topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Krispig pankoblomkål

Krispig pankoblomkål

med vitlöksris och wokade grönsaker

Här bjuder vi på massor av läckra råvaror som tillagas på nya, spännande sätt. Den krispiga pankopanerade blomkålen rostas till perfektion i ugnen. Samtidigt kokar vi krämigt vitlöksris och wokar morot, spenat och vit salladslök. Vi toppar med asiatisk majonnäs och grön salladslök, och så är maten färdig!

Taggar:
Vegetarisk
Mjölkfri
Allergener:
Ägg
Senap
Gluten
Vete
Sesam
Soja

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid35 minuter
15 minuter
SvårighetsgradMedel

Ingredienser

Antal portioner

40 g

Aioli

(Innehåller Ägg, Senap)

50 g

Pankoströbröd

(Innehåller Gluten, Vete)

2 st

Vitlöksklyfta

60 g

Spenat

(Kan innehålla Selleri)

1 st

Morot

2 st

Salladslök

1 st

Gurka

50 g

Asiatisk majonnäs

(Innehåller Sesam, Ägg, Senap, Soja, Gluten, Vete)

150 g

Jasminris

275 g

Blomkål

1 g

Chiliflakes

Ingår inte i din leverans

½ tsk

Salt (steg 2)

½ msk

Olivolja (steg 2)

3 dl

Vatten (steg 2)

¼ tsk

Salt (steg 5)

½ msk

Ketchup (steg 1)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3069 kJ
Energi (kcal)734 kcal
Fett32.6 g
varav mättat3 g
Kolhydrater91.2 g
varav socker11.9 g
Protein14.9 g
Salt2.8 g

Köksredskap

Bakplåt
Stekpanna
Kastrull

Instruktioner

Rosta blomkål
1

Värm ugnen till 220 °C/200 °C (varmluft). 

Skär blomkål [1/2 st, 2P] i små buketter.

Blanda aioli, en nypa chiliflakes, en nypa salt och ketchup [1/2 msk | 1 msk], 2P] i en stor skål. Tillsätt blomkål och vänd tills den är täckt med dressing.

Tillsätt sedan panko och blanda tills blomkålen är täckt. Sprid ut blomkålen och kvarvarande panko på en plåt med bakplåtspapper. Rosta i ugnen i 25-35 min.  

Koka vitlöksris
2

Under tiden, pressa eller finhacka vitlök. Hetta upp olivolja [1/2 msk | 1 msk] i en medelstor kastrull på medelvärme. Fräs vitlök i 30 sek.

Tillsätt vatten [3 dl | 6 dl] och koka upp. Rör i ris och salt [1/2 tsk | 1 tsk], sänk till medellåg värme och sjud under lock i 12 min.

Ta av kastrullen från värme och låt vila under lock i 10 min.

TIPS: Riset ska ångkoka, så tjuvkika inte!

Förbered grönsaker
3

Under tiden, skölj och grovhacka spenat.

Skär (oskalad) morot i tunna halvmånar.

Skär salladslök i tunna skivor - skilj de vita och de gröna åt.

Skär gurka i tunna skivor.

Blanda majonnäs
4

Rör ihop asiatisk majonnäs, en generös nypa chiliflakes och en skvätt vatten till en tunnare konsistens i en skål. 

TIPS: Anpassa mängden chiliflakes efter smak.

Woka grönsaker
5

Hetta upp en skvätt olivolja i en stekpanna på medelhög värme när det återstår 5 min av risets tillagningstid.

Stek morot under omrörning i 3-4 min.

Tillsätt spenat och vit salladslök och stek under omrörning tills spenaten har mjuknat, 1-2 min. Krydda med salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och peppar.

Servera
6

Lägg upp vitlöksris, stekta grönsaker, pankoblomkål och gurka i skålar.

Ringla över asiatisk majonnäs och garnera med grön salladslök.