HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconKryddig Ostburgare
topBanner
Kryddig ostburgare

Kryddig ostburgare

med potatisklyftor, karamelliserad lök och aioli

Tomato sauce is always classic on a burger, but this time we’ve swapped it out for two of our other favourite classics; garlic aioli and caramelised onion. Served with a fresh side salad, you’ll be thanking us all night for this easy, simple and mouth-watering meal.

Allergener:äggsenapsulfiterglutenmjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

40 g

Rosmarin

15 ml

Lök

15 g

Tomat

50 g

Gemsallad

3 tsk

Aioli

(Innehållerägg, senap)

2 msk

Nötfärs

Balsamvinäger

(Innehållersulfiter)

Panko ströbröd

(Innehållergluten)

Potatis

Ay Cajun-ba

(Innehållersulfiter)

Riven mozzarella

(Innehållermjölk)

Briochebröd

(Innehållerägg, senap, gluten, mjölkKan innehållasesam, soja)

Ingår inte i din leverans

Socker

Vatten

Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kcal)256 kcal
Energi (kJ)1071 kJ
Fett17.93 g
varav mättat4.7 g
Kolhydrater15.49 g
varav socker8.2 g
Protein7.36 g
Salt0.7 g
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Sätt ugnen på 200°C. Skala och dela potatis i 1 cm tjocka klyftor. Finhacka rosmarinsblad [1 stjälk, 2 pers | 2 stjälkar, 4 pers]. Placera potatisklyftorna på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över en skvätt olja* och krydda med rosmarin, salt* och peppar*. Rosta klyftorna i ugnen, 25-30 min.

2

Skiva lök och tomat tunt. Plocka av salladsbladen från stammen.

3

Blanda nötfärs, cajun kryddmix (stark!), panko, ägg*, en nypa salt* och peppar* ordentligt i en bunke. Forma köttfärsen till burgare som är lite bredare än hamburgerbröden (de krymper nämligen en aning under tillagning). Köttfärsen räcker till 1 burgare/person. VIKTIGT: Cajun kryddmixen är ganska stark så använd den inte i barnens burgare.

4

Hetta upp en skvätt olja* i en stekpanna på medelhög värme. Stek hamburgarna i 4-5 min per sida. VIKTIGT: Hamburgarna färdiglagas i ugnen. Lägg burgarna på en plåt med bakplåtspapper och toppa dem med mozzarella. Placera hamburgerbröden på samma plåt. Värm i ugnen tills osten har smält, 4-5 min. VIKTIGT: Burgarna är färdiga när köttet är utan inslag av rosa.

5

Hetta upp en skvätt olja* i stekpannan på medelvärme. Stek löken under omrörning i 5 min, medan burgarna steks i ugnen. Tillsätt balsamvinäger, socker* och vatten* (se ingredienslistan) till stekpannan. Fräs löken tills vätskan har avdunstat och löken har karamelliserats, 3-5 min. 

6

Dela hamburgerbröden och bre basen med aioli. Toppa med själva burgaren, karamelliserad lök, tomat och salladsblad. Servera rosmarinkryddade potatisklyftor vid sidan av.