Krämig tomat-tortelloni
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Krämig tomat-tortelloni

Krämig tomat-tortelloni

med balsamicorostade grönsaker

Tortelloni är ett säkert kort när du vill laga en snabb middag utan att kompromissa med smaken. De är färdigkokta på nolltid, och vi tillsätter dem i en krämig sås med medelhavskryddor, tomatpuré, matlagningsgrädde och riven ost. Med en härlig topping i form av balsamicorostad zucchini och tomat, gyllenstekt pangrattato och rucola vänd i olivolja tar vi sedan dessa små pastaknyten till en ny nivå. Smaklig måltid!

Taggar:
Snabb
Vegetarisk
Allergener:
Gluten
Vete
Mjölk
Ägg
Sulfiter
Selleri

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
15 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

300 g

Svamptortelloni

(Innehåller Gluten, Vete, Mjölk, Ägg Kan innehålla Soja, Nötter, Fisk, Kräftdjur, Blötdjur, Senap, Selleri)

4 g

Vitlöksflörter

4 g

Medelhavets Pärla

1 st

Vitlöksklyfta

150 ml

Matlagningsgrädde

(Innehåller Mjölk)

40 g

Rucola

25 g

Pankoströbröd

(Innehåller Gluten, Vete)

20 g

Finriven ost

(Innehåller Mjölk, Ägg)

1 st

Zucchini

½ burk

Tomatpuré

12 ml

Balsamvinäger

(Innehåller Sulfiter)

4 g

Grönsaksbuljong

(Innehåller Selleri)

1 st

Tomat

Ingår inte i din leverans

½ msk

Olivolja (steg 2)

1 msk

Olivolja (steg 4)

½ tsk

Salt (steg 5)

½ msk

Olivolja (steg 5)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3389 kJ
Energi (kcal)810 kcal
Fett41.6 g
varav mättat15.1 g
Kolhydrater81.3 g
varav socker14.8 g
Protein25.6 g
Salt4.5 g

Köksredskap

Bakplåt
Stekpanna
Kastrull

Instruktioner

Rosta grönsaker
1

Värm ugnen till 220 °C/200 °C (varmluft).

Koka upp en stor kastrull med saltat vatten.

Skär zucchini i 2 cm tjocka stavar.

Grovhacka tomat.

Placera zucchini och tomat på en plåt med bakplåtspapper. Ringla över olivolja och balsamvinäger och krydda med salt och peppar.

Rosta i ugnen i 15–25 min, eller tills mjuka.

Gör pangrattato
2

Hetta upp olivolja [½ msk | 1 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek panko i 3–4 min, eller tills gyllene och krispig.

Krydda med salt och peppar och ställ åt sidan i en skål.

Koka tortelloni
3

Koka tortelloni i 1–2 min, eller tills ”al dente”.

Precis innan tortellonin är färdig, skopa upp kokvatten [1 dl | 2 dl] i en kopp.

Häll av vattnet och lägg tillbaka tortelloni i kastrullen.

TIPS: Kokvattnet ska vara lika salt som havsvatten.

TIPS: ”Al dente” betyder att tortellonin är genomkokt, men att den fortfarande har tuggmotstånd.

Stek vitlök och kryddor
4

Under tiden, finhacka eller pressa vitlök.

Hetta upp olivolja [1 msk | 2 msk] i samma panna på medelhög värme.

Stek vitlök, Medelhavets Pärla, Vitlöksflörter och tomatpuré [1/2 burk, 2P] i 30 sek, eller tills väldoftande.

Laga sås
5

Tillsätt matlagningsgrädde, grönsaksbuljong, finriven ost och sparat kokvatten till stekpannan. Sjud i 1–2 min, eller tills tjocknat.

Tillsätt tortelloni och salt [1/2 tsk | 1 tsk] i såsen och vänd runt.

Skölj rucola.

Blanda rucola med olivolja [1/2 msk | 1 msk] och en nypa salt i en skål precis innan servering.

TIPS: Tillsätt en skvätt extra vatten om tortellonin verkar torr.

Servera
6

Lägg upp tortelloni och sås i djupa tallrikar.

Toppa med rostad zucchini och tomat, pangrattato och rucola.