HelloFresharrow right iconarrow right iconRecipesarrow right iconarrow right iconKrämig Prosciuttopasta
topBanner
Krämig prosciuttopasta

Krämig prosciuttopasta

med grön rucolasallad och pumpafrön

Är ni en familj som älskar pasta? Då ska du överraska med denne ytterst smakfulla och innovativa pastarätt! Vi lagar en underbart krämig sås med prosciutto, vitlök, tomat, persilja, ost och crème fraiche. Vi blandar såsen med spaghetti direkt i stekpannan och serverar med en grön rucolasallad med gurka, senap och pumpafrön.

Taggar:SnabbBarnvänlig
Allergener:glutenmjölkäggsulfitersenapnötter

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid20 minuter
20 minuter
SvårighetsgradMedel
Ingredienser
Antal portioner
2
4
Ingredienserarrow down iconarrow down icon
Antal portioner
2
4

1 portionspåse

Kruspersilja

50 g

Prosciutto

2 st

Tomat

1 st

Vitlöksklyfta

1 st

Gurka

270 g

Spaghetti

(InnehållerglutenKan innehållasoja)

75 g

Crème fraiche

(Innehållermjölk)

4 g

Kycklingbuljong

20 g

Finriven ost

(Innehållermjölk, ägg)

40 g

Rucola

20 g

Honung- & senapsdressing

(Innehållerägg, sulfiter, senap)

20 g

Pumpakärnor

(InnehållernötterKan innehållasesam, jordnötter)
Näringsvärden
Näringsvärdenarrow down iconarrow down icon
per portion
per 100 g
Energi (kcal)823 kcal
Energi (kJ)3445 kJ
Fett27.82 g
varav mättat12.5 g
Kolhydrater105.55 g
varav socker11.4 g
Protein33.86 g
Salt2.6 g
Köksredskap
Köksredskaparrow down iconarrow down icon
Stekpanna
Kastrull
Instruktioner
Instruktionerarrow up iconarrow up icon
1

Koka upp en stor kastrull med saltat vatten*. Grovhacka prosciutto, tomat och persilja. Finhacka eller pressa vitlök. Skala gurka i långa band med en potatisskalare tills du kommer till den mjuka inre delen med kärnor.

2

Tillsätt pasta till kastrullen med det kokande vattnet och koka i 8-9 min, eller tills 'al dente'. Spara lite pastavatten [1 dl | 2 dl] innan du häller av resten. Lägg tillbaka pasta i kastrullen och ringla eventuellt över lite olivolja*. TIPS: ‘Al dente’ betyder att pasta är genomkokt, men att den fortfarande har tuggmotstånd.

3

Hetta upp en stor torr stekpanna på medelhög värme. Stek prosciutto i 1-2 min, eller tills gyllene. Tillsätt vitlök och stek i 30 sek, eller tills väldoftande.

4

Sänk till medelvärme. Tillsätt crème fraiche [½ paket, 2P], sparat pastavatten, tomat, persilja (spara lite till garnering), kycklingbuljong, hälften av osten och en nypa peppar*. Sjud i 3-4 min.

5

Skölj rucola. Blanda gurka, rucola och honungs- och senapsdressing i en stor skål. Toppa med pumpafrön. TIPS: Servera dressingen vid sidan av om barnen inte tycker om senap. Blanda färdig pasta med prosciuttosås. Smaka av med salt* och peppar*.

6

Lägg upp pasta i skålar. Toppa med resterande ost och garnera med resterande persilja. Servera rucolasallad.