Skip to main content
Krämig bacon- och purjolökspaj med extra strimlad kyckling
Krämig bacon- och purjolökspaj med extra strimlad kyckling

Krämig bacon- och purjolökspaj med extra strimlad kyckling

med grönsallad och potatis

Med färdig smördeg är det lätt som en plätt att svänga ihop en underbart god paj till middag! Denna krämiga variant har en fyllning på bacon, purjolök och potatis och serveras med citrusfruktdoftande rucolasallad.

Taggar:
Enkel att förbereda
Allergener:
Vete
Gluten
Mjölk

Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.

Tillagningstid30 minuter
tio minuter
NivåLätt

Ingredienser

Antal portioner

140 g

Bacon, tärnad

112.5 g

Smördeg

(Innehåller: Vete, Gluten Kan innehålla spår av: Sesam)

150 ml

Matlagningsgrädde

(Innehåller: Mjölk)

1 st

Purjolök

4 g

Buljong

1 st

Vitlöksklyfta

1 st

Lök

1 st

Citrusfrukt

60 g

Salladsmix

300 g

Strimlad kycklingbröstfilé

300 g

Potatis

Ingår inte i din leverans

¼ tsk

Salt till kött

2 dl

Vatten till sås

¼ tsk

Salt till sallad

½ msk

Olja till sallad

Näringsvärden

Energi (kJ)4276 kJ
Energi (kcal)1022 kcal
Fett62 g
varav mättat31.7 g
Kolhydrater63.9 g
varav socker13 g
Protein56.3 g
Salt4.7 g

Instruktioner

Förbered råvaror
1

Värm ugnen till 220 °C/200 °C (varmluft).

Skala och tärna potatis i 1 cm stora bitar.

Finhacka lök och finhacka eller pressa vitlök.

Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme. 

Tillsätt kyckling och krydda med salt. Stek i 4–5 min, eller tills gyllene och genomstekt. Vänd den då och då.

TIPS: Kycklingen är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.

VIKTIGT: Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling.

Stek bacon och potatis
2

Hetta upp en medelstor stekpanna på medelhög värme.

Stek bacon och potatis i 3–5 min, eller tills gyllene.

Under tiden, halvera och skär purjolök i tunna skivor.

Laga sås
3

Tillsätt purjolök, lök och vitlök till pannan och stek i 2 min, eller tills något mjuka.

Rör ner matlagningsgrädde, vatten, kyckling, buljong och en nypa peppar.

Grädda paj
4

Häll över pajfyllning i en ugnsform och täck med smördeg.

Grädda pajen i ugnen i 15–18 min, eller tills degen är gyllene.

Blanda sallad
5

Under tiden, skölj salladsmix.

Halvera citrusfrukt.

Blanda salladsmix, en generös skvätt citrusfruktsaft, salt och olivoja i en stor skål precis innan servering.

Servera
6

Låt pajen svalna i 5 min innan servering.

Lägg upp paj, kyckling och salladsmix på tallrikar.