
Förbered dig på en tallrik med mycket smak! Krispiga pankopanerade persiljebiffar serveras med hemgjorda pommes. Servera med gurksallad och Panamatyoghurt, och njut!
Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.
4
Panamat
75
Yoghurt
(Innehåller: Mjölk)
500
Potatis
250
Blandfärs
30
Pankoströbröd
(Innehåller: Gluten, Vete)
1
Lök
1
Kruspersilja
60
Salladsmix
1
Gurka
1
Ägg (steg 2)
1
Ägg (steg 3)
3
Vetemjöl (steg 2)
¼
Salt (steg 2)
Smör (steg 4)

Sätt ugnen på 240°C/220°C varmluft. Skär (oskalad) potatis i 1 cm tjocka pommes. Placera dem på en plåt med bakplåtspapper och blanda med lite olivolja*, salt* och peppar*. Baka i 25-30 minuter, eller tills gyllene.

Finhacka schalottenlök och persilja. Blanda schalottenlök, persilja, blandfärs, ägg* [1 st | 2 st], mjöl* [3 msk | 5 msk], hälften av Panamat, salt* [1/4 tsk | 1/2 tsk] en generös nypa peppar* i en skål. Forma färsen till 3 cm tjocka biffar - 2 st per person.

Vispa ägg* [1 st | 2 st] i en skål. Häll ner panko i en ny skål. Vänd biffar i ägg, och sen i panko. Ställ åt sidan på en tallrik. TIPS: Om du inte har ägg till paneringen kan du istället använda 2 msk mjölk.

Hetta upp en skvätt olivolja* och en stor klick smör* i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek biffar i 4-5 min på varje sida, tills genomstekta. VIKTIGT: Biffarna är färdiglagade när köttet är genomstekt och utan inslag av rosa.

Grovhacka gurka. Skölj salladsmix. Blanda salladsmix, gurka, en skvätt olivolja*, en nypa salt* och peppar* i en skål. Blanda yoghurt med resterande Panamat i en ny skål, och krydda med salt* och peppar*.

Lägg upp biffar, pommes och gurksallad på tallrikar och servera med Panamatyoghurt.