
I kväll lagar vi en matig och krämig blomkåls- och potatiscurry proppad med läckra ingredienser. Curryn har en bas av kokosmjölk och krossade tomater, och får spännande smak av att kryddas med ingefära, spiskummin, vitlök och våra färdiga kryddblandningar Milda Mahal och Curry-on. Vi serverar vår curry med färsk koriander och varma pitabröd med vitlökssmör.
Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.
275 g
Blomkål
1 st
Lök
2 st
Vitlöksklyfta
2 st
Tomat
300 g
Potatis
2 g
Spiskummin, malen
4 g
Milda Mahal
4 g
Curry-On
200 ml
Kokosmjölk
½ burk
Tomatpuré
4 g
Grönsaksbuljong
(Innehåller: Selleri)
1 portionspåse
Koriander
10 g
Ingefärspasta
2 st
Pitabröd
(Innehåller: Gluten, Vete)
1 tsk
Salt (steg 4)
½ msk
Olivolja (steg 3)
1 msk
Smör (steg 3)
1 dl
Vatten (steg 4)

Värm ugnen till 220 °C/200 °C (varmluft).
Ta fram smör så det blir rumstempererat.
Skär potatis (oskalad) i 2 cm stora bitar och placera dem på en plåt [2 plåtar, 4P] med bakplåtspapper.
Blanda med olivolja, en nypa salt och peppar.
Rosta i ugnen i 25–35 min, eller tills gyllene.

Skär blomkål [1/2 st, 2P] i 2 cm små buketter.
Finhacka lök och finhacka eller pressa vitlök.
Grovhacka tomat.

Hetta upp olivolja [1/2 msk | 1 msk] och smör [1 msk | 2 msk] i en stor stekpanna på medelvärme.
Stek lök i 3–4 min, tills mjuk.
Tillsätt blomkål, ingefärspasta, spiskummin, Milda Mahal, Curry-on och tomatpuré och stek i 1 min, tills väldoftande.

Tillsätt kokosmjölk, krossade tomater, vatten [1 dl | 2 dl] och grönsaksbuljong.
Krydda med salt [1 tsk | 2 tsk] och en nypa peppar.
Höj till medelhög värme och sjud under lock i 13–15 min, tills blomkål är mjuk.
TIPS: Använd aluminiumfolie om du inte har ett lock.

Under tiden, finhacka koriander.
Blanda koriander, smör [1 msk | 2 msk], vitlök, en nypa salt och peppar i en liten skål.
Placera pitabröd på en plåt med bakplåtspapper och pensla med vitlökssmör.
Grädda i 3–4 min, eller tills gyllene.
Vänd ner rostad potatis i curryn.

Lägg upp curry i skålar och servera med korianderpita.