Har du aldrig hört om taquitos? Det är en mexikansk maträtt som består av en liten ihoprullad tortilla med fyllning. Vår härliga variant innehåller blandfärs som steks med vår egen kryddblandning, Panamat. Vi serverar våra blandfärs-taquitos med rostade texmex-rotfrukter, pico de gallo och gräddfil med limesmak.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
8 st
Minitortillas
1 st
Koriander
1 st
Lime
½ st
Rödlök
2 st
Tomat
250 g
Blandfärs
4 g
Panamat
75 ml
Gräddfil
500 g
Potatis
5 g
Tex-Mex
35 g
Tomatpuré
1 st
Palsternacka
¼ tsk
Salt till rotfrukter
1 msk
Olja till stekning
½ tsk
Salt till kött
½ dl
Vatten till kött
¼ tsk
Salt till salsa
¼ tsk
Salt till sås
Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).
Skär potatis och palsternacka (oskalade) i 2 cm stora bitar och placera dem på en plåt med bakplåtspapper.
Blanda med en skvätt olivolja, Tex-Mex, salt och en nypa peppar.
Rosta i 25–35 minuter, eller tills mjuka och gyllene.
TIPS: Använd fler plåtar om det blir för trångt.
Under tiden, hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Stek blandfärs, Panamat, tomatpuré och salt i 4–5 min, eller tills brynt.
Rör i vatten och stek ytterligare 1 min.
Ta av stekpannan från värmen.
VIKTIGT: Köttfärsen är färdiglagad när den är utan inslag av rosa.
Medan färsen steks, tärna tomat i 1 cm stora bitar.
Finhacka lök och koriander.
Blanda tomat, lök, koriander, salt och en nypa peppar i en medelstor skål.
TIPS: Tillsätt eventuellt en skvätt olivolja.
Fördela köttfärs på en sida av tortillabröden, rulla ihop dem hårt och lägg rullarna på en ny plåt med bakplåtspapper.
Pensla taquitos med en generös skvätt olivolja och strö över en nypa salt.
Grädda i ugnen i 7–9 min, eller tills krispiga och gyllenbruna.
Under tiden, skär lime i klyftor.
Blanda gräddfil, en skvätt limesaft och salt i en liten skål.
Lägg upp taquitos på tallrikar.
Ringla över lime-gräddfil och toppa med en sked pico de gallo.
Lägg upp rotfrukter på tallrikar och servera med resterande pico de gallo och gräddfil.