
Bulgogi är en koreansk maträtt gjord av kött tillagat med kryddor och sojasås, vilket ger en karamelliserad gyllenbrun färg. Vår härliga variant innehåller vegofärs, sojasås, BBQ-sås, sriracha och ketchup. Vi serverar vår bulgogi med fluffigt ris, pak choi med morot, sesamfrön och lime, och krämig asiatisk majonnäs.
Produceras i en anläggning som hanterar ägg, mjölk, fisk, jordnötter, sesamfrö, skaldjur, soja, trädnötter och vete.
160 g
Vegofärs
(Innehåller: Gluten, Korn, Soja)
1 st
Pak choi
1 st
Citrusfrukt
10 g
Sesamfrön
(Innehåller: Sesam Kan innehålla spår av: Vete, Korn, Nötter, Gluten, Spelt, Kamut, Jordnötter, Havre, Råg)
50 g
Asiatisk majonnäs
(Innehåller: Gluten, Soja, Sesam, Ägg, Senap, Vete)
25 ml
Sojasås
(Innehåller: Gluten, Soja, Vete)
10 g
Sriracha
60 g
BBQ-sås
(Innehåller: Senap)
½ g
Chiliflakes
1 st
Morot, Julienne
150 g
Jasminris
½ tsk
Salt (steg 1)
3 dl
Vatten (steg 1)
1 msk
Olivolja (steg 2)
¼ tsk
Salt (steg 2)
½ msk
Olivolja (steg 3)
¼ tsk
Socker (steg 2)
2 msk
Vatten (steg 3)
1 msk
Ketchup (steg 3)

Koka upp en medelstor kastrull med vatten [3 dl | 6 dl].
Rör i ris och salt [½ tsk | 1 tsk], sänk till låg värme och sjud under lock i 14 min.
Ta sedan av kastrullen från värme.

Under tiden, grovhacka pak choi. Halvera lime [½ st, 2P].
Blanda pak choi, morot, sesamfrön, salt [1/4 tsk | 1/2 tsk], olivolja [1 msk | 2 msk], chili [1/2 paket, 2P], socker [1/4 tsk | 1/2 tsk] och en generös skvätt limejuice i en stor skål.
TIPS: Skippa chili eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.

Hetta upp olivolja [1/2 msk | 1 msk] i en stekpanna på medelhög värme.
Stek vegofärs i 4-5 min, tills lätt brynt.
Sänk till medelvärme och rör i sojasås, BBQ-sås, sriracha [1/2 paket, 2P], ketchup [1 msk | 2 msk] och vatten [2 msk | 4 msk].
Sjud i 1-2 min, tills såsen har tjocknat något.
TIPS: Skippa sriracha eller använd mindre om du inte tycker om stark mat.

Lägg upp ris i skålar.
Toppa med vegofärs.
Servera med pak choi-sallad och asiatisk majonnäs.