Med färdig smördeg är det lätt som en plätt att svänga ihop en underbart god paj till middag! Denna krämiga variant har en fyllning på bacon, purjolök och potatis och serveras med citrusfruktdoftande rucolasallad.
Läs produktetiketten för att få all information om ingredienser och allergener. Vänligen kontrollera att ingredienserna, som du har hemma till detta receptet, passar dina allergen- och kostbehov.
140 g
Bacon, tärnad
112.5 g
Smördeg
(Innehåller: Vete, Gluten Kan innehålla spår av: Sesam)
150 ml
Matlagningsgrädde
(Innehåller: Mjölk)
1 st
Purjolök
4 g
Buljong
1 st
Vitlöksklyfta
1 st
Lök
1 st
Citrusfrukt
60 g
Salladsmix
300 g
Strimlad kycklingbröstfilé
300 g
Potatis
¼ tsk
Salt till kött
2 dl
Vatten till sås
¼ tsk
Salt till sallad
½ msk
Olja till sallad
Värm ugnen till 220 °C/200 °C (varmluft).
Skala och tärna potatis i 1 cm stora bitar.
Finhacka lök och finhacka eller pressa vitlök.
Hetta upp en skvätt olivolja i en stor stekpanna på medelhög värme.
Tillsätt kyckling och krydda med salt. Stek i 4–5 min, eller tills gyllene och genomstekt. Vänd den då och då.
TIPS: Kycklingen är färdiglagad när köttet inte längre är rosa i mitten.
VIKTIGT: Tvätta händer och köksredskap noggrant efter hantering av rå kyckling.
Hetta upp en medelstor stekpanna på medelhög värme.
Stek bacon och potatis i 3–5 min, eller tills gyllene.
Under tiden, halvera och skär purjolök i tunna skivor.
Tillsätt purjolök, lök och vitlök till pannan och stek i 2 min, eller tills något mjuka.
Rör ner matlagningsgrädde, vatten, kyckling, buljong och en nypa peppar.
Häll över pajfyllning i en ugnsform och täck med smördeg.
Grädda pajen i ugnen i 15–18 min, eller tills degen är gyllene.
Under tiden, skölj salladsmix.
Halvera citrusfrukt.
Blanda salladsmix, en generös skvätt citrusfruktsaft, salt och olivoja i en stor skål precis innan servering.
Låt pajen svalna i 5 min innan servering.
Lägg upp paj, kyckling och salladsmix på tallrikar.