Skip to main content
Krämig tomat-orzotto med extra kycklingbröstfilé
Krämig tomat-orzotto med extra kycklingbröstfilé

Krämig tomat-orzotto med extra kycklingbröstfilé

med balsamicostekt svamp och pinjenötter

Har du aldrig hört om orzotto? Det är en italiensk maträtt som påminner om risotto. Skillnaden är att i orzotto används orzo – en pasta som liknar ris, men smakar som pasta. Vår krämiga tomatorzotto består av orzo blandad med ost, tomat och grädde. Vi toppar med balsamicostekt svamp och broccoli, krispig pangrattato, färsk rucola och pinjenötter!

Taggar:
Snabb
Allergener:
Gluten
Vete
Mjölk
Soja
Sulfiter
Ägg

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
25 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

4 g

Vitlöksflörter

25 g

Pankoströbröd

(Innehåller: Gluten, Vete)

4 g

Medelhavets Pärla

150 g

Portabello

150 ml

Matlagningsgrädde

(Innehåller: Mjölk)

25 ml

Sojasås

(Innehåller: Vete, Soja, Gluten)

10 g

Pinjenötter

(Kan innehålla spår av: Gluten, Nötter, Sesam, Havre, Spelt, Jordnötter, Råg, Korn, Vete)

1 st

Vitlöksklyfta

12 ml

Balsamvinäger

(Innehåller: Sulfiter)

180 g

Orzo

(Innehåller: Vete, Gluten Kan innehålla spår av: Senap, Soja)

20 g

Finriven ost

(Innehåller: Mjölk, Ägg)

35 g

Tomatpuré

40 g

Rucola

1 st

Lök

125 g

Broccoli

300 g

Kycklingbröstfilé

Ingår inte i din leverans

1 msk

Smör till stekning

¼ tsk

Socker till sås

4.5 dl

Vatten till orzotto

¼ tsk

Salt till orzotto

1 msk

Olja till grönsaker

¼ tsk

Salt till grönsaker

½ msk

Olja till pangrattato

Näringsvärden

Energi (kJ)4463 kJ
Energi (kcal)1067 kcal
Fett48.8 g
varav mättat25.3 g
Kolhydrater96.7 g
varav socker16.6 g
Protein61 g
Salt4.5 g

Instruktioner

Stek lök
1

Värm ugnen till 220 °C/200 °C (varmluft).

Finhacka lök.

Smält smör i en stor stekpanna (använd en som har lock) på medelhög värme.

Stek lök i 1–2 min, eller tills genomskinlig.

Tillsätt tomatpuré, Medelhavets Pärla, Vitlöksflörter och socker och stek i 30 sek.

Koka orzo
2

Rör i orzo, vatten, sojasås och salt.

Koka upp och sänk till medelvärme. Sjud under loc i 12–14 min, eller tills orzo är ”al dente”. Rör om då och då.

TIPS: 1) Använd aluminiumfolie om du inte har ett lock 2) ”Al dente” betyder att orzo är genomkokt, men att den fortfarande har tuggmotstånd.

Ugnsstek svamp och broccoli
3

Under tiden, skär svamp i tunna skivor.

Skär broccolibuketter och stjälken i 2 cm stor bitar.

Placera svamp och broccoli på ena sidan av en plåt med bakplåtspapper och blanda med balsamvinäger, olivolja, salt och en nypa peppar.

Rosta i ugnen i 8–10 min, eller tills mjuka.

Rosta pangrattato
4

Under tiden, skölj rucola.

Finhacka eller pressa lök.

Placera panko, lök, olivolja och en nypa salt på andra sidan av bakplåten och blanda väl när det återstå 5 min av svampens och broccolins tillagningstid.

Placera pinjenötter i ett hörn av plåten.

Rosta i 3–4 min, eller tills pangrattato och pinjenötter är gyllene.

Stek kyckling
5

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme. Tillsätt kyckling och krydda med salt. Stek i 2 min per sida, eller tills brynt. Sänk till medelvärme och stek i ytterligare 2–3 min per sida, eller tills genomstekt.

Rör ner matlagningsgrädde i orzon. Sjud i 1–2 min, eller tills såsen har tjocknat något. Ta av stekpannan från värme och rör i riven ost.

VIKTIGT: Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling.

TIPS: Kycklingen är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.

TIPS: Tillsätt en skvätt vatten om orzotton ser torr ut.

Servera
6

Lägg upp orzotto och kyckling i skålar.

Toppa med svamp och broccoli och strö över pangrattato.

Garnera med rucola och pinjenötter.

TIPS: Ringla eventuellt över en skvätt olivolja.