKTIGT: Hamburgarna färdiglagas i ugnen.

Lägg burgarna på en bakplåt täckt med bakplåtspapper och toppa dem med mozzarella. Placera briochebullarna på samma bakplåt. Värm i ugnen tills osten har smält, 4-5 min.

VIKTIGT: Burgarna är färdiga när köttet är utan inslag av rosa.

Karamellisera lök
Karamellisera lök
5

Stek löken under omrörning tills mjuknat, 5 min, medan burgarna steks i ugnen.

Tillsätt balsamvinäger, socker och vatten (2 msk för 2 personer / 4 msk för 4 personer). Fräs löken ytterligare tills vätskan har avdunstat och löken har karamelliserats, 3-5 min.

Servera
Servera
6

Dela briochebullarna och bre basen med aiolin. Toppa med själva burgaren, karamelliserad lök, tomat och salladsblad. Servera med rosmarinkryddade potatisklyftor vid sidan av.

Smaklig måltid!