Skip to main content
Krämig paprikapasta
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Krämig paprikapasta

Krämig paprikapasta

med goudaost och färsk persilja

Ibland behöver matlagningen gå snabbt, och då är pasta den perfekta lösningen. I den här vegetariska versionen bjuder vi på en krämig sås fullpackad med goda grönsaker och med smak av misopasta och rökt paprikapulver. Toppa med bladpersilja och voilà – middagen är serverad!

Taggar:
Snabb
Barnvänlig
Vegetarisk
Allergener:
Hvede
Gluten
Milk
Celery
Soja

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid15 minuter
15 minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

1 paket

Rigatoni

1 st

Paprika

100 g

Riven gouda

4 g

Rökt paprikapulver

4 g

Grönsaksbuljong

1 paket

Matlagningsgrädde

15 g

Misopasta

60 g

Spenat

1 st

Vitlöksklyfta

1 st

Lök

1 portionspåse

Bladpersilja

Ingår inte i din leverans

½ msk

Olivolja (steg 3)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3113 kJ
Energi (kcal)744 kcal
Fett32.7 g
varav mättat19.2 g
Kolhydrater79.2 g
varav socker13.9 g
Kostfiber6.2 g
Protein28.8 g
Salt3.2 g
Calcium0.5 mg

Köksredskap

Stekpanna
Kastrull

Instruktioner

Koka pasta
1

Koka upp en stor kastrull med saltat vatten.

Koka rigatoni i 11–12 min, eller tills ”al dente”.

Skopa upp pastavatten [2 dl | 4 dl] i en kopp.

Häll av vattnet och lägg tillbaka pasta i kastrullen.

TIPS: Kokvattnet ska vara lika salt som havsvatten.

TIPS: ”Al dente” betyder att pastan är genomkokt, men att den fortfarande har tuggmotstånd.

Förbered grönsaker
2

Under tiden, skär paprika i 1 cm tunna strimlor.

Halvera lök och skär i tunna skivor.

Finhacka eller pressa vitlök.

Skölj spenat.

Laga sås
3

Hetta upp olivolja [1/2 msk | 1 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek paprika, lök, vitlök och rökt paprikapulver i 3-4 min, eller tills mjuka och väldoftande.

Tillsätt grönsaksbuljong, misopasta [1/2 påse, 2P], matlagningsgrädde, gouda och pastavatten [11/2 dl | 3 dl]. Koka i 2-3 min eller tills uppvärmt.

Krydda med en nypa salt och peppar.

Blanda färdig pasta och spenat med såsen.

TIPS: Tillsätt mer pastavatten om såsen är för tjock.

Servera
4

Lägg upp pasta i skålar.

Garnera med rivna persiljeblad.