
Kryddade blandfärs-taquitos
med Tex Mex-potatis och mild limeyoghurt
Har du aldrig hört om taquitos? Det är en mexikansk maträtt som består av en liten ihoprullad tortilla med fyllning. Vår härliga variant innehåller stekt lök och välkryddad blandfärs. Vi serverar våra blandfärs-taquitos med rostad Tex Mex-potatis, spicy pico de gallo och mild limeyoghurt.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
Ingredienser
300 g
Potatis
5 g
Tex-Mex
1 st
Lök
250 g
Blandfärs
4 g
Panamat
1 st
Tomat
1 portionspåse
Koriander
½ st
Lime
8 st
Minitortillas
(Innehåller Gluten, Vete)
75 g
Yoghurt
(Innehåller Mjölk)
Ingår inte i din leverans
¼ tsk
Salt (steg 2)
2 msk
Vatten* (steg 2)
Köksredskap
Instruktioner
Sätt ugnen på 240°C/220°C varmluft.
Tärna potatis (oskalad) i 2 cm stora bitar och placera på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med lite olivolja och krydda med Tex-Mex, en generös nypa salt och peppar.
Rosta i 20-25 min, tills gyllene.
Finhacka lök.
Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Stek blandfärs, Panamat, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och hälften av löken i 3-4 min, tills det börjar bli brynt.
Rör i vatten [2 msk | 4 msk] och stek i ytterligare 1 min. Ta av från värme.
VIKTIGT: Köttfärsen är färdiglagad när den är utan inslag av rosa.
Tärna tomat i 1 cm stora bitar.
Finhacka koriander.
Skär lime [1/2 st, 2P] i klyftor.
Blanda tomat, resterande lök, koriander, en generös skvätt limejuice, en nypa salt och peppar i en medelstor skål. Tillsätt eventuellt en skvätt olivolja.
Fördela köttfärs på en sida av tortillabröden, rulla ihop och lägg rullarna på en ny plåt med bakplåtspapper.
Pensla taquitos generöst med olivolja och strö över en nypa salt.
Baka i ugnen tills krispiga och gyllene, 10-12 min.
Blanda yoghurt, resterande juice från limeklyftor och en nypa salt i en liten skål.
Lägg upp taquitos på tallrikar.
Ringla över limeyoghurt och toppa med en sked pico de gallo.
Servera med Tex Mex-potatis, resterande pico de gallo och resterande limeyoghurt.