Skip to main content
Krispig kyckling
Krispig kyckling

Krispig kyckling

med sötpotatispommes och vitlöksmajonnäs

Sätt tänderna i krispig kyckling som konkurrerar med knapriga sötpotatispommes om barnens uppmärksamhet runt middagsbordet. Tillsammans med rostad broccoli och paprika och en krämig vitlöksdressing kommer den här familjeidyllen att smälta i allas munnar, stora som små.

Taggar:
Barnvänlig
Proteinrik
Allergener:
Senap
Ägg
Gluten
Vete
Mjölk

Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.

Tillagningstid40 minuter
20 minuter
NivåMedel

Ingredienser

Antal portioner

½ st

Vitlöksklyfta

25 g

Majonnäs

(Innehåller: Senap, Ägg)

300 g

Kycklinginnerfilé

25 g

Pankoströbröd

(Innehåller: Gluten, Vete)

75 ml

Gräddfil

(Innehåller: Mjölk)

250 g

Broccoli

450 g

Sötpotatis

1 st

Paprika, grön

Ingår inte i din leverans

½ tsk

Salt till potatis

2 msk

Mjöl till panering

¼ tsk

Salt till panering

1 st

Ägg till panering

1 msk

Olja till stekning

Näringsvärden

Energi (kJ)2848 kJ
Energi (kcal)681 kcal
Fett25.8 g
varav mättat5.6 g
Kolhydrater58.8 g
varav socker7.4 g
Kostfiber9.7 g
Protein49.1 g
Kolesterol0.1 mg
Salt2.5 g
Potassium283.8 mg
Calcium56.5 mg
Iron1 mg

Instruktioner

Rosta sötpotatis
1

Värm ugnen till 240 °C/220 °C (varmluft).

Skär sötpotatis (oskalad) i 1 cm tunna pommes och placera dem på en plåt med bakplåtspapper.

Blanda med en skvätt olivolja, salt och en nypa peppar.

Rosta i ugnen i 20–30 min eller tills gyllene och mjuka.

Rosta grönsaker
2

Skär broccolibuketter och stjälken i 2 cm stora bitar.

Tärna paprika i 2 cm stora bitar.

Placera broccoli och paprika på plåten när det återstår 12 min av sötpotatisens tillagningstid.

Blanda med en skvätt olivolja och en nypa salt och peppar.

Rosta i ugnen i 10–12 min, eller tills mjuk.

Förbered panering
3

Blanda mjöl, salt och en nypa peppar i en djup tallrik.

Vispa ägg i en andra djup tallrik.

Lägg panko i en tredje djup tallrik.

TIPS: Om du inte har ägg kan du använda 2 msk mjölk.

Panera kyckling
4

Vänd kyckling först i mjölmix, sen ägg och sist i panko.

Ställ åt sidan på en tallrik.

VIKTIGT: Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling.

Stek kyckling
5

Hetta upp en stor stekpanna på medelhög värme och tillsätt olivolja så det täcker pannan.

Stek kyckling i 3 min per sida, eller tills gyllene och genomstekt. Lägg över på en tallrik med hushållspapper.

Under tiden, finhacka eller pressa vitlök.

Blanda gräddfil, vitlök och majonnäs i en liten skål. Krydda med en nypa salt och peppar.

TIPS: 1) Tillsätt extra olivolja vid behov. 2) Stek i omgångar vid behov. 3) Kycklingen är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.

Servera
6

Lägg upp sötpotatispommes, broccoli, paprika och kyckling på tallrikar.

Servera med vitlöksdressing.