
Vi hoppas att ni är hungriga för kvällens rätt är riktig mysmat som hela familjen kommer att sluka. Underbar krämig sås med massor av fylliga ingredienser. Kyckling, tomater, morot och lagrad ost kokas ihop med grädde och blandas med pasta. Här behövs ingen ketchup!
Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.
2
Tomat
300
Strimlad kycklinglårfilé
4
Kycklingbuljong
200
Matlagningsgrädde
1
Rigatoni
(Innehåller: Vete, Gluten Kan innehålla spår av: Soja)
1
Morot
4
Medelhavets Pärla
20
Finriven ost
1
Lök
2
Vitlöksklyfta
1
Basilika

Koka upp en stor kastrull med saltat vatten*. Finhacka eller pressa vitlök. Finhacka lök. Riv morot (oskalad). Grovhacka tomat.

Tillsätt pasta till det kokande vattnet* och koka i 10-12 min eller tills ‘al dente’. Häll av vattnet och lägg tillbaka pasta i kastrullen.

Hetta upp en skvätt olivolja* i en stor stekpanna på medelhög värme. Stek lök, morot och Medelhavets Pärla i 2-3 min. Tillsätt kyckling, vitlök och tomat och stek i ytterligare 4-5 min. VIKTIGT: Kycklingen är färdiglagad när köttet är vitt och utan inslag av rosa.

Skiva basilikablad tunt.

Tillsätt matlagningsgrädde och buljong till stekpannan. Sjud i 2-3 min, eller tills såsen har tjocknat något. Rör i pasta och krydda med salt* och peppar* efter smak.

Lägg upp krämig kycklingpasta i skålar och garnera med riven hårdost och basilika.