Kryddade blandfärs-taquitos
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Kryddade blandfärs-taquitos

Kryddade blandfärs-taquitos

med Tex Mex-potatis och mild limeyoghurt

Har du aldrig hört om taquitos? Det är en mexikansk maträtt som består av en liten ihoprullad tortilla med fyllning. Vår härliga variant innehåller stekt lök och välkryddad blandfärs. Vi serverar våra blandfärs-taquitos med rostad Tex Mex-potatis, spicy pico de gallo och mild limeyoghurt.

Taggar:
Barnvänlig
Allergener:
Gluten
Vete
Mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid35 minuter
30 minuter
SvårighetsgradLätt

Ingredienser

Antal portioner

300

Potatis

5

Tex-Mex

1

Lök

250

Blandfärs

4

Panamat

1

Tomat

1

Koriander

½

Lime

8

Minitortillas

(Innehåller Gluten, Vete)

75

Yoghurt

(Innehåller Mjölk)

Ingår inte i din leverans

¼

Salt (steg 2)

2

Vatten* (steg 2)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kcal)901 kcal
Energi (kJ)3771 kJ
Fett39.2 g
varav mättat15.4 g
Kolhydrater95.23 g
varav socker9.2 g
Protein38.13 g
Salt3.2 g

Köksredskap

Bakplåt
Stekpanna

Instruktioner

Rosta potatis
1

Sätt ugnen på 240°C/220°C varmluft.

Tärna potatis (oskalad) i 2 cm stora bitar och placera på en plåt med bakplåtspapper. Blanda med lite olivolja och krydda med Tex-Mex, en generös nypa salt och peppar.

Rosta i 20-25 min, tills gyllene.

Stek blandfärs
2

Finhacka lök.

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek blandfärs, Panamat, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och hälften av löken i 3-4 min, tills det börjar bli brynt.

Rör i vatten [2 msk | 4 msk] och stek i ytterligare 1 min. Ta av från värme.

VIKTIGT: Köttfärsen är färdiglagad när den är utan inslag av rosa. 

Förbered pico de gallo
3

Tärna tomat i 1 cm stora bitar.

Finhacka koriander.

Skär lime [1/2 st, 2P] i klyftor.

Blanda tomat, resterande lök, koriander, en generös skvätt limejuice, en nypa salt och peppar i en medelstor skål. Tillsätt eventuellt en skvätt olivolja.

Baka taquitos
4

Fördela köttfärs på en sida av tortillabröden, rulla ihop och lägg rullarna på en ny plåt med bakplåtspapper.

Pensla taquitos generöst med olivolja och strö över en nypa salt.

Baka i ugnen tills krispiga och gyllene, 10-12 min.

Blanda limeyoghurt
5

Blanda yoghurt, resterande juice från limeklyftor och en nypa salt i en liten skål.

Servera
6

Lägg upp taquitos på tallrikar.

Ringla över limeyoghurt och toppa med en sked pico de gallo.

Servera med Tex Mex-potatis, resterande pico de gallo och resterande limeyoghurt.