topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Kryddig chilikyckling

Kryddig chilikyckling

med pak choi-ris och srirachamajonnäs

Kyckling och ris älskas av hela familjen, och är alltid ett säkert kort när det ska gå fort med att få mat på bordet. Vi kokar ris och blandar det sen med smör och färsk pak choi. Kycklingen panerar vi med vår härliga kryddblandning Goan Xacuti, och sen steker vi den med rödlök, sojasås, chili och sweet chilisås. Vi toppar med krämig srirachamajonnäs, och så är maten färdig.

Taggar:
Snabb
Allergener:
Ägg
Senap
Vete
Soja
Gluten

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid15 minuter
15 minuter
SvårighetsgradLätt

Ingredienser

Antal portioner

300 g

Strimlad kycklingbröstfilé

1 st

Rödlök

150 g

Långkornigt vitt ris

1 st

Pak choi

50 g

Srirachamajonnäs

(Innehåller Ägg, Senap)

8 g

Goan xacuti

40 g

Sweet chilisås

25 ml

Sojasås

(Innehåller Vete, Soja, Gluten)

½ g

Chiliflakes

Ingår inte i din leverans

½ tsk

Salt (steg 1)

2.5 dl

Vatten (steg 1)

2 msk

Vetemjöl (steg 2)

2 msk

Olivolja (steg 3)

1 msk

Smör (steg 4)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3905 kJ
Energi (kcal)933 kcal
Fett56.3 g
varav mättat15.3 g
Kolhydrater90.4 g
varav socker17 g
Protein45.4 g
Salt8.1 g

Köksredskap

Stekpanna
Kastrull

Instruktioner

Koka ris
1

Koka upp en medelstor kastrull med vatten [21/2 dl | 5 dl].

Rör i ris och salt [½ tsk | 1 tsk], sänk till medellåg värme och sjud under lock i 11 min. Ta av kastrullen från värme och låt vila under lock tills servering.

Under tiden, grovhacka pak choi. Skär lök i tunna skivor.

TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!  

Panera kyckling
2

Lägg kyckling i en djup tallrik och torka av med hushållspapper.

Strö över Goan Xacuti, vetemjöl [2 msk | 4 msk] och en nypa salt. 

Blanda väl så kyckling täcks av panering. 

VIKTIGT: Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling.

Stek kyckling
3

Hetta upp olivolja [2 msk | 4 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek kyckling och lök i 4-5 min, tills brynt och genomstekt, vänd regelbundet. 

Sänk till medelvärme och rör i sojasås, chili [½ paket, 2P] och sweet chilisås. Blanda så kyckling och lök täcks av sås. 

TIPS: Kycklingen är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.

TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.

Servera
4

Rör pak choi och smör [1 msk | 2 msk] i kastrullen med färdigt ris precis innan servering. 

Lägg upp pak choi-ris i skålar och toppa med kyckling. 

Servera med srirachamajonnäs.

Meal right image

Upptäck liknande recept

Meal left image