
Sätt tänderna i krispig kyckling som konkurrerar med knapriga sötpotatispommes om barnens uppmärksamhet runt middagsbordet. Tillsammans med rostad broccoli och paprika och en krämig vitlöksdressing kommer den här familjeidyllen att smälta i allas munnar, stora som små.
Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.
½ st
Vitlöksklyfta
25 g
Majonnäs
(Innehåller: Senap, Ägg)
300 g
Kycklinginnerfilé
25 g
Pankoströbröd
(Innehåller: Gluten, Vete)
75 ml
Gräddfil
(Innehåller: Mjölk)
250 g
Broccoli
450 g
Sötpotatis
1 st
Paprika, grön
½ tsk
Salt till potatis
2 msk
Mjöl till panering
¼ tsk
Salt till panering
1 st
Ägg till panering
1 msk
Olja till stekning

Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).
Skär sötpotatis (oskalad) i 1 cm tunna pommes och placera dem på en plåt med bakplåtspapper.
Blanda med en skvätt olivolja, salt och en nypa peppar.
Rosta i ugnen i 20–30 min eller tills gyllene och mjuka.

Skär broccolibuketter och stjälken i 2 cm stora bitar.
Tärna paprika i 2 cm stora bitar.
Placera broccoli och paprika på plåten när det återstår 12 min av sötpotatisens tillagningstid.
Blanda med en skvätt olivolja och en nypa salt och peppar.
Rosta i ugnen i 10–12 min, eller tills mjuk.

Blanda mjöl, salt och en nypa peppar i en djup tallrik.
Vispa ägg i en andra djup tallrik.
Lägg panko i en tredje djup tallrik.
TIPS: Om du inte har ägg kan du använda 2 msk mjölk.

Vänd kyckling först i mjölmix, sen ägg och sist i panko.
Ställ åt sidan på en tallrik.
VIKTIGT: Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling.

Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme och tillsätt olivolja så det täcker pannan.
Stek kyckling i 3 min per sida, eller tills gyllene och genomstekt. Lägg över på en tallrik med hushållspapper.
Under tiden, finhacka eller pressa vitlök.
Blanda gräddfil, vitlök och majonnäs i en liten skål. Krydda med en nypa salt och peppar.
TIPS: 1) Tillsätt extra olivolja vid behov. 2) Stek i omgångar vid behov. 3) Kycklingen är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.

Lägg upp sötpotatispommes, broccoli, paprika och kyckling på tallrikar.
Servera med vitlöksdressing.