
Krämig prosciuttopasta
med rucolasallad och pumpakärnor
Vi kategoriserar recept som “Klimatsmarta” om de producerar minst 50 % mindre koldioxid än en genomsnittlig måltid från HelloFresh. Du kan hitta mer information i vårt Hjälpcenter.
Är ni en familj som älskar pasta? Då ska du överraska med denne ytterst smakfulla och innovativa pastarätt! Vi lagar en underbart krämig sås med prosciutto, vitlök, tomat, persilja, ost och crème fraiche. Vi blandar såsen med spaghetti direkt i stekpannan och serverar med en grön rucolasallad med gurka, senap och pumpakärnor.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
Ingredienser
1
Kruspersilja
50
Prosciutto
2
Tomat
1
Vitlöksklyfta
1
Gurka
1
Spaghetti
(Innehåller Gluten, Vete Kan innehålla Soja)
½
Crème fraiche
(Innehåller Mjölk)
4
Kycklingbuljong
20
Finriven ost
(Innehåller Mjölk, Ägg)
40
Rucola
20
Honung- & senapsdressing
(Innehåller Sulfiter, Ägg, Senap)
1
Pumpakärnor
Köksredskap
Instruktioner

Koka upp en stor kastrull med saltat vatten. Grovhacka prosciutto, tomat och persilja. Finhacka eller pressa vitlök. Skala gurka i långa band med en potatisskalare tills du kommer till den mjuka inre delen med kärnor.

Tillsätt pasta till kastrullen med det kokande vattnet och koka i 8-9 min, eller tills 'al dente'. Spara lite pastavatten [1 dl | 2 dl], och häll av resten. Lägg tillbaka pasta i kastrullen och ringla eventuellt över lite olivolja. TIPS: ‘Al dente’ betyder att pasta är genomkokt, men att den fortfarande har tuggmotstånd.

Hetta upp en stor torr stekpanna på medelhög värme. Stek prosciutto i 1-2 min, eller tills gyllene. Tillsätt vitlök och stek i 30 sek, eller tills väldoftande.

Sänk till medelvärme. Tillsätt crème fraiche [½ paket, 2P], pastavatten, tomat, persilja (spara lite till garnering), kycklingbuljong, hälften av osten och en nypa peppar till stekpannan. Sjud i 3-4 min.

Skölj rucola. Blanda gurka, rucola och honung- och senapsdressing i en stor skål. Toppa med pumpakärnor. Blanda färdig pasta med prosciuttosås. Smaka av med salt och peppar. TIPS: Servera dressingen vid sidan av om barnen inte tycker om senap.

Lägg upp pasta i skålar. Toppa med resterande ost och garnera med resterande persilja. Servera med rucolasallad.