Skip to main content
Kryddade blandfärs-taquitos
Kryddade blandfärs-taquitos

Kryddade blandfärs-taquitos

med texmex-rotfrukter och mild limedressing

Har du aldrig hört om taquitos? Det är en mexikansk maträtt som består av en liten ihoprullad tortilla med fyllning. Vår härliga variant innehåller blandfärs som steks med vår egen kryddblandning, Panamat. Vi serverar våra blandfärs-taquitos med rostade texmex-rotfrukter, pico de gallo och gräddfil med limesmak.

Taggar:
Barnvänlig
Allergener:
Gluten
Hvede
Milk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid35 minuter
30 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

8 st

Minitortillas

1 st

Koriander

1 st

Lime

½ st

Rödlök

2 st

Tomat

250 g

Blandfärs

4 g

Panamat

75 ml

Gräddfil

500 g

Potatis

5 g

Tex-Mex

35 g

Tomatpuré

1 st

Palsternacka

Ingår inte i din leverans

¼ tsk

Salt till rotfrukter

1 msk

Olja till stekning

½ tsk

Salt till kött

½ dl

Vatten till kött

¼ tsk

Salt till salsa

¼ tsk

Salt till sås

Näringsvärden

Energi (kJ)4661 kJ
Energi (kcal)1114 kcal
Fett47 g
varav mättat17 g
Kolhydrater133.1 g
varav socker17 g
Kostfiber13.3 g
Protein40.4 g
Salt6.1 g
Trans Fat0.2 g
Potassium1424.8 mg
Calcium15.4 mg
Iron0.3 mg

Instruktioner

Rosta potatis
1

Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).

Skär potatis och palsternacka (oskalade) i 2 cm stora bitar och placera dem på en plåt med bakplåtspapper.

Blanda med en skvätt olivolja, Tex-Mex, salt och en nypa peppar.

Rosta i 25–35 minuter, eller tills mjuka och gyllene.

TIPS: Använd fler plåtar om det blir för trångt.

Stek blandfärs
2

Under tiden, hetta upp olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek blandfärs, Panamat, tomatpuré och salt i 4–5 min, eller tills brynt.

Rör i vatten och stek ytterligare 1 min.

Ta av stekpannan från värmen.

VIKTIGT: Köttfärsen är färdiglagad när den är utan inslag av rosa.

Blanda pico de gallo
3

Medan färsen steks, tärna tomat i 1 cm stora bitar.

Finhacka lök och koriander.

Blanda tomat, lök, koriander, salt och en nypa peppar i en medelstor skål.

TIPS: Tillsätt eventuellt en skvätt olivolja.

Grädda taquitos
4

Fördela köttfärs på en sida av tortillabröden, rulla ihop dem hårt och lägg rullarna på en ny plåt med bakplåtspapper.

Pensla taquitos med en generös skvätt olivolja och strö över en nypa salt.

Grädda i ugnen i 7–9 min, eller tills krispiga och gyllenbruna.

Blanda gräddfilssås
5

Under tiden, skär lime i klyftor.

Blanda gräddfil, en skvätt limesaft och salt i en liten skål.

Servera
6

Lägg upp taquitos på tallrikar.

Ringla över lime-gräddfil och toppa med en sked pico de gallo.

Lägg upp rotfrukter på tallrikar och servera med resterande pico de gallo och gräddfil.