Krämig paprikapasta
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Krämig paprikapasta

Krämig paprikapasta

med goudaost och färsk persilja

Ibland behöver matlagningen gå snabbt, och då är pasta den perfekta lösningen. I den här vegetariska versionen bjuder vi på en krämig sås fullpackad med goda grönsaker och med smak av misopasta och rökt paprikapulver. Toppa med bladpersilja och voilà – middagen är serverad!

Taggar:
Snabb
Barnvänlig
Vegetarisk
Allergener:
Vete
Gluten
Mjölk
Selleri
Soja

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid15 minuter
15 minuter
SvårighetsgradLätt

Ingredienser

Antal portioner

1 paket

Rigatoni

(Innehåller Vete, Gluten Kan innehålla Soja)

1 st

Paprika

100 g

Riven gouda

(Innehåller Mjölk)

4 g

Rökt paprikapulver

4 g

Grönsaksbuljong

(Innehåller Selleri)

1 paket

Matlagningsgrädde

(Innehåller Mjölk)

15 g

Misopasta

(Innehåller Soja, Gluten, Vete)

60 g

Spenat

(Kan innehålla Selleri)

1 st

Vitlöksklyfta

1 st

Lök

1 portionspåse

Bladpersilja

Ingår inte i din leverans

½ msk

Olivolja (steg 3)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)3113 kJ
Energi (kcal)744 kcal
Fett32.7 g
varav mättat19.2 g
Kolhydrater79.2 g
varav socker13.9 g
Protein28.8 g
Salt3.2 g

Köksredskap

Stekpanna
Kastrull

Instruktioner

Koka pasta
1

Koka upp en stor kastrull med saltat vatten.

Koka rigatoni i 11–12 min, eller tills ”al dente”.

Skopa upp pastavatten [2 dl | 4 dl] i en kopp.

Häll av vattnet och lägg tillbaka pasta i kastrullen.

TIPS: Kokvattnet ska vara lika salt som havsvatten.

TIPS: ”Al dente” betyder att pastan är genomkokt, men att den fortfarande har tuggmotstånd.

Förbered grönsaker
2

Under tiden, skär paprika i 1 cm tunna strimlor.

Halvera lök och skär i tunna skivor.

Finhacka eller pressa vitlök.

Skölj spenat.

Laga sås
3

Hetta upp olivolja [1/2 msk | 1 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek paprika, lök, vitlök och rökt paprikapulver i 3-4 min, eller tills mjuka och väldoftande.

Tillsätt grönsaksbuljong, misopasta [1/2 påse, 2P], matlagningsgrädde, gouda och pastavatten [11/2 dl | 3 dl]. Koka i 2-3 min eller tills uppvärmt.

Krydda med en nypa salt och peppar.

Blanda färdig pasta och spenat med såsen.

TIPS: Tillsätt mer pastavatten om såsen är för tjock.

Servera
4

Lägg upp pasta i skålar.

Garnera med rivna persiljeblad.