HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconKrispiga Biffar
topBanner
Krispiga biffar

Krispiga biffar

med pommes och gurksallad

Förbered dig på en tallrik med mycket smak! Krispiga pankopanerade persiljebiffar serveras med hemgjorda pommes. Servera med gurksallad och Panamatyoghurt, och njut!

Taggar:Barnvänlig
Allergener:mjölkglutenägg

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
20 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

4 g

Panamat

75 g

Yoghurt

(Innehållermjölk)

500 g

Bakpotatis

250 g

Blandfärs

30 g

Panko ströbröd

(Innehållergluten)

1 st

Schalottenlök

1 portionspåse

Kruspersilja

60 g

Salladsmix

1 st

Gurka

Ingår inte i din leverans

1 st

Ägg* (steg 2)

(Innehållerägg)

1 st

Ägg* (steg 3)

(Innehållerägg)

3 msk

Vetemjöl* (steg 2)

(Innehållergluten)

¼ tsk

Salt* (steg 2)

efter behov

Smör* (steg 4)

(Innehållermjölk)
Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kJ)3255.7588 kJ
Energi (kcal)778.145 kcal
Fett35.6455 g
varav mättat15.4 g
Kolhydrater75.839 g
varav socker8.1 g
Protein40.6715 g
Salt1.5 g
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Sätt ugnen på 240°C/220°C varmluft. Skär (oskalad) potatis i 1 cm tjocka pommes. Placera dem på en plåt med bakplåtspapper och blanda med lite olivolja*, salt* och peppar*. Baka i 25-30 minuter, eller tills gyllene.

2

Finhacka schalottenlök och persilja. Blanda schalottenlök, persilja, blandfärs, ägg* [1 st | 2 st], mjöl* [3 msk | 5 msk], hälften av Panamat, salt* [1/4 tsk | 1/2 tsk] en generös nypa peppar* i en skål. Forma färsen till 3 cm tjocka biffar - 2 st per person.

3

Vispa ägg* [1 st | 2 st] i en skål. Häll ner panko i en ny skål. Vänd biffar i ägg, och sen i panko. Ställ åt sidan på en tallrik. TIPS: Om du inte har ägg till paneringen kan du istället använda 2 msk mjölk.

4

Hetta upp en skvätt olivolja* och en stor klick smör* i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek biffar i 4-5 min på varje sida, tills genomstekta. VIKTIGT: Biffarna är färdiglagade när köttet är genomstekt och utan inslag av rosa.

5

Grovhacka gurka. Skölj salladsmix. Blanda salladsmix, gurka, en skvätt olivolja*, en nypa salt* och peppar* i en skål. Blanda yoghurt med resterande Panamat i en ny skål, och krydda med salt* och peppar*.

6

Lägg upp biffar, pommes och gurksallad på tallrikar och servera med Panamatyoghurt.