Skip to main content
Krispig kyckling

Krispig kyckling

med sötpotatispommes, broccoli och vitlöksdressing

4.4
(6,4 tn)

Sätt tänderna i krispig kyckling som konkurrerar med knapriga sötpotatispommes om barnens uppmärksamhet runt middagsbordet. Tillsammans med en krämig vitlöksdipp kommer den här familjeidyllen att smälta i allas munnar, stora som små. Toppa med några droppar citron och servera med gyllene broccoli.

Allergener:
Senap
Ägg
Gluten
Vete

Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.

Tillagningstid45 minuter
NivåMedel

Ingredienser

Antal portioner

25

Majonnäs

(Innehåller: Senap, Ägg)

75

Gräddfil

300

Kycklingbröstfilé

250

Broccoli

450

Sötpotatis

30

Pankoströbröd

(Innehåller: Gluten, Vete)

½

Vitlöksklyfta

1

Citrusfrukt

Ingår inte i din leverans

1

Ägg

Näringsvärden

Energi (kcal)350 kcal
Energi (kJ)1466 kJ
Fett2.9 g
varav mättat2.9 g
Kolhydrater12.6 g
varav socker0.9 g
Protein39.4 g
Salt0.6 g

Instruktioner

Rosta pommes
1

Sätt ugnen på 200°C. Skala och skär sötpotatis i 1 cm tjocka pommes frites. Placera pommesen på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över olivolja* och krydda med salt* och peppar*. Baka på översta hyllan i ugnen, 25-30 min.

Dela broccoli
2

Dela broccoli i små buketter och hacka stjälken. Blanda broccolin tillsammans med en skvätt olivolja*, salt* och peppar* på en plåt med bakplåtspapper. Sätt in broccolin i ugnen för att baka de sista 15 min av sötpotatisens tillagningstid. TIPS: Alternativt placera broccolin på samma bakplåt som sötpotatisen om det finns plats. 

Förbered panering
3

Ta fram två djupa tallrikar. Vispa ägg* i den första. Blanda panko med en nypa salt* och peppar* i den andra.

Panera kyckling
4

Skär vardera kycklingfilé i 2 cm tjocka strimlor. Vänd kycklingstrimlorna först i ägg* och sedan i panko. Sätt åt sidan på en tallrik.

Stek kyckling
5

Täck basen på en stor stekpanna med olja*. Hetta upp oljan* på medelhög värme. Stek hälften av kycklingstrimlorna tills de är gyllenbruna, 7-10 min. Krydda meden nypa salt* och peppar*. För över strimlorna till en tallrik täckt med hushållspapper. Tillaga resterande kycklingstrimlor på samma sätt. VIKTIGT: Kycklingstrimlorna är färdiglagade när köttet är vitt och utan inslag av rosa.

Servera
6

Dela citron i klyftor. Finhacka vitlök [1/2 st, 2 pers]. Blanda vitlök, gräddfil [1/2 burk, 2 pers] och majonnäs i en skål. Fördela sötpotatispommes och de panerade kycklingstrimlorna mellan era tallrikar.Servera tillsammans med citronklyftor och vitlöksdressing.