topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Krämig tomat-orzotto

Krämig tomat-orzotto

med balsamicostekt svamp och pinjenötter

Har du aldrig hört om orzotto? Det är en italiensk maträtt som påminner om risotto. Skillnaden är att i orzotto används orzo - en pasta som liknar ris, men smakar som pasta. Vår krämiga tomatorzotto bygger vi med orzo blandad med ost, tomat och grädde. Vi toppar med balsamicostekt svamp, krispig pangratto och färsk rucola med pinjenötter!

Taggar:
Vegetarisk
Allergener:
Gluten
Vete
Mjölk
Sulfiter
Ägg
Soja

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid25 minuter
25 minuter
SvårighetsgradLätt

Ingredienser

Antal portioner

180 g

Orzo

(Innehåller Gluten, Vete Kan innehålla Soja)

1 paket

Matlagningsgrädde

(Innehåller Mjölk)

½ burk

Tomatpuré

1 st

Lök

4 g

Medelhavets Pärla

4 g

Vitlöksflörter

150 g

Portobello

12 ml

Balsamvinäger

(Innehåller Sulfiter)

20 g

Rucola

1 st

Vitlöksklyfta

25 g

Panko ströbröd

(Innehåller Gluten, Vete)

20 g

Finriven ost

(Innehåller Mjölk, Ägg)

10 g

Pinjenötter

(Kan innehålla Vete, Nötter, Jordnötter, Sesam, Korn, Havre, Råg, Spelt)

25 ml

Sojasås

(Innehåller Vete, Soja, Gluten)

Ingår inte i din leverans

1 msk

Smör (steg 1)

¼ tsk

Socker (steg 1)

4.5 dl

Vatten (steg 2)

½ msk

Olivolja (steg 3)

½ msk

Olivolja (steg 4)

¼ tsk

Salt (steg 3)

¼ tsk

Salt (steg 2)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3224 kJ
Energi (kcal)770 kcal
Fett32.5 g
varav mättat15.4 g
Kolhydrater92.2 g
varav socker14.3 g
Protein25.5 g
Salt4.2 g

Köksredskap

Bakplåt
Stekpanna

Instruktioner

Stek lök och orzo
1

Värm ugnen till 220 °C/200 °C (varmluft).

Finhacka lök.

Smält smör [1 msk | 2 msk] i en stor stekpanna (använd en som har lock) på medelhög värme.

Stek lök i 1-2 min, eller tills genomskinlig.

Tillsätt tomatpuré [1/2 paket, 2P], Medelhavets Pärla, Vitlöksflörter och socker [1/4 tsk | 1/2 tsk], och stek i 30 sek.  

Koka orzo
2

Rör i orzo, vatten [41/2 dl | 9 dl], sojasås och salt [1/4 tsk | 1/2 tsk].

Koka upp, och sänk till medelvärme. Sjud under lock, rör om då och då, i 12-14 min, eller tills orzo är "al dente".

TIPS: Om du inte har ett lock använd folie istället.

TIPS: "Al dente" betyder att orzo är genomkokt, men att den fortfarande har tuggmotstånd.

Ugnsstek svamp
3

Under tiden, skär svamp i tunna skivor, och placera på en sida av en plåt med bakplåtspapper.

Ringla över balsamvinäger och olivolja [1/2 msk | 1 msk], salt [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en nypa peppar.

Stek i ugnen i 8-10 min, tills mjuka.

Rosta pangrattato
4

Under tiden, skölj rucola [1/2 påse, 2P].

Finhacka eller pressa vitlök.

När det återstå 5 min av svampens tillagningstid, placera panko, vitlök, olivolja [1/2 msk | 1 msk] och en nypa salt på andra sidan av bakplåten [2 plåtar, 4P]. Blanda väl.

Placera pinjenötter i ett hörn av plåten.

Rosta i 3-4 min, eller tills pangrattato och pinjenötter är gyllene.

Krydda orzotto
5

Rör i matlagningsgrädde med orzon. Sjud i 1-2 min, eller tills såsen har tjocknat något.

Ta av stekpannan från värme och rör i riven ost. 

TIPS: Tillsätt en skvätt vatten om orzotton ser torr ut.

Servera
6

Lägg upp orzotto i skålar.

Toppa med balsamicostekt svamp och strö över pangrattato.

Garnera med rucola och pinjenötter.

TIPS: Ringla eventuellt över en skvätt olivolja.