Krämig dragon-tortelloni
topBannerName Desktop
topBannerName Tablet
topBannerName Mobile
Krämig dragon-tortelloni

Krämig dragon-tortelloni

med portobello och spenat

Har du alltid undrat över skillnaden mellan tortelloni och tortellini? Då kan vi berätta att tortelloni vanligtvis är lite större och har en vegetarisk fyllning, och det är dem vi använder i dagens snabba pastarätt. Vi serverar dem i en härligt gräddig svampsås med portobello, lök, spenat och ost som vi smaksätter med dragon. Smaklig måltid!

Taggar:
Supersnabb
Snabb
Vegetarisk
Allergener:
Gluten
Vete
Mjölk
Ägg
Selleri
Soja

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid15 minuter
15 minuter
SvårighetsgradLätt

Ingredienser

Antal portioner

300 g

Svamptortelloni

(Innehåller Gluten, Vete, Mjölk, Ägg Kan innehålla Soja, Nötter, Fisk, Kräftdjur, Blötdjur, Senap, Selleri)

4 g

Grönsaksbuljong

(Innehåller Selleri)

20 g

Finriven ost

(Innehåller Mjölk, Ägg)

1 portionspåse

Dragon

12.5 ml

Sojasås

(Innehåller Vete, Soja, Gluten)

1 st

Vitlöksklyfta

150 g

Portobello

1 st

Lök

30 g

Spenat

(Kan innehålla Selleri)

150 ml

Matlagningsgrädde

(Innehåller Mjölk)

10 g

Pumpakärnor

(Kan innehålla Spelt, Jordnötter, Sesam, Vete, Havre, Nötter, Korn, Kamut, Råg)

Ingår inte i din leverans

1 msk

Olivolja (steg 2)

1 dl

Vatten (steg 2)

sideBannerName

Näringsvärden

Energi (kJ)2912 kJ
Energi (kcal)696 kcal
Fett35.8 g
varav mättat14.3 g
Kolhydrater66.7 g
varav socker11.6 g
Protein25.3 g
Salt3.8 g

Köksredskap

Stekpanna

Instruktioner

Förbered råvaror
1

Grovhacka portobello.

Skär lök i tunna skicor.

Finhacka eller pressa vitlök.

Stek grönsaker
2

Hetta upp olivolja [1 msk | 2 msk] i en stor stekpanna på medelhög värme.

Stek portobello och lök i 3–4 min, tills mjuka och brynta.

Tillsätt vitlök och stek i 30 sek, tills väldoftande.

Tillsätt matlagningsgrädde, grönsaksbuljong, sojasås [1/2 påse, 2P], tortelloni, finriven ost och vatten [1 dl | 2 dl].

Sjud i 1–2 min, tills såsen tjocknar och tortelloni är "al dente".

TIPS: ”Al dente” betyder att pasta är genomkokt, men att den fortfarande har tuggmotstånd. 

Tillsätt spenat
3

Under tiden, riv dragonblad i bitar med händerna.

Skölj spenat.

Rör ner spenat och dragon i såsen precis innan servering.

Servera
4

Lägg upp tortelloni i skålar och garnera med pumpakärnor.